ΤΟ ΧΡΗΜΑ “ΡΕΕΙ…ΚΑΙ ΠΑΛΙ! “ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΩ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ” ΜΙΑ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ! ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ. ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!

xreos


Μεγαλώνει η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που μετά τη διαρροή της εμπιστευτικής έκθεσης για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσής του.Μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία και η Ιρλανδία ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντα Κένι, να τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις ότι «υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».Αναφερόμενος στην ΕΚΤ και τις αποφάσεις της για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Κένι σημείωσε ότι «πιστεύω ότι σήμερα ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να αυξήσει τον ELA».
ΩΡΑ 13:48
Η φινλανδική Βουλή ενέκρινε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
ΩΡΑ 13: 10
Bloomberg: Συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής στην παροχή δανείου-γέφυρας ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της απόφασης.Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
ΩΡΑ 12:34 Αναμονή για τις αποφάσεις της ΕΚΤ
H EKT φέρεται να μην έχει λάβει ακόμη αποφάσεις, ως προς το αίτημα της Ελλάδας για αύξηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA, κατά 1,5 δισ. ευρώ.
ΩΡΑ 11:52
Αντίγραφο της μελέτης για τις επιπτώσεις Grexit ζήτησε ο Μητσοτάκης
Να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο της μελέτης που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και η οποία καταγράφει τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων επικαλείται την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι ζήτησε ανάλυση των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
ΩΡΑ 11:22
Θετικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές
Θετικά ξεκίνησαν  οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οδεύοντας στην έβδομη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση, μετά και τη θετική ψήφο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων για το τρίτο πακέτο στήριξης.Αναλυτικά, νωρίτερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,21% στις 6.768 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραφε άνοδο 0,73% στις 11.624 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 βρισκόταν σε τροχιά ανόδου κατά 0,63% στις 5.079 μονάδες.Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,75% στις 403,02 μονάδες.
ΩΡΑ 10:25
Αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τη φοροδιαφυγή, ως κακογραμμένες
Αφαιρέθηκαν τελικά από το κείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή οι διατάξεις που σχετίζονταν με τη φοροδιαφυγή, καθώς θεωρήθηκαν «κακογραμμένες» και «ημιτελείς».
Οι εν λόγω διατάξεις θα κατατεθούν εκ νέου σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που θα έλθουν στη Βουλή, ώστε να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή προέβλεπε πως στο άρθρο 1 παρ. 6 προστίθεται άρθρο 55 Α στον ν. 4174/2013, το οποίο ορίζει το αδίκημα της φοροδιαφυγής ως εξής. «1. Αδίκημα φοροδιαφυγής διαπράττει όποιος, με πρόθεση: α) αποκρύπτει φορολογητέα ύλη ή β) παραπλανεί τα όργανα της φορολογικής διοίκησης σχετικά με φορολογητέα ύλη ή γ) δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς εισπραχθέντα ή οφειλόμενο ΦΠΑ ή παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους, τέλη και εισφορές, με αποτέλεσμα την απόλαυση περιουσιακού οφέλους για τον ίδιο ή για τρίτους με αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου, τουλάχιστον σε 10.000 ευρώ ανά φορολογία και ανά έτος, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας».
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση που συνέταξε κατέδειξε πόσο κακογραμμένη και νομικά ανεπαρκής είναι η συγκεκριμένη διάταξη.
ΩΡΑ 09:35
Σόιμπλε: Καλύτερο μονοπάτι, η προσωρινή έξοδος από το ευρώ
Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας ωστόσο πως προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα καλύτερο μονοπάτι για τη χώρα.Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο Σόιμπλε δήλώσε πως με την ψήφιση τον μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο. «Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον απομένει το σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής. «Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων», ανέφερε
Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 11 π.μ.
Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή της Ελλάδας για τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τρίτο πακέτο στήριξης, και να δοθεί το σήμα -όπως είχε πει ο Γ.Ντάισελμπλουμ- ώστε οι υπουργοί Οικονομικών (σε όσες χώρες αυτό προβλέπεται) να ζητήσουν από τα εθνικά κοινοβούλια τους να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων και να δοθεί η εντολή στους θεσμούς, ώστε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την παροχή νέου προγράμματος στήριξης μέσω του ESM.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις