Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουρκικός Τύπος: «Η Ελλάδα αγαπημένο καταφύγιο για τους τρομοκράτες του DHKP-C και του PKK»


Κατηγορείται και πάλι η χώρα μας με  κατευθυνόμενα άρθρα από τον   τουρκικό τύπο και συγκεκριμένα από την εφημερίδα dailysabah, για την υπόθαλψη...
hellas

Κατηγορείται και πάλι η χώρα μας με  κατευθυνόμενα άρθρα από τον   τουρκικό τύπο και συγκεκριμένα από την εφημερίδα dailysabah, για την υπόθαλψη εγκληματιών, είτε πρόκειται για Τούρκους αριστερούς του κόμματος DHKP-C , είτε για μαχητές της  κουρδικής οργάνωσης PKK. Η κίνηση αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο εγείρει πολλά ερωτηματικά για την στάση του τουρκικού κατεστημένου στην χώρα μας. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο πολύ σύντομα. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ελληνικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο  ένα μέλος  του τουρκικού σκληροπυρηνικού αριστερού κόμματος  DHKP-C, το οποίο κατηγορούνταν  για συμμετοχή στη δολοφονία  Τούρκου επιχειρηματία, αφού πρώτα είχε απορριφθεί σχετικό  αίτημα έκδοσης στην  Τουρκία.
Ο κατηγορούμενος ονομάζονταν   İsmail Akkol και ήταν  μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από τις τουρκικές αρχές ως  τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος κατηγορούνταν  ότι ήταν  ένας από τους δολοφόνους του Özdemir Sabanci , διάσημου  Τούρκου  επιχειρηματία, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος  στο γραφείο του το 1996, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Akkol συνελήφθη πέρυσι στην Αθήνα, μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της  τουρκικής  αριστερής  οργάνωσης σε μια επιχείρηση από την Ελληνική Αστυνομία. Η Τουρκία είχε  ζητήσει την έκδοσή του για το ρόλο του στη δολοφονία του επιχειρηματία Sabanci , αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ενώ ο  Akkol καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση. Ο ίδιος  καταδικάστηκε με την κατηγορία της κατοχής πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών και όχι ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης , κάτι το οποίο θα οδηγούσε  σε μια πιο σκληρή ποινή, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα. Ο Akkol αφέθηκε  ελεύθερος  την προηγούμενη εβδομάδα,  με αναστολή και φέρεται να ευρίσκεται  ακόμα στην Ελλάδα.
Το δικαστήριο διέταξε επίσης την απελευθέρωση του Χουσείν Φεβζί Τεκίν, ενός  ανώτερου ηγέτη του κόμματος  DHKP-C που συνελήφθη μαζί με  τον Akkol. Όπως και ο Akkol, ο Τεκίν είχε   καταδικαστεί με την ίδια  κατηγορία συν την συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση στην Αθήνα το 2010. Τρία άλλα μέλη του DHKP-C που ήταν συνεργάτες του  Akkol αφέθηκαν επίσης ελεύθερα.
Ο Χασάν Μπίντερ , ένα άλλο μέλος του DHKP-C που συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον της έδρας του  τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του  Υπουργείου Δικαιοσύνης το 2013 και είχε επίσης συλληφθεί στην Ελλάδα,  αφέθηκε ελεύθερος, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα , διότι είχε διαγνωστεί με μια σοβαρή ασθένεια, ενώ ήταν στη φυλακή.
Η τουρκική εφημερίδα κατηγορώντας ανοικτά την χώρα  μας αναφέρει  επίσης ότι , «η Ελλάδα έχει καταστεί από καιρό το  αγαπημένο καταφύγιο για τους τρομοκράτες του αριστερού κινήματος  DHKP-C και του κουρδικού κόμματος  PKK. Οι τρομοκράτες προσπαθώντας να ξεφύγουν από την Τουρκία κατέφευγαν   σε στρατόπεδα προσφύγων στο Λαύριο υπό το πρόσχημα των αιτούντων άσυλο, ειδικά στη δεκαετία του 1980».
Η Ελλάδα , συνεχίζει η dailysabah,  «είχε τεταμένες σχέσεις με την  Τουρκία, αλλά άλλαξε  την πολιτική της ανοχής στους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα  μια σειρά από μαχητές να συλληφθούν πέρυσι σε διάφορες  επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας  , μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη των οργανώσεων αυτών . Η κίνηση θεωρήθηκε ως βελτίωση της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος, αν και η άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να εκδώσουν  αρκετούς υπόπτους επισκίασε τις προσπάθειες αυτές» .
Παραθέτουμε ένα μεγάλο μέρος του  τουρκικού άρθρου από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, για να  κάνουμε  κατανοητό το θράσος των Τούρκων που κατηγορούν την Ελλάδα   για υπόθαλψη τρομοκρατών,  όταν οι ίδιοι « διευκολύνουν» εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες  του ISIS,  να εισέρχονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Το λαθρεμπόριο ,  Λευκής σαρκός , προσφύγων, ναρκωτικών , όπλων, πετρελαίου, αποτελούν αποκλειστικά « τουρκικό σπορ».
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η γειτονική χώρα αποτελεί τον παράδεισο για πλήθος οργανώσεων ακραίας ισλαμιστικής υφής , με την παρουσία εκατοντάδων Τσετσένων, Σαουδαράβων και Λίβυων υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς και διακομεταστικό κέντρο για την προώθηση των ισλαμιστών μαχητών από όλον τον κόσμο στην Συρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις