Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ! EKKENΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ! ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ !!ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ! ΙΣΧΥΡΟΙ ΆΝΕΜΟΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!! (ΦΩΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR)

neapolh1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από  τα ξημερώματα  μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στη Νεάπολη Λακωνίας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς: «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές.
ΩΡΑ 09:12 

ώρα 09:12!! Kάτοικος στο makeleio.gr:” Πολιτική προστασία ανύπαρκτη. Το χωριό εκκενώθηκε μονο του”

ΩΡΑ 08:55 

ΩΡΑ 08:55! Συντάκτης του makeleio.gr:”Η φωτιά μόλις μπήκε στο χωρίο Άγιος Νικόλαος! Είναι πάρα πολύ μεγάλη! Πανικός τους κάτοικους”

neapolh4
Η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα έξω από το χωριό Καστανιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε και κατακάιγοντας ότι έβρισκε μπροστά της έφτασε μέχρι το χωριό Φαρακλό. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια σπίτια έχουν καεί. Αυτή την στιγμή έχει περάσει την ρεματιά του Παραδεισιού και κατευθύνεται προς το Λάχι. Καλούνται όλοι όσοι έχουν βυτία και τρακτέρ να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και με πυροσβεστική να βοηθήσουν. Επίσης όλοι οι μελισσοκόμοι να φροντίσουν για τα μελίσσια τους και οι κτηνοτρόφοι για τα ζώα τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουν.
Δυστυχώς λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατον προς στιγμή να πετάξουν ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροπλάνα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με την πυροσβεστική, με τον δήμο και με τις κατά τόπους κοινότητες.
neapolh3neapolh2
ΣΟΚ
Η φωτιά έχει μπει σε χώρια, είπε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.
Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, τέσσερα οχήματα του Δήμου ενώ έχει δοθεί εντολή για τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.
ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: