Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Αναμένεται νέο αίτημα για αύξηση του ΕLA - Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών


Αναμένεται νέο αίτημα για αύξηση του ΕLA - Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών
Mετά το κλείσιμο της κάλπης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τραπεζίτες. Η σύσκεψη μετατέθηκε για αργότερα, περίπου στις 10 το βράδυ. 
Σκοπός είναι να επανεξεταστεί η κατάσταση, με βάση και τα στοιχεία από τις αναλήψεις, ενώ αναμένεται η Τράπεζα της Ελλάδος το βράδυ να υποβάλει νέο αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA. Το αίτημα αυτό πρόκειται να εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. 
Υπενθυμίζετια πως η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, έχει δηλώσει πως το διαθέσιμο ρευστό στις τράπεζες θα φθάσει ως το βράδυ της Δευτέρας. 
Την ίδια ώρα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ, δηλώνει πως «θα βρεί η ΕΚΤ τα απαραίτητα εργαλεία για να πάρει περισσότερα μέτρα εάν χρειασθεί».
Τη δήλωση έκανε στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου (3-5 Ιουλίου) με θέμα «Μήπως η απασχόληση είναι η λύση;» που διεξάγεται στη νότιο Γαλλία και στην πόλη Aix -en- Provence.
Η δήλωση Κερέ, όπως τη μεταφέρει ο οικονομικός ιστότοπος «Boursorama» έχει ως εξής:
«Στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στο ότι, εάν πρέπει να κάνει περισσότερα τότε θα κάνει περισσότερα, θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε περισσότερα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.
Στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου ο Γαλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα δήλωσε: «Εάν κερδίσει το "όχι" θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις».

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: