Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Παίζεις με τη φωτιά και θα καείς Mr Βαρουφάκης-Πέραν ότι δεν είσαι Έλληνας πατριώτης είσαι υποχρεωμένος να μας πεις ποιοι κρύβονται από πίσω σου-Κάντο τώρα γιατί θα σε ξεβρακώσουμε

varoufakis-theodorakis-5

Βαρουφάκης: Επιβεβαιώθηκε το άρθρο μου στον Guardian – H Γερμανία σχεδιάζει Grexit«Το άρθρο μου στον Guardian επιβεβαιώθηκε», αναφέρει μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί σχεδίου Schaeuble για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Γιαννάκης, ο δημοφιλής, παίζει με τη φωτιά. Ξεχνάει όμως να αναφέρει το πιο βασικό: Εαν είναι πατριώτης και το δεύτερο ποιοι κρύβονται από πίσω του. Κάντο σύντομα κύριε σώγαμπρε. Γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν για σένα, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά: Για το ποιοι σε σπρώχνουν, ποιους εξυπηρετείς και ποιος σε βάζει να κινείσαι με τόσο μακιαβελικούς τρόπους υπονόμευσης. Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, έχει ήδη στοιχεία για τον περίεργο τύπο που συνεχίζει το ρόλο του.

Το άρθρο Βαρουφάκη στον Guardian:
Η Γερμανία σχεδίαζε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ ενώ πεισματικά αρνείται την αναδιάρθρωση του χρέους αναφέρει σε άρθρο του βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Γιάνης Βαρουφάκης
Το ελληνικό οικονομικό δράμα έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για πέντε χρόνια.
H πεισματική άρνηση των πιστωτών να αποδεχθεί ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.
Γιατί, κατά την κοινή λογική και την θέση του ΔΝΤ η αναδιάρθρωση του χρέους είναι σοβαρό ζήτημα για την Ελλάδα.
Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με οικονομική προσέγγιση αλλά πρέπει να αναζητηθεί στην δαιδαλώδη πολιτική της Ευρώπης.
Το 2010, το ελληνικό κράτος κατέστη αφερέγγυο.
Δύο λύσεις προτάθηκαν αναδιάρθρωση του χρέους και μεταρρύθμιση της οικονομίας.
Υπήρξε και μια τρίτη επιλογή, η χορήγηση νέων δανείων σε μια πτωχευμένη χώρα ενώ προσποιείται ότι παραμένει φερέγγυα.
Η Ευρώπη επέλεξε να προτάξει την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών που εκτίθενται σε ελληνικό δημόσιο χρέος πάνω από την κοινωνικοοικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδος.
Η αναδιάρθρωση του χρέους θα σήμαινε απώλειες για τους τραπεζίτες της Ευρώπης.
Για να πλαισιώσει την κυνική μεταφορά των ζημιών από τους ιδιώτες στους φορολογουμένους η Ευρώπη αποφάσισε να επιβάλλει ρεκόρ λιτότητας που έπληξε το ΑΕΠ της Ελλάδος κατά 25%,
Μόλις ολοκληρώθηκε η ανέντιμη πράξη, η Ευρώπη έχοντας διασφαλίσει τις τράπεζες, διέκοψαν κάθε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, με το πρόσχημα ότι θα πληγούν οι ευρωπαίοι πολίτες.
Παρά τα ακραία προγράμματα λιτότητας το ελληνικό χρέος αυξήθηκε, αναγκάζοντας τους πιστωτές να επεκτείνουν τα δάνεια με αντάλλαγμα ακόμη περισσότερη λιτότητα.
Πέντε μήνες διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες νομισματικής ασφυξίας που κατέληξε στο κλείσιμο των τραπεζών.
Μέχρι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο μια μεγάλη πλειοψηφία στο Eurogroup – κάτω από την κηδεμονία του Schaeuble – είχε υιοθετήσει το Grexit είτε ως προτιμώμενο αποτέλεσμα ή εργαλείο πίεσης κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Ο ακρωτηριασμός της Ελλάδος δηλαδή η έξοδος από το ευρώ χρησιμοποιήθηκε ως απειλή.
Εμείς με τον κύριο Βαρουφάκη, δεν τελειώσαμε. Για τα σχέδια Β και Γ και Δ και ποια ήταν αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: