Με υπέρογκα ποσά για εισιτήρια, διανυκτερεύσεις και ημερήσιες αποζημιώσεις των συμβούλων του, όπως ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, που αξιώνει την υπερβολική αμοιβή των 125.000 ευρώ το μήνα, χρέωσε το Δημόσιο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια» ο πρώην υπουργός ενέκρινε με την υπογραφή του τέτοιου είδους δαπάνες για άτομα τα οποία ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς ουδέποτε προσελήφθησαν ή είχαν σύμβαση παροχής υπηρεσιών με το ελληνικό κράτος. Μόνο για τον κορεάτη σύμβουλο ο κ. Βαρουφάκης σε 4 μήνες ενέκρινε 24 διανυκτερεύσεις σε 9 ταξίδια, ένα εκ των οποίων ήταν στο Λονδίνο. όπου έχει την έδρα του, στις Βρυξέλλες, προφανώς για να συναντηθεί με τον κ. Βαρουφάκη, και από εκεί στη Γενεύη όπου διατηρεί γραφεία η ιδιωτική εταιρεία L.J.Capital Group για την οποία εργάζεται ως σύμβουλος. Σε άλλο ταξίδι προερχόμενος από το Λονδίνο επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα που αποφασίστηκε να δοθούν για τις ημερήσιες αποζημιώσεις, τις διανυκτερεύσεις, τα αεροπορικά και τα σιδηροδρομικά εισιτήρια των ιδιωτών συμβούλων μπορούν να θεωρηθούν ως «ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ. Μάλιστα όπως αναφέρει έμπειρο στέλεχος της οδού Νίκης, σύμφωνα με τους κανόνες του δημοσίου λογιστικού, καθότι οι άτυποι ιδιώτες σύμβουλοι δεν έχουν συμβατική σχέση – έστω και άμισθη – με το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα «οφείλουν να επιστραφούν εντόκως» και μάλιστα με επιτόκιο 6%. Τα χρήματα βαρύνουν τον ΚΑΕ 0717 ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΎ ΦΟΡΈΑ 23/110 του κρατικου προυπολογισμού, σημειώνει.
Ο κ, Κιμ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «ποτέ δεν απασχολήθηκε από ελληνικό υπουργείο, τον οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ή άλλη υπηρεσία. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ας φέρουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»!
πηγη: ΒΗΜΑ