Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Δύο νεκροί στη Μυτιλήνη και σήμα κινδύνου από τους δημάρχουςΜεταναστευτικό ώρα μηδέν - Δύο νεκροί στη Μυτιλήνη και σήμα κινδύνου από τους δημάρχους
Στην κορύφωσή του φτάνει τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα του μεταναστευτικού στην χώρα μας, μετά και από την είδηση ότι δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στην θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.
Τα δύο τραγικά περιστατικά έλαβαν χώρα σήμερα στην θαλάσσια περιοχή Σκάλα Μυστεγνών Μυτιλήνης, όταν το σκάφος που μετέφερε το πρωί τους δύο μετανάστες αναποδογύρισε και τα άτομα που επέβαιναν πάνω σε αυτήν βρέθηκαν στη θάλασσα. 

Την ίδια στιγμη, τα επεισόδια και η ένταση ανάμεσα στους μετανάστες που περιμένουν ανυπόμονα στα λιμάνια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για ταυτοποίηση συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα, σε συμπλοκές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι της Μυτιλήνης δύο μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν μετά από λίγες ώρες.

Καθημερινά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταφθάνουν από την Τουρκία εκατοντάδες μετανάστες με τους δημάρχους να έχουν σηκώσει τα... χέρια ψηλά για το πρόβλημα, το οποίο πλέον χαρακτηρίζουν μη διαχειρίσιμο. 
Τα κέντρα υποδοχής στην Μυτιλήνη έχουν γεμίσει, στην Κω οι μετανάστες φτάνουν κατά εκατοντάδες, πλημμυρίζοντας το νησί, ενώ και στην Σάμο, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο, με τον Δήμο να έχει να λάβει χρηματοδότηση για την σίτιση των ανθρώπων αυτών από τον Ιανουάριο.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων.
Το δ.σ. έχει καλέσει τους δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.
Από την ΚΕΔΕ έχουν προσκληθεί οι όλοι οι δήμαρχοι που αντιμετωπίζουν το ευρύ μεταναστευτικό ρεύμα: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.
«Δια της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε επιστολή του προς τους δύο αναπληρωτές υπουργούς και συμπληρώνει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία τους στη συνεδρίαση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις