Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία: Τεράστια «φυτεία» στο Τεπελένι με ινδική κάνναβη με προορισμό την Ευρώπη και την Ελλάδα


Σε ανελέητο κυνηγητό εναντίον των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με χασισο-δενδρύλλια με την συνδρομή και των αμερικανικών υπηρεσιών,  ασχολείται  αποκλειστικά η αλβανική...
albania 6

Σε ανελέητο κυνηγητό εναντίον των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με χασισο-δενδρύλλια με την συνδρομή και των αμερικανικών υπηρεσιών,  ασχολείται  αποκλειστικά η αλβανική αστυνομία το τελευταίο διάστημα. ΟΙ Αλβανοί έμποροι και εργάτες  εδώ και πολλά χρόνια ασχολούνται  με το αντικείμενο αυτό το οποίο αποφέρει εκατομμύρια δολάρια. Όλη δε αυτή η ποσότητα κατευθύνονταν στην αγορά  της κεντρικής Ευρώπης , αλλά και στην Ελλάδα. Η οικονομία της Αλβανίας στηρίζεται  σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια οπιούχων φυτών και στην εμπορία ναρκωτικών αποφέροντας « τεράστιο   μαύρο χρήμα».

Περιοχές ολόκληρες ασχολούνται αποκλειστικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με την καλλιέργεια χασίς, ινδικής κάνναβης και άλλων ναρκωτικών.  Χθες  η αλβανική αστυνομία στο  Τεπελένι πραγματοποίησε  μια επιχείρηση με την ονομασία «κορυφογραμμή» η οποία ξεκίνησε στις 07:00 το πρωί της 25ης Αυγούστου στο έδαφος της περιοχής  Kurveleshi.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν  100 αστυνομικοί , με την συνδρομή ολόκληρου του προσωπικού  της αστυνομίας στο Τεπελένι και του Αργυροκάστρου  με 20 οχήματα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί και καταστραφεί 16.305 δενδρύλλια  που καλλιεργούνταν σε πολλά αγροτεμάχια , ενώ και άλλη επιχείρηση  είναι σε εξέλιξη.
Η από αέρος φωτογράφηση στο Τεπελένι,  το οποίο θεωρείται μία από τις περιοχές με την πιο εκτεταμένη καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών, απέδειξε το μέγεθος της έκτασης που ήταν τα δενδρύλια της Κάνναβης  . Μόνο κατά την περίοδο Μαρτίου- Αυγούστου καταστράφηκαν πάνω από 40 χιλιάδες φυτά κάνναβης.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα «Εργαστήριο» επεξεργασίας και διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.
Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας συντονίζονται από την Interpol και την Europol. Ήδη παρακολουθούνται  τα μέλη πολλών άλλων  παρανόμων οργανώσεων και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας.
Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες φτάνουν  αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στα εργαστήρια αυτά τις διαχώριζαν, χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.
http://www.oranews.tv/vendi/pas-dukagjinit-policia-zbarkon-ne-tepelene-asgjesohen-10-parcelat-e-para-me-kanabis/
albania 1albania 2albania 3albania 4albania 5albania 7albania 8

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις