Λευκωσία: Το μέλος της Τ/κ κοινότητας στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ δήλωσε ότι η δικοινοτική ομάδα εκσκαφών άρχισε εκσκαφές στα κατεχόμενα σε χώρο που βρίσκεται πίσω από τις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, οι στρατιωτικές κατοχικές «αρχές» βοήθησαν τη ΔΕΑ σε ό,τι αφορά τις «άδειες» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για την 28η «άδεια» που εξέδωσαν οι στρατιωτικές κατοχικές «αρχές».
Η κ. Κιουτσιούκ δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΔΕΑ, αναμένεται να ανεβρεθούν τα οστά 40-50 Ε/κ αγνοουμένων, οι οποίοι πολέμησαν το 1974. Όπως ανέφερε υπάρχουν κάποιες δυσκολίες οι οποίες έχουν να κάνουν με μεταβολές στη μορφολογία του εδάφους. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στην ανεύρεση οστών κατά τη διάρκεια αυτής της εκσκαφής.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της εισβολής, υπήρχε βούληση όπως τα πτώματα των εν λόγω Ε/κ αγνοουμένων δοθούν στην ε/κ πλευρά μέσω των ΗΕ όμως δεν παρελήφθησαν και έτσι ετάφησαν στην περιοχή.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ