Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τουρκία χρηματοδοτεί την κατασκευή Τζαμιού στην Κριμαία!


Η επιχειρούμενη και  απροκάλυπτη Τουρκική «διείσδυση» μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας,  στους Τατάρους της Κριμαίας , προκαλεί την οργή της Μόσχας.  Ο...
krim_reisen_jewpatorija

Η επιχειρούμενη και  απροκάλυπτη Τουρκική «διείσδυση» μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας,  στους Τατάρους της Κριμαίας , προκαλεί την οργή της Μόσχας.  Ο Μουφτής των Τατάρων της Κριμαίας Emirali Ablaev πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία όπου συνάντησε τον Υπουργό θρησκευμάτων!

Σκοπός της συνάντησης του Μουφτή της Κριμαίας με τον Τούρκο  Υπουργό Θρησκευμάτων, ήταν η  κατασκευή  τζαμιού στην παμπάλαια ελληνική πόλη της Συμφερούπολης. Σύμφωνα  με τον Ablaev, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η τουρκική πλευρά τόνισε ότι η κατασκευή του τζαμιού δεν είναι  πολιτικό ζήτημα και η  Τουρκία θα  το υποστηρίξει οικονομικά με όλη της δύναμη.
Στην  Τουρκία σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr στις 02 Αυγούστου , πραγματοποιήθηκε το  δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο των Τατάρων της Κριμαίας, στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα.
Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, στο συνέδριο συμμετείχαν  480 άτομα, ογδόντα από τους οποίους  ήταν  προσωπικότητες και ερευνητές που ασχολούνται με τα θέματα της Ουκρανίας και της Κριμαίας.
Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλιμκίν, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας , Νούμαν  Κουρτουλμούς, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, Μεχμέτ Νασί Μποστάντζι και ο επικεφαλής της  Προεδρίας για τους Τούρκους  στο εξωτερικό και συναφών κοινοτήτων, Κουντρέτ Μπουλμπούλ.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του κοινού των Τατάρων, Ρεφάτ Τσουμπάροφ, τόνισε ότι «παρά την καταπίεση από τη Ρωσία, οι Τάταροι της Κριμαίας δεν έχουν συμφιλιωθεί με την πολιτικής της και ξεκίνησαν  να την πολεμούν» (!!). 
Πρόσθεσε  δε ότι  η Κριμαία ανήκει στους Τατάρους: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ την κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία. Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι Τάταροι της Κριμαίας δεν είναι ένα μικρό έθνος, αλλά είναι ο ιθαγενής λαός της Κριμαίας».
Οπότε κατανοούμε όλοι την χρησιμότητα της  Τουρκίας για την δύση στο ζήτημα της Κριμαίας. Με « όχημα» τους μουσουλμάνους Τατάρους θα επιχειρηθεί η αποσταθεροποίηση της χερσονήσου αυτής. Έτσι οι Ρώσοι θα  «αναγκαστούν» πιθανότατα να τους « στείλουν»  στα βάθη της ρωσικής Άπω Ανατολής,  από όπου τους «μετακίνησε» ο Τούρκος Σουλτάνος  Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής για να « καταδυναστεύουν» τους χριστιανούς της περιοχής το 1570.
tataroi
Κατά την διάρκεια όμως της επίσκεψης αυτής φιλορώσοι Τατάροι με επικεφαλής τον Πρόεδρο μιας φατρίας των Τατάρων της Κριμαίας, τον  Refat  Chubarov, προσπάθησαν να εμποδίσουν  την συνάντησή του με τον Υπουργό Θρησκευμάτων της Τουρκίας Mexmet   Germezom, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
Ο Ablaev δήλωσε στο  RIA Novosti ότι το περιστατικό συνέβη στην τουρκική πρωτεύουσα , σε  ξενοδοχείο όπου διέμενε. Σύμφωνα με τον Μουφτή, πολλά άτομα με επικεφαλής τον Chubarov και τον Ιμάμη Lenur Islyamova, «προσπάθησαν να εμποδίσουν» την συνάντησή του με τον Τούρκο  Υπουργό.
«Κατά τη διάρκεια του περιστατικού  δεν υπήρξαν   μόνο λεκτικές απειλές στην ομιλία μου, αλλά και σωματικές.  Ωστόσο, λόγω της στενής  και φιλικής  σχέσης μου με τους δράστες, αυτοί   αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν», είπε  ο Ablaev. «Δεν περίμενα από  τον Chubarov και τους υποστηρικτές του μια τέτοια δράση. Αναμφίβολα, η σημερινή υπόθεση δεν οδηγεί  σε διάλογο, αλλά σε διαχωρισμό », κατέληξε ο ίδιος .
Ο Chubarov, με τη σειρά του, έγραψε στο Facebook του ότι είχε μια συνάντηση με τον  Μουφτή της Κριμαίας , κατά την οποία του  « εξέθεσε  μια σειρά  γεγονότων για την  Κριμαία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «πολύ ήρεμο κλίμα  και με  σεβασμό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις