Ένα βήμα πριν από τη δημιουργία νέου κόμματος φαίνεται πως είναι η Αριστερή Πλατφόρμα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter το πρωί του Σαββάτου αναφέρθηκε στις πληροφορίες που κυκλοφορούν και θέλουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συνεχίζει εκτός ΣΥΡΙΖΑ και με άλλο κόμμα.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πως φαίνεται ότι «ερρίφθη ο κύβος» για δημιουργία νέου κόμματος από την «Αριστερή Πλατφόρμα»
Μάλιστα, ζήτησε αυτό να γίνει τουλάχιστον «ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά».
Το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη
 papadimoylis twitter nwo dfg d
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» και η οποία δημοσιεύεται σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως η λύση για την κρίση στην Ελλάδα είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, ενώ υπογραμμίζει πως η ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «βαρύ ιστορικό ατόπημα».
Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός», επιβεβαιώνοντας έτσι πως, μετά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αρχής γενομένης από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, μέλημα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι να μην χρεωθεί τη διάσπαση.