Λαθρομετανάστες πυρπολούν αυτοκίνητα και σκάφη


Μεγάλο αριθμό κατασχεμένων αυτοκινήτων και σκαφών, έκαψαν χθες το βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας, ομάδα λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται εκεί. Τα κατασχεμένα αυτοκίνητα και σκάφη βρίσκονται κοντά στο χώρο όπου κρατούνται οι λαθρομετανάστες. Μια ομάδα μεταναστών, θέλοντας να δείξουν τη δυσφορία τους για τις συνθήκες υγιεινής και κράτησής τους εκεί, πυρπόλησαν τα αυτοκίνητα και τα σκάφη τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Οι συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων είναι αρκετές φορές οξύτατες, όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ ότι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η πολύωρη αναμονή τους έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους, έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
 
Καυγάδες ξεσπούν συνέχεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης ανάμεσα στους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που κάθε μέρα αποβιβάζονται εκεί και καταγράφονται ώστε να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας απ' όπου και λαμβάνουν τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία και στη συνέχεια μετακινούνται στην Αθήνα. Οι συγκρούσεις που μερικές φορές είναι οξύτατες ξεσπούν ανάμεσα στις διάφορες εθνότητες, όταν διαπιστώνεται ότι η μετακίνηση γυναικών και παιδιών, και ιδιαίτερα Σύρων προσφύγων, είναι γρηγορότερη απ' ό,τι αυτή άλλων μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
 
Αρκετές φορές οι μετανάστες περιμένουν πολλές ώρες έξω από το κοντέινερ στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου με τη χρήση δυο συστημάτων υπολογιστών γίνεται η πρώτη καταγραφή και η φωτογράφηση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Την ίδια ώρα οι μετανάστες που λίγα μέτρα παραπέρα περιμένουν πλοίο της γραμμής για να αναχωρήσουν στον Πειραιά υπολογίζονται σε περίπου 4.000 χιλιάδες. Χθες και σήμερα κατάφεραν να μπουν στα πλοία μόλις 300 από αυτούς αφού τα πλοία αναχωρούν γεμάτα με Έλληνες εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.


defencenews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις