Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται στο δεύτερο τρίμηνο, με τη βοήθεια των καταναλωτικών δαπανών!


Να και κάτι θετικό μέσα στο κυκεώνα της αισιοδοξίας που μας περιτριγυρίζει το τελευταίο διάστημα . Η ελληνική οικονομία  αυξήθηκε 0...
elas

Να και κάτι θετικό μέσα στο κυκεώνα της αισιοδοξίας που μας περιτριγυρίζει το τελευταίο διάστημα . Η ελληνική οικονομία  αυξήθηκε 0,9 τοις εκατό κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με την προηγούμενο  τρίμηνο, με τη βοήθεια των καταναλωτικών δαπανών και των καθαρών εξαγωγών, σύμφωνα με τα  στοιχεία στις 28  Αυγούστου 2015 , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Οι αναλυτές λένε ότι τα δεδομένα καταδεικνύουν ακόμα πιο θετικές  προοπτικές για το σύνολο του έτους,  από την επίσημη πρόβλεψη για 2,3 τοις εκατό. Παρά τα προβλήματα και την  πολιτική αναταραχή η Ελλάδα δεν έχει επιστρέψει σε ύφεση  για το 2015.
Ο έλεγχος της διακίνησης κεφαλαίων κοντρολάρει την  φοροδιαφυγή   επιβαρύνοντας σίγουρα την  κατανάλωση κατά το δεύτερο εξάμηνο. Αλλά η ανάγνωση  των αποτελεσμάτων των δεικτών, ειδικά λόγω του τουρισμού  θα αμβλύνουν  την απόδοση στο σύνολο του έτους, διαφεύγοντας  από μια  επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο , τονίζει  τουρκική εφημερίδα .
Η κατανάλωση αυξήθηκε 1,1 τοις εκατό από τρίμηνο σε τρίμηνο, με καθαρές εξαγωγές ύψους 4,9 τοις εκατό, αλλάζοντας τον σχετικό δείκτη σε  θετικό από την μείωση των εισαγωγών σε σύγκριση με το  προηγούμενο τρίμηνο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν μόλις 0,1 τοις εκατό.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν ο βασικός παράγοντας θετικής επιδρσης σε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας,η οποία παρουσιάζει ανθεκτικότητα. Επίσης η πτώση του πετρελαίου   έχει  αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr η  εξέλιξη οφείλεται, κυρίως, στη θετική συμβολή του τουρισμού (2,2% αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο), που στις αρχές του έτους κατευθυνόταν σε χρονιά ρεκόρ, με στόχο τα 25.000.000 αφίξεις τουριστών. Δεύτερος παράγοντας που εξηγεί την ανάπτυξη, η άνοδος της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,1%. Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να αλλάξει δραματικά τους επόμενους μήνες.
Aντίθετα αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο τομέας των κατασκευών, της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι τέχνες,  και άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών καθώς και οι δραστηριότητες των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις