Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Τσίπρας: «Για Plan B σε GRexit να ρωτήσετε την Κομισίον που είχαν σχέδιο από το 2012 και δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ!»


wpid-20150731111220.jpg
Τσίπρα: «Για  Plan B σε GRexit να ρωτήσετε την Κομισίον που είχαν σχέδιο από το 2012 και δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ!»  

«Ο Ευρωπαϊκος και Παγκόσμιος Τύπος βοά για το σχέδιο Grexit από την πλευρά των θεσμών που συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση!

Γιατί απευθύνεστε στην Ελληνική Κυβέρνηση; Εχετε Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, απευθυνθείτε στην Κομισιον.

Δεν έχετε ακούσει κ.Γένηματα τίποτα για το Plan B των 1,000 σελίδων της Κομισιον για το οποίο έχουν γράψει το Spiegel και οι FT.

Αν δεν έχετε ακούσει, αφήστε να σα θυμίσω εγω.

Για πρωτη φορά έχει λεχθεί επισήμως ότι η Κομισιον ετοιμάζει ένα τέτοιο σχέδιο , όχι τώρα, αλλά το 2012, δια στόματος του τότε επιτρόπου Karel De Gucht.

Το σχέδιο αυτό κ.Γενηματα επικαιροποιείται συνεχώς και την υπαρξη του παραδέχθηκε ο ίδιος ο Προεδρος της Κομισιον κ. Juncker μετά το δημοψήφισμα της. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι η Κομισιον επεξαργάζετε ένα σχέδιο για GREXIT, ένα σχέδιο σε όλη του την έκταση, ρωτήστε αυτούς, εμάς ρωτάτε;

Να σας εξηγήσουν τι αυτό το σχέδιο των 1.000 σελίδων, γιατί δεν τους ρωτάτε; ή ρωτήστε την Γερμανική Κυβέρνηση, το Γερμανικό Υπουργειο Οικονομικών , να σας εξηγήσει πιο είναι αυτό το σχέδιο, το οποίο ειρρήσθω εν παρώδω παραμένει στο Τραπέζι. Κι αν δεν σας αρκούν αυτά να σας θυμίσω τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup κ. Νταϊσελμπλουμ μετα την συνεδριάση στην Ριγα τον Απρίλιο που πολλοι υπουργοί ζήτησαν την δημιουργία ενός σχεδίου Β. Κατά λέξη σε σχέδιο Β, αναφέρθηκε κι ο Υπουργός της Σλοβενίας . Αν λοιπόν κ.Γενηματα, οι εταίροι κι οι Δανειστές μας προετοίμαζαν  και είχαν έτοιμο ένα σχέδιο Β και το δήλωναν αυτό δημόσια, εμεις σαν κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνες μας;

Ειχαμε υποχρέωση απέναντι στην χώρα,

Δεν υπάρχουν σχόλια: