Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ: ΧΑΟΣ 10.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΛΟΙΟ!! “ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ!” ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ…ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ)

metanastes-592015-2


ΕΚΤΑΚΤΟ 21:13: ΤΩΡΑ – Μυτιλήνη: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 10.000 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να κάνουν ΚΑΤΑΛΗΨΗ σε πλοίο!!
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.30 όταν οι 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να…. καταλάβουν το πλοίο ”Τέρα Τζετ”, που είχε δέσει στο λιμάνι και επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα. Χιλιάδες άτομα αιφνιδίασαν τους λιγοστούς άντρες του λιμενικού και κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του πλοίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί μεταναστών, με ένα άτομο να πέφτει αναίσθητο και να οδηγείται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Προηγούμενη ενημερωση 20:42Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καλεί τους πολίτες να μη συμμετέχουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα στηθούν κάλπες στο νησί εάν δε δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η ροή μεταναστών και προσφύγων.
Επαναλαμβάνει ότι τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. «Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου».
Ο δήμαρχος προειδοποιεί ότι «επανειλημμένα έχουμε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για την λήψη μέτρων, ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα η Λέσβος. Εκκλήσεις, τόσο προς την Ε.Ε. όσο και την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν εισακούστηκαν. Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».

Το Νησί τελεί  υπό κατάληψη – Δείτε τα επεισόδια που προηγήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι:
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο με τα κύματα των μεταναστών να συνεχίζουν να καταφθάνουν σε όλες τις ακτές του νησιού κατά χιλιάδες. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, το νησί είναι “Βόμβα έτοιμη να εκραγεί” είναι και η κατάσταση στην πόλη της Μυτιλήνης η οποία τελεί υπό κατάληψη από 15.000 περίπου μετανάστες.
Το λιμάνι, οι γύρω δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άλλοι να έχουν κατασκηνώσει με σκηνές και άλλοι να κοιμούνται κατά γης.

Το μεσημέρι 2.000 περίπου μετανάστες που φιλοξενούνται στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, έκλεισαν την Εθνικό οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Παναγιούδας.
Επενέβη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη αλλά στη θέα των ανδρών της αστυνομίας οι μετανάστες άρχισαν έναν ανελέητο πετροπόλεμο χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το ότι είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και δεν μπορούν να φύγουν για τον Πειραιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: