Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το σφράγισμα! Περισσότερο και από τους δανειστές βιάζεται η κυβέρνηση για το «πλαστικό χρήμα»


Δεν νομίζουμε να υπήρξε στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία να θέλει να εφαρμόσει τόσο γρήγορα τις «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης χωρίς...
pistotikes-kartes-600x279

Δεν νομίζουμε να υπήρξε στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία να θέλει να εφαρμόσει τόσο γρήγορα τις «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία προσπάθεια να δυσκολέψει έστω και λίγο το έργο των δανειστών.
Όταν και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πρόθεση να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η Κάρτα του Πολίτη, έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου να επιβληθεί στην χώρα το πλαστικό χρήμα και οι συναλλαγές ακόμα και με περίπτερα να γίνονται με κάρτα.
Τώρα έρχεται το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που έχει ως στόχο την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, περιλαμβάνοντας κίνητρα και αυστηρές κυρώσεις για όσους «παρανομούν».
Συγκεκριμένα προωθείται:
Όριο στις cash συναλλαγές και τα… ρέστα μόνο μέσω καρτών!
Από το πρώτο ευρώ επαγγελματικής δαπάνης θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω των τραπεζών, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μεταφορά ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή
Θα γίνει εγκατάσταση μηχανημάτων πληρωμών μέσω καρτών ακόμα και στα περίπτερα και τα κρεοπωλεία, λένε στο ΥΠΟΙΚ, ενώ θα μειωθεί η προμήθεια που πληρώνουν οι καταστηματάρχες
Μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα συγκεντρώνουν πλέον αποδείξεις αλλά θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες με τη χρεωστική τους κάρτα για να εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου
Κίνητρα και πρόστιμα, προκειμένου να περάσει το ψηφιακό χρήμα που τόσο διαφημίζεται και σκοπό φέρεται να έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά πολύ φοβόμαστε πως θα χρησιμοποιηθεί με στόχο να παρακολουθούνται απόλυτα οι κινήσεις των πολιτών και μετά την «έξυπνη κάρτα», ενδεχόμενα περάσουμε σε άλλες ακόμα πιο επικίνδυνες μεθόδους.
Ίσως οι εκλογές να αποτελέσουν μια τελευταία ευκαιρία, ώστε να μειωθεί αυτή η ιλλιγιώδης ταχύτητα επιβολής παγκοσμιοποιητικών μέτρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις