Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μέγα σκάνδαλο η μυστική αλληλογραφία της Κλίντον


Περίπου εκατό ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, από τα περισσότερα των 4.000 που δημοσιοποιήθηκαν, περιείχαν πληροφορίες που χαρακτηρίστηκαν ως διαβαθμισμένες, σύμφωνα με αμερικανικές διπλωματικές πηγές. Η υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπονομεύει την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ιστοσελίδα του 4.368 ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν, λήφθηκαν ή μεταδόθηκαν από μία ιδιωτική ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν ιδιωτικό σέρβερ, όταν η Χίλαρι Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Η Κλίντον απέστειλε, έλαβε ή απάντησε σε 62.320 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών, μέσω του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η ίδια υποστηρίζει πως δεν μετάδωσε ποτέ ευαίσθητες πληροφορίες μέσω του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά τα στοιχεία την διαψεύδουν, αφήνοντας την εκτεθειμένη στα «πυρά» των Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων της, που σπεύδουν να την χαρακτηρίσουν αναξιόπιστη, λόγω της απρονοησίας της να μεταδίδει, με τον τρόπο αυτό, ευαίσθητες, διαβαθμισμένες πληροφορίες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: