Μεϊμαράκης: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα – Παίρνω πίσω το «ψευτράκος»

1 1 meimarakis

«Είναι λογικό να απευθυνθούμε πρώτα στο δεύτερο κόμμα, αν βγούμε εμείς πρώτοι και πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» δήλωσε στην εκπομπή του Star στον Ενικό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα της κάλπης.
«Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και θεσμικών παραγόντων και συνεννόηση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πως θα βαδίσουμε» πρόσθεσε, παραδεχόμενος τα σκληρά μέτρα που έρχονται με το τρίτο μνημόνιο.
Εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, χαρακτηρίζοντας παράλληλο «άχρηστο» το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls.
«Η χώρα θα κυβερνηθεί… Το θέμα είναι αν θα υπάρξει εθνικό σχέδιο, γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ
Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ψέματα, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε περί σκισίματος μνημονίου, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κα.
«Όλοι έχουμε ευθύνες, όχι όμως ισομερείς για τα μνημόνια» είπε, παραδεχόμενος τα λάθη και τις παραλείψεις του κόμματος του.
«Μας έβριζε Μερκελιστές, αλλά τώρα δεν κάνει βήμα χωρίς να ρωτήσει την Μέρκελ» είπε στην συνέχεια για τον κ.Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της».
Επανέλαβε πάντως ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», που είχε πει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας για την προσωπικότητα του, αλλά και την φρασεολογία που χρησιμοποιεί, ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δήθεν.
«Δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξε κάτι άλλο από αυτό που είμαι» πρόσθεσε.
«Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκαθάρισε στην συνέχεια.
«Αν τον Ιανουάριο είχαν δεχτεί τις προτάσεις των εταίρων δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση» εκτίμησε ο κ.Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Βαρουφάκης ξεγέλασε τον κ.Τσίπρα.
«Δεν δίνω υποσχέσεις. Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι» υποστήριξε για την επόμενη μέρα των εκλογών, εκφράζοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές, όπου συνήθως παρατηρείται μια σταθερότητα.
Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να πάμε στα ευρωκοινοβούλια και να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα μας στο γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος θα φτιάξει διακομματική επιτροπή που θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλί
Δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «μίσος» του ΣΥΡΙΖΑ σε οτιδήποτε ιδιωτικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο αγροτικό θέμα, είπε πως δεν το βλέπει συντεχνιακά. «Ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή περιφέρεια» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι και για αυτό το θέμα πρέπει να απευθυνθούμε στην ΕΕ με επιχειρήματα. «Η ΕΕ δεν θέλει να μας σκοτώσει» είπε με νόημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις