Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

350 ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ!!!

Ο Κάρλ Αντρί, βρετανός πολίτης που ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνιμα στη Σαουδική Αραβία, αντιμετωπίζει με βάση το νόμο της Σαρία ποινή 350 μαστιγωμάτων καθώς πριν από ένα χρόνο βρέθηκε κρασί στο αμάξι του. Ο 74 ετών βρετανός ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και είναι πλέον συνταξιούχος αρχικά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών την οποία και εξέτισε. Οι δικαστικές αρχές όμως της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν πως με βάση τη Σαρία ο 74χρονος θα πρέπει να υποστεί και τη δημόσια τιμωρία 350 μαστιγωμάτων.


Σημειώνεται πως ο Κάρλ Αντρί παρότι έχει εκτίσει την αρχική ποινή του παραμένει προφυλακισμένος. Το θέμα πήρε έγινε γνωστό όταν η οικογένεια του Κάρλ Αντρί αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Αγγλίας ζητώντας την άμεση παρέμβασή του στο ζήτημα.

Η οικογένεια του Κάρλ Αντρί προχώρησε επίσης και στη συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση αποφυλάκισή του, η οποία μέχρι σήμερα έχει τη στήριξη 250.000 ανθρώπων. Τα παιδιά του 74 ετών Βρετανού δημιούργησαν και ένα video με τα 3 εγγόνια του στο οποίο τα μικρά παιδιά ζητούν να αφεθεί ελεύθερο ο παππούς τους, ο οποίος έχει προβλήματα υγείας (σ.σ άσθμα) και εάν υποστεί την ποινή του μαστιγώματος είναι πολύ αμφίβολο το εάν θα επιβιώσει.

Για την υπόθεση φαίνεται τελικώς πως οι βρετανικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί επαρκώς καθώς στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Φίλιπ Χάμμοντ, ο οποίος και θα έχει άμεσα συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

Θα αφεθεί ελεύθερος εντός της εβδομάδας ο 74χρονος:

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας με σχετικό tweet του ανακοίνωσε πως ο 74χρονος θα αφεθεί ελεύθερος από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας εντός της εβδομάδας.

Πηγή: skai.gr

ΣΤΟΧΟΣ
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...