Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Κρίμα το μπόι σου ρε Στάθακη! Συνάντηση στο υπουργείο! Ο εκβιαστής δανειστής φτάνει με τα πόδια… και ο Σταθακης με… ΑΙΣΧΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ Μakeleio.gr)


syntagma2

Ο εκβιαστής δανειστής Ντομπρόφσκι  φτάνει με τα πόδια….

και ο Σταθακης με…
Με την Μερσεντάρα…
syntaga-1
Με βαριά ατζέντα που συνοψίζεται στα αδιέξοδα του κουαρτέτου με την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα και με στόχο με βρεθούν οι λύσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις για να ξεκινήσει εν συνεχεία η πρώτη αξιολόγηση, προσγειώνεται στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Στις βαλίτσες του κουβαλά το μεγάλο αγκάθι των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ζητήματα που εμπίπτουν στη διακεκαυμένη ζώνη της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και δευτερευόντως το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο ωστόσο θα μπει στην «ημερήσια διάταξη» μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης, όπως έχει καταστεί σαφές από όλους τους εταίρους και επαναβεβαιώθηκε την Παρασκευή και από τον Φρανσουά Ολάντ.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα βρεθεί ωστόσο και το προσφυγικό, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής για τις 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και μετά το αδιέξοδο με το μεγάλο χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των πιστωτών για το «καυτό» ζήτημα των κόκκινων δανείων, στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται να βρεθεί μία πολιτική λύση, η οποία μπορεί να εντοπιστεί στο πρόσωπο του κ. Ντομπρόφσκις εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και η ανοιχτή έκκληση του Φρανσουά Ολάντ από το βήμα της Βουλής να «επανεξεταστεί το θέμα των πλειστηριασμών που αφορά θεμελειώδη δικαιώματα της ελληνικής οικογένειας», ενώ ο πρωθυπουργός έχει τονίσει απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει να «μετατραπεί η χώρα σε μία αρένα πλειστηριασμών».
Η ελληνική πλευρά προκρίνει ως κριτήριο το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος να μην ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και αντικεμενική αξία του ακινήτου έως τις 200.000 ευρώ για άγαμο και έως τις 325.000 ευρώ για τρίτεκνη οικογένεια, ενώ από την πλευρά τους οι δανειστές επιμένουν σε όρια απόλυτης φτώχειας, με το εισοδηματικό όριο να το θέτουν στα μόλις 8.180 ευρώ για τον άγαμο και 23.947 για πενταμελή οικογένεια με όριο αντικειμενικής αξίας ύψους μόλις 120.0000 ευρώ.
makeleio.gr
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...