Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ - Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ παρακολουθεί ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας


ΠΛΟΙΟ
Αεροσκάφη, πλοία και ραντάρ, καθώς και μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, παρακολουθούν στενότατα τις κινήσεις του  αμερικανικού αντιτορπιλικού «Porter» στην Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στρατιωτική  πηγή του  ρωσικού  υπουργείου Άμυνας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke «USS Porter»,  βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, από τις 6 Οκτωβρίου και μετά τις ρίψεις των πυραύλων κρουζ από την Κασπία πλέον όλος ο ρωσικός στόλος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
«Η Μαύρη Θάλασσα είναι η περιοχή ευθύνης του ομώνυμου ρωσικού στόλου, έτσι ώστε όταν  ένα ξένο πολεμικό πλοίο και δει αμερικανικό,  εισέρχεται στα ύδατα αυτό να παρακολουθείται επισταμένα. Στην αποστολή αυτή συμβάλλουν και τα  ραντάρ από την ακτή, καθώς και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, αλλά  και τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας», είπε η ίδια  πηγή.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαμονής «USS Porter» στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας αυτό  δεν έχει αναφερθεί, ωστόσο, σύμφωνα με την Σύμβαση του Montreux, αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει  τις 21 ημέρες.
Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσεως «Arleigh Burke», όπως είναι το «Porter» είναι οπλισμένα με δύο εκτοξευτές του συστήματος «AEGIS», το οποίο  επιτρέπει την μεταφορά και την εκτόξευση  έως και 56 πυραύλων cruise «Tomahawk» οι οποίοι  είναι εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές. Επίσης, επί του πλοίου βρίσκεται και ένα  ελικόπτερο SH-60 «Seahawk». Το πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Arleigh Burke» είναι 337 άτομα.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: