Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε «ιερό πόλεμο» κατά Ρώσων και Αμερικανών


Το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει τους μουσουλμάνους να αρχίσουν «ιερό πόλεμο» εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών, εναντίον αυτού που αποκαλεί «σταυροφορία» στη Μέση Ανατολή, σε ηχητικό μήνυμα το οποίο κυκλοφόρησε από υποστηρικτές της οργάνωσης την Τρίτη.

«Ισλαμική νεολαία οπουδήποτε, πυροδοτήστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών στη σταυροφορία τους εναντίον των μουσουλμάνων» είπε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, στην ομιλία του.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία πραγματοποιούν χωριστές εκστρατείες κατά της οργάνωσης, που υποστηρίζουν ότι έχουν στόχο το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, οι ΗΠΑ κατηγορούν τους Ρώσους ότι στοχεύουν κυρίως άλλες αντάρτικες οργανώσεις, κάποιες εκ των οποίων πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους- κάτι που η Ρωσία αρνείται, και με τη σειρά της κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δεν συνεργάζονται μαζί της εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Ιρακινός κοινοβουλευτικός επιβεβαίωσε την Τρίτη πως Ρώσοι αξιωματούχοι είναι παρόντες σε κέντρο επιχειρήσεων στο Ιράκ, με προσωπικό από το Ιράν και τη Συρία.
Στο ηχητικό μήνυμα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Αμπού Μουτάζ Κουράσι, που, σύμφωνα με το SITE, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τζιχαντιστικών ιστοσελίδων, αποτελεί αναφορά σε ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης που σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στο Ιράκ τον Αύγουστο και τότε είχε αναφερθεί ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαγιαλί. Ωστόσο, δεν έγινε αναφορά στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, για το κονβόι του οποίου είχε αναφερθεί την Κυριακή ότι είχε χτυπηθεί από ιρακινό αεροπορικό πλήγμα. Σύμφωνα με το Reuters, οκτώ ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν, αλλά εν τέλει ο Μπαγκντάντι δεν φαίνεται ότι ήταν μεταξύ τους.
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...