Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Γάλλος διακεκριμένος στρατηγός:η τακτική του Πούτιν στη Συρία και η συμμαχία του είναι οι πιο αποτελεσματικές

yfyg
O παρουσιαστής του ΒFMTV o Olivier Truchot είχεκαλεσμένους στο στούντιο και πήρε μια σύντομη συνέντευξη από τον στρατηγό  Desporte* και τον Pierre Lorrain, που και οι 2 υποστηρίζουν της τακτική της Ρωσίας στο συριακό. Σύμφωνα με τον στρατηγό Desportes ο Vladimir Poutine υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας αλλά και της Γαλλίας.Η συμμαχία των ρώσων έχει ξεκάθαρο στόχο όσο και στρατηγική ενώ η αμερικανική συμμαχία είναι βυθισμένη στο χάος.Τα δε γαλλικά χτυπήματα εξυπηρετούν αποκλειστικά πολιτικά και ιδεολογικά συμφέροντα.
Επιτιθέμενος στο Μέτωπο της Νίκης την Jabhat al Nosra o Πούτιν μάχεται τους ισλαμιστές τρομοκράτες αδιακρίτως.Η τακτική του που βασίζεται στις αεροπορικές επιδρομές με χερσαίες δυνάμεις το συριακό στρατό είναι η μόνη αποτελεσματική. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν τόσα χτυπήματα εναντίον των ισλαμικών οργανώσεων σε 2 εβδομάδες όσα η αμερικανική συμμαχίας σε 13 μήνες. Η Ρωσία ομοίως επιχείρησε χτυπήματα επί συριακού εδάφους που βασίστηκαν επιχειρησιακά σε μέρος του στόλου της που σταθμεύει στην Κασπία.
*Ο στρατηγός Vincent Desportes διετέλεσε διοικητής μονάδας του γαλλικού πεζικού σπούδασε μηχανικός, με DEA Κοινωνιολογίας και ένα DESS διοίκησης Επιχειρήσεων (CAAE), Δρ. Ιστορίας,τυγχάνει Διπλωματούχος της Ανώτ. Σχολής Πολέμου και του United States Army War College.Διετέλεσε Στρατιωτικός ακόλουθος στη γαλλική πρεσβεία στις ΗΠΑ,και σύμβουλος σε αμυντικά θέματα του ΓΓ της Εθνικής άμυνας (SGDN), διευθυντής του Κέντρου Αρχής και ανάπτυξης των Δυνάμεων (CDEF) ως το 2008.Είναι συνιδρυτής του « Stratégies & doctrines » στις εκδόεσεις Economica.Ήταν Διευθυντής του Collège interarmées de défense (CID), από το 2008 ως το 2010.Σήμερα διδάσκει στρατηγική στο HEC,και είναι καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.medias-presse.info 10.10.15
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...