Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Η «Βασίλισσα» στο Πατριαρχείο

Η «Βασίλισσα» στο Πατριαρχείο


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκε σήμερα (20/10) αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, στην Κωνσταντινούπολη, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Η Ένωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος ασθένησε λόγω του επίπονου ταξιδίου του στην Αθήνα και παρότι επέστρεψε έγκαιρα δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών». Τις ευχές του Παναγιωτάτου διαβίβασε στην αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, ο Πρωτοσύγκελος κ. Στέφανος, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου.

Τη διοίκηση της ΑΕΚ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Χιώτος, ο οποίος και παρέδωσε αναμνηστική φανέλα της ΑΕΚ με τις υπογραφές προπονητών και παικτών, με τον συμβολικό αριθμό 1 και με τον τίτλο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, και ασημένιο δίσκο με το έμβλημα της ΑΕΚ.

Ο Πρωτοσύγκελος επανέλαβε το διαχρονικό ρητό του Πατριάρχου ότι «η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πεθαίνει» κι ότι «η φανέλα της ΑΕΚ συγκινεί τους πάντες ανεξάρτητα από οπαδική ταυτότητα, αφού από το 1924 έως και σήμερα οι ιδρυτές της μεταλαμπαδεύουν το φως του Κυρίου κι ό,τι πρεσβεύει η Πόλη ανά τους αιώνες». «Η ΑΕΚ είναι το φως του πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσευχήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν απαθανατίστηκαν με φόντο τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου, ο οποίος «φτερουγίζει» στην πρόσοψή του».

ΖΟΥΓΚΛΑ
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...