Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Νέα πρωτοβουλία για την αναγνώριση των Γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων


  • (Φωτ.: Art via Art)
Την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Οθωμανούς Τούρκους ζητά η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS) με παρέμβασή της προς τη γερμανική Βουλή.
Με επιστολές της προς τον πρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής δρ Νόρμπερτ Λάμερτ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής δρ Νόμπερτ Ρούτγκεν καθώς και τα κόμματα CDU και SPD, η IAGS καλεί την Γερμανία να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων πριν εκπνεύσει το έτος που συμπίπτει με την 100ή επέτειο από την Γενοκτονία των Αρμενίων.
«Η Γερμανία, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα τον 20ό αιώνα έχει αντιμετωπίσει τις συνέπειες της γενοκτονίας με υποδειγματικό θάρρος και ηθική αναγνώριση» γράφει μεταξύ άλλων η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.
Επισημαίνει επίσης στις επιστολές της ότι η Γερμανία υπήρξε παγκόσμια ηγέτιδα στην αποκατάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα. Όπως εξηγεί η IAGS «μια δήλωση από τη Γερμανία που να επιβεβαιώνει τα ιστορικά γεγονότα και τις ιστορικές καταγραφές της Γενοκτονίας από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά περισσότερων από 3 εκατομμύρια χριστιανούς –συμπεριλαμβανομένων πάνω από ένα εκατομμύριο Αρμενίων σύμφωνα με την εκτίμηση της γερμανικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 1916– θα έχει μεγάλη ηθική σημασία αυτή τη στιγμή, εκατό χρόνια μετά».
Το θέμα στην Ελλάδα ανέδειξε μέσω του ιστολογίου του το μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, δρ Θεοφάνης Μαλκίδης.
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...