Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Σφαγή συντάξεων στο προωθούμενο Ασφαλιστικό

Πλήττονται και οι παλαιοί συνταξιούχοι

Σφαγή συντάξεων στο προωθούμενο Ασφαλιστικό
Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Σοφών, οι νυν συνταξιούχοι άνω των 1.000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη σφαγή των συντάξεων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Σοφών, οι νυν συνταξιούχοι με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως εξαιτίας του επαναϋπολογισμού του ποσού της σύνταξής τους.

Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 20% έως 30% στις υψηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα ένας συνταξιούχος των 1.300 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) να έχει ετήσια απώλεια 3.900 ευρώ (μείωση 25%). Δηλαδή θα χάσει 3 συντάξεις.

Παράλληλα, τόσο οι νέοι ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων (σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα) όσο και η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα δημιουργήσουν νέο τοπίο για τους νέους συνταξιούχους με συντάξεις τύπου ΙΚΑ και μικρότερες από τις σημερινές.

Διαβάστε το ρεπορτάζ των Νέων
Newsroom ΔΟΛ
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...