Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

"Ταγίπ πέρνα στο Αιγαίο"! Ο Γιούνκερ μας "απειλεί" για την άρνηση "κοινών περιπολιών"!


Image
“Χοντραίνουν” πλέον οι πιέσεις προς την Αθήνα για να δεχτείτο επικίνδυνο σχέδιο ευρωπαϊκών κύκλων για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου με την Τουρκία. Στο “κόλπο” μπηκε και ο γνωστός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Γνωστός και για το θράσος του. Μέσα στην Ευρωβουλή έθεσε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα! Και κουνώντας μας ξανά το δάχτυλο πρόσθεσε:
«Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση θέσης της».
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών για να επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου.
Κατ΄ αρχήν είχε κάποιο λόγο για να μην δεχτεί ο Ερντογάν το δώρο που του κάνουν; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μάλλον μας θεωρεί τελείως ανόητους. Και από την άλλη έχει κάποιο σοβαρό 
επιχείρημα για να μας πείσει ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε την Τουρκία με την συμπεριφορά που έχει στο Αιγαίο ως “συνδιαχειρίστρια”; Την Τουρκία η οποία έχει δημιουργήσει ολόκληρη….αγορά πώλησης σωσιβίων και άλλων ειδών που πουλά στους πρόσφυγες πριν τους στείλει στο Αιγαίο;
Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα καταπιεί κι αυτή τη “καρπαζιά” από τον Γιούνκερ.


onalert
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...