Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

CDU: Ο Τσίπρας πρέπει τώρα να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις

«Η κατανόηση έχει στερέψει»

CDU: Ο Τσίπρας πρέπει τώρα να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ επιμένουν στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων  
Βερολίνο
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει τώρα να προχωρήσει σε πράξεις και να ξεκινήσει επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις που για καιρό αναβάλλονταν με τρικ, δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Στάιγκερ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η κατανόηση των εταίρων έχει εξαντληθεί πλήρως.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τα εξωτερικά θέματα Γιούργκεν Χαρντ επισημαίνει στην εφημερίδα Der Tagesspiegel: «Βασίζομαι στο ότι ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, τα κόμματα τα οποία στήριξαν στη Βουλή την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστούν τώρα και στην κυβέρνηση», για να προσθέσει ότι τότε δεν εμποδίζει πλέον τίποτα την μεταρρύθμιση της χώρας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Νόρμπερτ Ρέντγκεν μιλώντας στη Rheinische Post. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, «αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και έλαβε εντολή μεταρρυθμίσεων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: