Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Enel: «Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα» Ανάπτυξη στη χώρα μας βλέπει ο επικεφαλής της Φραντσέσκο Σταράτσε


Enel: «Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα»
Νέα Υόρκη 
Τώρα είναι η ώρα να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Enel, Φραντσέσκο Σταράτσε, στο περιθώριο του συνεδρίου Αμπροσέτι την περασμένη Παρασκευή στην Ιταλία.

Την άποψη του Σταράτσε συμμερίσθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν. «Εάν κάνεις προβολή της Ελλάδας στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, θα δεις ότι -αν εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις- ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης θα αυξηθεί, οι αναποτελεσματικότητες θα μειωθούν, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν, η εμπιστοσύνη θα έχει επανακτηθεί», δήλωσε ο Παντοάν στο CNBC το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας: «Έτσι, η Ελλάδα είναι σαν μία αναδυόμενη οικονομία στην ανοδική της φάση».

Ένδειξη ότι οι κίνδυνοι αναφορικά με την Ελλάδα έχουν υποχωρήσει είναι η μείωση της απόδοσης των ελληνικών 10ετών ομολόγων στο 9% περίπου από 19% τον Ιούλιο, όταν ήταν πολύ μεγάλες οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους και μία ενδεχόμενη γρήγορη έξοδο από την Ευρωζώνη, σημειώνεται σε δημοσίευμα του CNBC.

Οι κίνδυνοι, ωστόσο, για την Ελλάδα δεν έχουν παρέλθει, ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δήλωσαν αναλυτές. 

«Ο κίνδυνος είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, οπότε θα έχουμε κατακερματισμό και την πιθανότητα τρίτης εκλογικής αναμέτρησης φέτος», δήλωσε η Τίνα Φόρνταμ, επικεφαλής πολιτική αναλύτρια της Citi. 

«Υπάρχουν σίγουρα συνταξιοδοτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν και, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της αποφυγής μίας εξόδου της από την Ευρωζώνη, εάν δεν εφαρμόσει τις αλλαγές που χρειάζονται, ίσως σε τρία ή τέσσερα χρόνια από τώρα θα μπορούσαμε να είμαστε πίσω εκεί που ήμασταν πριν από λίγους μήνες», δήλωσε ο Ράντι Φρέντερικ της εταιρείας Charles Schwab.
http://www.tovima.gr/
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...