Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Βρετανοί πάνε Συρία μέσω κατεχόμενης Κύπρου, για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS


Βρετανοί πάνε Συρία μέσω Κύπρου, για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS (βίντεο)
Λευκωσία: Την Κύπρο, ως ενδιάμεσο σταθμό των επίδοξωντζιχαντιστών, φέρνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror». Σύμφωνα με την εφημερίδα, νεαροί Βρετανοί που θέλουν να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκουν τον δρόμο τους προς την αιματοβαμμένη Μέση Ανατολή αγοράζοντας σε πρώτο στάδιο ένα εισιτήριο για την Κύπρο.
Στη συνέχεια, περνούν στα κατεχόμενα. Από εκεί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν έναν ψαρά και να τον πληρώσουν μέχρι και 1.000 λίρες για να τους περάσει στη διάρκεια της νύχτας σε μια ακτή στη Συρία, χωρίς να τους εντοπίσει κανένας.
Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς, πόσοι Βρετανοί τζιχαντιστές έφτασαν στη Συρία μέσω Κύπρου. Πηγή που μίλησε στη Mirror ανάφερε πως δεν είναι και λίγοι αυτοί που τα καταφέρνουν, υπολογίζοντας πως είναι μερικές δεκάδες.

Την περασμένη βδομάδα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, θέλοντας να σταματήσει τη ροή επίδοξων Βρετανών στη Μέση Ανατολή. Ειρωνικά, τα πράγματα για αυτούς τους νεαρούς γίνονται πιο εύκολα, με το ταξίδι μέσω Κύπρου, μιας χώρας, στην οποία η Βρετανία διατηρεί ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Στα κατεχόμενα, οι νεαροί που θέλουν να γίνουν τζιχαντιστές, μπορούν να βρουν όλες τις διευκολύνσεις για το ταξίδι τους.

Όπως ανάφερε η εφημερίδα, στα κατεχόμενα, δραστηριοποιείται ένας άνθρωπος, ο οποίος στην ουσία δρα ως ταξιδιωτικός πράκτορας του Ισλαμικού Κράτους. Αυτός ο άνθρωπος κανονίζει τη διαμονή σε ξενοδοχεία, τη διακίνηση με ταξί και το ταξίδι στη Συρία.

Έτσι, σε αντίθεση με αυτούς που επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία ή σε κάποια άλλη χώρα της Μέσης Ανατολής και είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν, πιο δύσκολα πέφτουν οι υποψίες σε κάποιον που επιλέγει να πάει «διακοπές» σε ένα νησί που φημίζεται για τον ήλιο και τις παραλίες του.
 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: