Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Tη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ


Tη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Με τη διαδικασία του επείγοντος αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Τα ενημερωτικά σημειώματα συγκεντρώνονται από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα να λάβει το νομοσχέδιο την τελική του μορφή, η οποία δεν θα εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο.


Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί ώς τις 15 Οκτωβρίου,πληροφορίες δεν αποκλείουν ωστόσο απώτατο χρονικό όριο να είναι τελικά η 17η του μηνός. Θα ακολουθήσει η κατάθεση δεύτερου πακέτου μέτρων για να εκταμιευθεί το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης της συμφωνίας.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων».

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και η Βουλή, η οποία με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησε στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών. Στόχος είναι οι επιτροπές να εκλέξουν προεδρεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αναλάβουν έργο.
«Δεν είναι στις προθέσεις μας το ένα άρθρο», δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κλείνοντας τα σενάρια που ήθελαν το πρώτο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα να φτάνει στη Βουλή με μια τέτοια μορφή.

Το πρώτο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
  • Ισοδύναμα για ΦΠΑ 23% σε ιδιωτική εκπαίδευση
  • Υπουργικές αποφάσεις για κατάργηση πρόωρων συντάξεων
  • Αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές άνω των 70.000 ευρώ στο Δημόσιο
  • Πιο εύκολοι πλειστηριασμοί α' κατοικίας
  • Συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ - Χρηματοδότηση από ίδιους πόρους
  • Αλλαγές σε ιδιοκτησιακό φαρμακείων (άνοιγμα και από μη φαρμακοποιούς)
  • Σχέδιο εξυγίανσης ΟΑΣΑ "ΕΘΝΟΣ"
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...