Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ VOLKSWAGEN: “Πάγωμα” στις προαγωγές των μάνατζερ…


Volkswagen-630x400

Σε «πάγωμα» των προαγωγών των μάνατζέρ της στη μονάδα της VW σχεδιάζει να… προχωρήσει τον επόμενο χρόνο η Volkswagen, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων ώστε να καλυφθεί το κόστος από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού Manager Magazin, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξαναχρησιμοποιήσει όσα περισσότερα ανταλλακτικά γίνεται στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Golf ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, η Volkswagen εκτιμά πως το κόστος του σκανδάλου θα ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ο νέος επικεφαλής Ματίας Μίλερ σχεδιάζει να χρεώσει στην VW και όχι στις θυγατρικές της, Audi και Porsche
Η Volkswagen, η οποία δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη να σχολιάσει το δημοσίευμα, έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επενδυτικά της σχέδια στην μονάδα της VW – τη μεγαλύτερη σε έσοδα – και θα επιταχύνει τη διαδικασία περικοπών του κόστους.
Σύμφωνα με το Manager Magazin, η Volkswagen σχεδιάζει ακόμη να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στα εργοστάσια της VW, στο πλαίσιο της διαδικασίας περικοπής δαπανών, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας.
Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνηθεί περικοπές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση στην 78χρονη ιστορία της έπειτα από την παραδοχή τον περασμένο μήνα ότι είχε τοποθετήσει λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων σε ντιζελοκίνητα οχήματά της προκειμένου να περάσουν τους ελέγχους των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.
makeleio.gr
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...