Οι Ισλαμιστές στη Λιβύη απειλούν με αποστολή χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη

Ο φόβος και η ανησυχία που σιγά σιγά αρχίζει να εξαπλώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεταναστευτική κρίση, αποτέλεσε εργαλείο για την ισλαμική ομάδα στην Τρίπολη της Λιβύης, που αυτοαποκαλείται «κυβέρνηση της Λιβύης», προκειμένου να αναγνωριστεί ως η μοναδική κυβέρνηση στη χώρα. Η προειδοποίηση έγινε από τον εκπρόσωπο του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λιβύης, Τζαμάλ Ζουμπίν, σε συνέντευξή του προς τον δημοσιογράφο Κόλιν Φρίμαν,  της εφημερίδας του Λονδίνου «Daily Telegraph».
 
Ο Ζουμπίν δήλωσε ότι μπορούν να νοικιάσουν βάρκες και καΐκια για να στείλουν τεράστιους αριθμούς Αφρικανών μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, εάν η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης δεν αναγνωρισθεί διεθνώς.
Το ισλαμικό Κογκρέσο δεν αναγνωρίζεται από την ΕΕ ως νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη, αφού έχει αναλάβει την εξουσία στην Τρίπολη τον περασμένο χρόνο,  μετά από ένοπλη σύγκρουση με την διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Ζουμπίν η Λιβύη δαπανά σήμερα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να σταματήσει τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο, με τη δημιουργία κέντρων κράτησης και την εφαρμογή προγραμμάτων για τον επαναπατρισμό τους στις χώρες καταγωγής τους.
Εάν η Ευρώπη συνεχίζει να αρνείται την αναγνώριση των ισλαμιστών ως κυβέρνηση της Τρίπολης, τότε οι ισλαμιστές θα πάψουν να εμποδίζουν τους Αφρικανούς μετανάστες…
--
               
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις