Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του τσάρου Νικόλαου Β′

Με εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων ταυτοποιήθηκαν τα οστά του τσάρου Νικόλαου Β′ και έτσι πέρα από κάθε αμφιβολία τα λείψανα του τελευταίου αυτοκράτορα είναι αυθεντικά. Η υπόθεση δολοφονίας της οικογένειας των Ρομανώφ άνοιξε και πάλι τον Σεπτέμβριο ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου που φοβόταν ότι τα προηγούμενα αποτελέσματα DNA των οστών που βρέθηκαν θαμμένα σε ορυχεία στα Ουράλια δεν ήταν αυθεντικά.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος
Alexander III Romanov

Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην εκταφή των οστών του τσάρου Αλεξάνδρου Γ′, πατέρα του Νικολάου Β′, που πέθανε το 1894 ώστε οι εμπειρογνώμονες να καταλήξουν αν τα οστά σχετίζονται ή όχι με τον Αλέξανδρο Γ′.
Μετά την εξέταση διαπιστώθηκε πως τα οστά ανήκουν στον τελευταίο αυτοκράτορα, δίνοντας τέλος στην αμφισβήτηση από την πλευρά της Εκκλησίας. Η αρμόδια ομάδα εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στην διαδικασία να αποδείξει ότι τα οστά των δύο τελευταίων παιδιών του Νικολάου Β′, τσάρεβιτς Αλεξέι και δούκισσα Μαρία, που εντοπίστηκαν το 2007 και η υπόθεση άνοιξε εκ νέου όταν τα νέα αυτά στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια, ανήκουν στην οικογένεια των Ρομανώφ.
2E591CE700000578-3314765-image-a-26_1447296774915
Θραύσματα της κάτω γνάθου και του λαιμού του σπονδύλου του τελευταίου τσάρου ταιριάζουν με το DNA από αιματοβαμμένα ρούχα του τσάρου Αλέξανδρου Β′ ο οποίος δολοφονήθηκε το 1881. Επίσης το γενετικό υλικό από τα οστά του τσάρου ταιριάζει με το αίμα από ένα πουκάμισο που φορούσε ο Νικόλαος, τότε διάδοχος του θρόνου, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρα κατά της ζωής του στην Ιαπωνία το 1891. Σε αυτά τα αντικείμενα βρέθηκε ετεροπλασμία – μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που υπήρχε στα δείγματα DNA του Νικόλαου Β′.
Δείγματα που λήφθηκαν από θηλυκούς απογόνους της βασίλισσας Βικτωρίας, γιαγιά της τσαρίνας, ταιριάζουν γενετικά με το μιτοχονδριακό DNA της κάτω σιαγόνας της Αλεξάνδρας.
21220249115_9a56826c07_b
Επισημαίνεται πως μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση και των υπολοίπων οστών της οικογένειας του Νικολάου Β′ αναμένεται όλα τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας να ταφούν μαζί στο Παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στο Οχυρό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, εκεί που αναπαύονταν όλοι οι Ρώσοι Αυτοκράτορες από τον Μεγάλο Πέτρο και έπειτα.
http://www.royalchronicles.gr/taftopoithikan-ta-leipsana-tou-tsarou-nikolaou/

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...