Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ο προδομένος πρόσφυγας Οτζαλάν

Το παρελθόν πάντα στέλνει εισπράκτορες για να λάβουν τα οφειλόμενα και αντιπροσώπους να δώσουν τα χρωστούμενα 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το ελληνικό κράτος στο ζήτημα των προσφύγων θα έπρεπε να μην κάνει διακρίσεις, εκτός από μία: τη θετική αντιμετώπιση της υπόθεσης του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Θα έπρεπε η κυβέρνηση Σημίτη να μην τον είχε αμπαλάρει για Κένυα, ώστε τελικά να καταλήξει στο τουρκικό μπουντρούμι, αλλά να επιτύχει τη διάσωσή του.
Αν δεν τον είχαν παραδώσει στους Τούρκους, όλα στην περιοχή μας, από το Κόσοβο μέχρι το Ιράκ, θα ήταν καλύτερα. Από τη μοίρα ενός άνδρα εξαρτήθηκαν πολλά περισσότερα απ' όσα θα μπορούσε να φανταστεί ένας δεινός μυθιστοριογράφος. Κι όμως, μια σύμπραξη προδοτών, ανόητων, βαλτών αλλά και μισθάρνων οργάνων ξένων δυνάμεων έριξε την ελευθερία ενός ανθρώπου και λαούς ολόκληρους στα σκυλιά. Ο ηγέτης των Κούρδων Οτσαλάν, προσπαθώντας να βρει το δίκιο του και να ακουστεί η αλήθεια, υπέβαλε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους.

Η δίκη αυτή αρχίζει στις 9 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί. Εκεί θα ακουστούν πράγματα που δεν έχουν μαθευτεί στο ευρύ κοινό μέχρι σήμερα.

Απομόνωση

Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μίλησαν ο δικηγόρος του Οτσαλάν στην Τουρκία Μαχμούτ Σάκαρ, η ανιψιά του φυλακισμένου ηγέτη και βουλευτής στην Τουρκία με το κουρδικό κόμμα HDP Ντιλέκ Οτσαλάν και ο δικηγόρος του στην Ελλάδα Γιάννης Ραχιώτης.

Μεταξύ άλλων, μάθαμε και τα ακόλουθα:
1) Οι δικηγόροι του έχουν να του μιλήσουν από την 27η Ιουλίου 2011.
2) Η οικογένειά του έχει να τον δει από πέρυσι το καλοκαίρι.
3) Η αδελφή του και μητέρα της βουλευτού Ντιλέκ Οτσαλάν δέχεται σε καθημερινή βάση απειλητικές «επισκέψεις» από πράκτορες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.
4) Βρίσκεται σε αυστηρή απομόνωση από την πρώτη ημέρα της φυλάκισής του στο Ιμραλι, το 1999! 5) Εχει απαγορευτεί να του απευθύνουν τον λόγο ακόμα και οι δεσμοφύλακές του.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν εν γνώσει της υποκρίτριας Ευρώπης, που διαρκώς καλοπιάνει το κράτος-μαφία που λέγεται Τουρκία, αλλά καμώνεται πως νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: