Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα στους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης

Μήνυμα στους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης
Η σκληρή γλώσσα του Αλέξη Τσίπρα περί «ανόητων» που επεξεργάζονταν το σενάριο Grexit το καλοκαίρι και περί «επικίνδυνων» αν συνεχίζουν να επιμένουν σε τέτοιο σχέδιο, φανερώνει ότι για κάποιοι στις Βρυξέλλες έχουν ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού τους την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Προφανώς ανέφεραν έγκυρες πηγές αυτό είναι σε γνώση του Μαξίμου και γι' αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προς το τέλος της κοινής του συνέντευξης Τύπου με τον Μάρτιν Σουλτς σήκωσε τους τόνους, στέλνοντας μήνυμα στους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης και φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

«Οι τελευταίες εξελίξεις, η προσφυγική κρίση που θέτει και σε υπαρξιακή κρίση όλη την Ευρώπη αναδεικνύουν ότι κάποιοι που το καλοκαίρι σκέφτονταν και είχαν ετοιμάσει και σχέδια για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μάλιστα χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες …σήμερα με αυτή την κρίση που περνά από την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν. Κι αν επιμένουν σε τέτοια σχέδια μάλλον θα σημαίνει ότι δεν ήταν ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι».

Το παζάρι είναι σκληρό, αλλά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στο αίτημα για σύνδεση του προσφυγικού με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Η Ευρώπη εξακολουθεί να ακολουθεί μετριοπαθή στάση απέναντι στην Τουρκία χωρίς να πιέζει για λύση στο προσφυγικό ενώ και ο Ερντογάν για μία ακόμα φορά ισχυρός στη χώρα του μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς το πρόβλημα το έχει η Ελλάδα που δέχεται καθημερινά κύματα προσφύγων από τη γείτονα χώρα.

Και το ζήτημα θα διαιωνίζεται όσο δεν λαμβάνεται απόφαση σε διεθνές επίπεδο για άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Τουρκία, έλεγαν κυβερνητικές πηγές.
ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: