Νετανιάχου: Κάνουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία

Νετανιάχου: Κάνουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία
Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «διεξάγειεπιχειρήσεις» στη Συρία, παραδεχόμενος για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα ότι η χώρα του επιχειρεί στη γειτονική χώρα, που συνταράσσεται τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από τον εμφύλιο πόλεμο. «Διεξάγουμε κατά διαστήματα επιχειρήσεις στη Συρία προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αυτή η χώρα να μετατραπεί σε μέτωπο εναντίον μας» δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Κάνουμε επίσης ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσουμε τις παραδόσεις ιδιαίτερα θανατηφόρων όπλων από τη Συρία στον Λίβανο» προσέθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 12 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013. Η πλειονότητα των αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν όπλα, τα οποία προορίζονταν για την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Επιπλέον οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συχνά χρησιμοποιούν το πυροβολικό τους προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις με ρουκέτες από το συριακό Γκολάν.

newpost

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις