Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη του μικροπωλητή με τα κάστανα

kastanas

Αγρίεψαν οι πολίτες
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το χθεσινό επεισόδιο με τον μικροπωλητή που πουλάει εδώ και 40 χρόνια κάστανα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τους αστυνομικούς που θέλησαν να τον συλλάββουν, διότι δεν είχε ανανεώσει την άδεια του. Στη Θεσσαλονίκη, ήδη αποφάσισαν να πραγματοποιοήσουν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη του πλανόδιου μικροπωλητή.
Τις τελευταίες ώρες στο facebook έχει δημιουργηθεί μια εκδήλωση που προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς να παραστούν σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη του μικροπωλητή με τα κάστανα. Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν οι διοργανωτές να κάνουν την συγκέντρωση, αν και ακόμα υπάρχει ένα ενδεχόμενο, η συγκέντρωση να γίνει στην Αριστοτέλους, στο σημείο που λιποθύμησε ο μικροπωλητής.
Το κείμενο που έγραψαν οι διοργανωτές για να καλέσουν τον κόσμο να παραβρεθεί στην διαμαρτυρία είναι το εξής: «Κυνηγώντας τους μικροπωλητές και αφήνοντας τους μεγαλοκαρχαρίες να λυμαίνονται τις ζωές μας, δεν ανακεφαλαιοποιείται η δικαιοσύνη, που τόσο έχουμε ανάγκη. Με αυτούς τους τρόπους δεν έρχεται η ανάπτυξη αλλά η συντριβή κάθε ελπίδας ανάκαμψης, κάθε ελπίδας να φτιάξουμε έναν κόσμο με ισονομία, ανθρωπιά και σεβασμό».
Αν πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία, σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, καθώς μέσα σε λίγες ώρες που δημιουργήθηκε η εκδήλωση, ήδη έχει μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ενώ από χθες είναι πάρα πολλοί αυτοί που καταδικάζουν την σύλληψη του πλανόδιου που πουλάει κάστανα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δίνοντας μεγάλες διαστάσεις στο γεγονός. Το όνομα της εκδήλωσης στο facebook είναι: ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ.
MAKELEIO.GR
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...