Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!! ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟΤουρκοι στο ΝΑΤΟ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Δυο σημαντικές επιτυχίες είχε ηΤουρκία σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα  στους κόλπους του ΝΑΤΟ, στην ευρωπαϊκή έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Αλήθεια η Ελλάδα που βρίσκονταν σε αυτή την εξέλιξη ? Όπως έγινε γνωστό η μόνιμη αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, η Tacan İldem, διορίστηκε βοηθός γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ μια θέση στρατηγικής συμμαχίας. Αλλά η μεγάλη επιτυχία των Τούρκων όπως το τονίζουν με έμφαση στην Άγκυρα, είναι ότι υπεύθυνος των επιχειρήσεων, (?)
της βορειοατλαντικής συμμαχίας διορίστηκε ο Τούρκος διπλωμάτης, Burcu San.
Ο Burcu San υπηρετεί στο ΝΑΤΟ από το 1997 και για ένα διάστημα διατέλεσε ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, George Robertson. Από το νέο του πόστο όπως αναφέρεται, θα εποπτεύει το Γραφείο Κρίσεων και φυσικά θα έχει πλήρη ενημέρωση όλων των στρατηγικών κινήσεων της συμμαχίας.
Η δε νέα Τουρκάλα βοηθός Γενικού Γραμματέα, η Tacan İldem 38 ετών, υπηρετεί από το 2006 στις Βρυξέλλες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ σαν μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, ενώ από το 2003 ήταν πρόξενος της Τουρκίας στην Χάγη της Ολλανδίας.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, αλλά σίγουρα οι δυο Τούρκοι θα υπερασπίζονται ακόμα πιο έντονα τα τουρκικά συμφέροντα στην νατοϊκή συμμαχία, η οποία όπως είναι γνωστό μας έχει αφήσει στο παρελθόν επανειλημμένα ακάλυπτους στην τουρκική προκλητικότητα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: