Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΗ ΤΗΝ πΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ - Ξαφνική επίσκεψη Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε μουσουλμάνους Βουλγαρίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται στην Κάρτζαλι της Βουλγαρίας, ανεπίσημα, στην 31ηεπέτειο της διαδικασίας της Αναγέννησης, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Κινήματος  Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»- DPS,  Λούτβι Μεστάν, όπως δημοσιεύει η τοπική βουλγαρική ιστοσελίδα «24rodopi». Η επίσκεψη του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.


 
Χθες το βουλγαρικό κόμμα VMRO που είχε πληροφορηθεί για τις προθέσεις του Τούρκου υπουργού, προέτρεψε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών να μην επιτρέψει την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γιατί εμπλέκεται  στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας.
Επιπλέον, ο ηγέτης του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι «τα θύματα των γεγονότων, πριν από 31 χρόνια, η Τουρκία θεωρεί ότι τα διέπραξε η Βουλγαρία και τα χαρακτηρίζει ως ‘γενοκτονία’. Είναι θύματα των σωμάτων ασφαλείας, για να μην αναφέρουμε τις νεκρές μητέρες με τα παιδιά από τη βάρβαρη τρομοκρατική πράξη μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπούνοβο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για γεγονότα που έγιναν επί κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία κατά μουσουλμάνων της χώρας, τα οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η Τουρκία για να συσπειρώσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό υπέρ της.
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: