Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Οργή Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που «στόχευσε» την Κωνσταντινούπολη


Οργή Τουρκίας για Ρώσο στρατιώτη που «στόχευσε» την Κωνσταντινούπολη
Κίνδυνος αναζωπύρωσης της ρωσοτουρκικής διένεξης μετάτην κατάρριψη του μαχητικού της Μόσχας στη συριακή μεθόριο ξεπηδάει μέσα από χθεσινή κίνηση Ρώσου στρατιώτη να κρατάει στον ώμο του εκτοξευτή ρουκετών και να σημαδεύει την Κωνσταντινούπολη κατά τη διέλευση πολεμικού πλοίου από τον Βόσπορο. Η όψη του στρατιώτη οδήγησε την Τουρκία να εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Μόσχας δια του υπουργού της των Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, με την προειδοποίηση ότι αν υπάρξει στρατιωτική πρόκληση θα ακολουθήσει απάντηση.

«Όταν εμφανίζεται ένας Ρώσος στρατιώτης να κρατάει έναν εκτοξευτή ρουκετών στον ώμο του, πάνω σε πολεμικό πλοίο που διέρχεται από το Βόσπορο, είναι σίγουρα πρόκληση», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.
Η τουρκική πλευρά έκανε λόγο για «σοβαρή πρόκληση» αναφερόμενη στο συμβάν, συνδέοντάς το με την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών.
Τα στενά του Βοσπόρου αποτελούν το μοναδικό πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο και δεν έχει κλείσει για τα ρωσικά πλοία, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Μόσχα εναντίον της Τουρκίας, η οποία και συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια: