Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ! Σε επιφυλακή η ιρακινή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει τους Τούρκους

Σε επιφυλακή η ιρακινή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει τους ΤούρκουςΟ πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι εξέδωσε διαταγή προς την πολεμική αεροπορία του Ιράκ να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η διορία 48 ωρών που έδωσε την Κυριακή στην Τουρκία για να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ έληξε.
Πηγές μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ιράκ που επικαλείται το ιρανικό Press TV αναφέρουν, ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός διέταξε τους πιλότους του να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να υπερασπιστούν την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα του Ιράκ, είδηση που μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός Sumeriyah News.Από τις 4 Δεκεμβρίου η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ με 1.200 άνδρες και 25 τανκς. Η δύναμη αυτή στρατοπέδευσε κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα στρατεύματά της εισήλθαν στο Ιράκ μετά από πρόσκληση των ιρακινών Αρχών και ότι σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν ιρακινές δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Το Ιράκ από την πλευρά του έχει διαψεύσει από την πρώτη στιγμή τους άθλιους τουρκικούς ισχυρισμούς και έχει καταγγείλει την τουρκική ενέργεια ως «εχθρική πράξη» και «εισβολή».
Δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet τη Δευτέρα ισχυρίστηκε ότι στο στρατόπεδο κοντά στη Μοσούλη βρίσκονται μόνο 600 Τούρκοι στρατιώτες και 350 αποσύρθηκαν, σε τουρκικό έδαφος, δίπλα στα σύνορα και αναμένουν εάν χρειαστεί να εισέλθουν ξανά στο ιρακινό έδαφος.
Ωστόσο, άλλες πηγές διαψεύδουν ότι αποχώρησε μέρος των τουρκικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στο Ιράκ.

tribune
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...