Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 9-1-2014.

Η κοινωνία μας είναι ηθικά κατά κύριο λόγο βαρύτατα ασθενής. Μάς διοικούν κενοί συναισθηματικά τύποι που επικαλούνται λογιστικές αλχημείες και οικονομικές συμφωνίες με τις οποίες φορτώσανε έναν ολόκληρο λαό. Συμφωνίες που αντιστοιχούν στις παρανομίες και τις συναλλαγές των γραικύλων πολιτικάντηδων με τούς σιωνιστές τοκογλύφους προκειμένου να ικανοποιήσουν οι προδότες την ματαιοδοξία τους για χρήμα και εξουσία.

Το πολιτικό σύστημα τής χώρας μας αποτελείται από ανθρώπους που κατατάσσονται στους ανεπάγγελτους, στους απαίδευτους και τούς εθνομηδενιστές. Πρόκειται για άχρωμους ιδεολογικά μα και εθνικά πολιτικάντηδες. Δεν γνωρίζουν τον Ελληνισμό και τις Αρχές του. Δεν έχουν καμία επαφή με τις Λαϊκές και Φυλετικές μας Παραδόσεις. Είναι διαστρεβλωτές τής Ελληνικής Ιστορίας και δεν έχουν κανένα απολύτως όραμα, καμία απολύτως φιλοδοξία για την πρόοδο τού τόπου μας. Απλώς υπακούουν τον νεοταξισμό κι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν.

Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν έχουμε κράτος Ελλήνων, αλλά ένα προτεκτοράτο στην διάθεση τής μισελληνικής παγκοσμιοποίησης και των εκάστοτε ισχυρών της. Μίμους αλαλάζοντες για πολυφυλετικά μορφώματα από τούς σοσιαλφιλελεύθερους και για διεθνιστές ανέστιους και άπιστους από τούς μαρξιστές, κράμα που επιφυλάσσεται για να φτιάξει από την μια πλευρά μια νέα αστική τάξη και να διχάσει την εργατική τάξη από την άλλη. Δύο όψεις τού ιδίου νομίσματος που στρέφονται κατά τού Έθνους μας και τού Λαϊκού Εθνικισμού μας.

Απόδειξη τρανή για την κοινωνία σάπιων και ανελλήνιστων στην ηθική και τον πατριωτισμό αποτελούν οι πρόσφατοι χρηματισμοί για την ανάδειξη τού επόμενου προεδρικού ανδρείκελου τής αστικής δημοκρατίας τους. Άφθονες οι καταγγελίες και σαφής η ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού για την προσφορά διευκολύνσεων δανεικών και συμβολαίων προκειμένου να μην φτάσουμε στις εκλογές και μιλήσει ο ελληνικός λαός. Αυτά βέβαια βγαίνουν στο φως αφού δεν σχετίζονται με τούς απροσκύνητους Εθνικιστές τής Χρυσής Αυγής πλην των γνωστών λυγισμένων. Όταν όμως ο πρωθυπουργός και οι σφουγκοκωλάριοί του ζητάνε την άνευ στοιχείων δίωξη των Εθνικιστών, τότε η δημοκρατική στρούγκα και οι θεσμοί της βουβαίνονται.

Φτάσαμε να δούμε απροσχημάτιστα τον πρωθυπουργεύοντα να θέτει τις προϋποθέσεις και τις προτεραιότητες που τού λέγει ο Εμποράκος των Εθνών με τρόπο τέτοιο ώστε να μην αμφιβάλλει πλέον κανείς για το ξεπούλημα τού ελληνικού λαού και την διάλυση τού εθνικού μας κράτους, πλην των βολεμένων. Θέλουν λοιπόν άπαντες οι «συνταγματικοί» να γίνει πρώτα η «διαπραγμάτευση» με τούς διεθνείς τοκογλύφους, η εκχώρηση δηλαδή τού έσχατου ελληνικού λίθου σ’ αυτούς, μετά η αναθεώρηση τού Συντάγματος για την διαιώνιση τής προδοτοκρατίας και τής σιωνιστικής δικτατορίας και η σύμπτυξη κατόπιν ΟΛΩΝ των ανικάνων τής ψευτοδημοκρατίας κατά των Ικανών τής Εθνικιστικής Αριστοκρατίας.

Κατά συνέπεια η αλήθεια είναι πλέον φανερή και ο δρόμος ανοικτός. Λαϊκός Εθνικισμός των Αληθινών Ελλήνων Εναντίον ΟΛΩΝ των Ανθελλήνων. Θέλουμε Κράτος Ισχυρών Ελλήνων. Κράτος που να ζει, να αναπνέει για τούς Έλληνες και να υπηρετεί τούς Έλληνες. Κράτος που να δικαιολογεί τόσο τον ορισμό και την έννοια τής φυλετικής δυνάμεως των Ελλήνων όσο και την αποστολή υπερασπίσεως τής εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητος. Στον δρόμο τής λαϊκής ευημερίας και τής πρωτοκαθεδρίας τού Ελληνικού Έθνους μέσα στην οικουμένη.

Ο δρόμος των Ελλήνων περνάει μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη, την συλλογική εργατικότητα και φιλοδοξία, την αλύγιστη πίστη των Ελλήνων στα Ιδανικά τής Φυλής. Χρειαζόμαστε μια πλέρια αυτοκάθαρση σε όλα τα επίπεδα τής ελληνικής κοινωνίας, από τα λαϊκά στρώματα έως όλες τις βαθμίδες τής εξουσίας. Την ενότητα των Ελλήνων και τον σχηματισμό μιας και αδιαίρετης τάξεως πολιτών, αυτήν την τάξη των φιλόπονων και των μαχητών τού Ελληνισμού μας. Αυτή η Τάξη είναι οι Δίκαιοι Έλληνες. Και Άρχοντες των Ελλήνων οι δικοί τους εκλεκτοί, οι Άριστοι στις δεξιότητες, το ήθος και την ελληνικότητα.

Δεν νοείται να αποκαλείται η οχλοκρατία και η τρομοκρατία των νεοταξιτών δημοκρατία. Δεν γίνεται να κάμουν κουμάντο οι ολιγάρχες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια προκειμένου να βάλουν ολάκερο τον ελληνικό λαό μέσα σε μια ξενοκίνητη στενωπό και σε μια ξενοκαθοδηγούμενη κάλπη. Οι διαβουλεύσεις τού Σώματος των Ελλήνων γίνονται άμεσα και δίχως μεσάζοντες. Το Κράτος οφείλει να είναι Εργατικό, Λαϊκό και Εθνικό. Να φροντίζει τα δίκαια τού λαού και να δίδει όραμα στην Φυλετική Κοινότητα, αποκλείοντας τούς πλαστούς προστάτες καπιταλισμού και μαρξισμού. Μια Εθνική Στέγη για όλους τούς Έλληνες σε μια Μεγάλη Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε βαρύ έργο και καθήκον. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε μπροστά μας ανθρωπιστές τάχα και δημοκράτες γυρολόγους και εντολείς τής παγκοσμιοποίησης. Αλλά θα ανταποκριθούμε στο χρέος προς την Ελληνική Ράτσα, διότι πολύ απλά θα χαλάσουμε μια για πάντα τούς χαλαστήδες τής Ελλάδος και τής Ορθοδοξίας.

Δίχως έλεος και οίκτο, βιολογική κάθαρση τής Ιερής Γης τού Φωτός. Χτίσιμο των τειχών τής Πατρίδος και ανακατασκευή των χώρων παραγωγικότητας. Πλήρης απελευθέρωση Πατρίδος και ελληνικού λαού, όπως στον καιρό που σηκώναμε γιαταγάνι για λευτεριά, προκοπή και κοσμοκρατορία.

Λαός, Στρατός και Λαϊκός Εθνικισμός, μια μεγάλη και σφιχτά δεμένη αγκαλιά. Με όρθιο ανάστημα και εντιμότητα. Με ηθικό ακμαιότατο και αντοχή ατελείωτη. Με αγάπη και προσήλωση στον Θεό και τούς Έλληνες, στον Πατέρα και τα Αδέρφια Μας. Κοιτάμε τον Ήλιο τής Ελληνικής Δικαιοσύνης και τον χαιρετούμε με το δεξί χέρι, λιτά, δωρικά και ελληνικά. Λιγότερα λόγια, επαναστατική διάθεση, περισσότερα έργα, Ισχυρή, Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Οι Εβραίοι θα κτίσουν σπίτια για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα δήλωσε ο Τζορτζ Σόρος!

soros

Οι Εβραίοι θέλουν να αφανισθεί ο ντόπιος πληθυσμός! Με το ζόρι θέλουν να κρατήσουν στην Ελλάδα εκατομμύρια λαθρομετανάστες… φτιάχνοντάς τους ακόμη και σπίτια την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες επιβιώνουν με δυσκολία!Θυμηθείτε ότι ο Σόρος είναι εκ των κορυφαίων κερδοσκόπων – καπιταλιστών – κεφαλαιοκρατών στον… πλανήτη Γη, άρα είναι απ’ τους πρώτους που δημιουργούν μέσω της εκμετάλλευσης την ανθρωπιστική κρίση που προσπαθεί να μείωση όπως λέει! Μην ξεχνάτε ότι για το θέμα της γενοκτονίας των λαών της Ευρώπης, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Το σχέδιο Kalergi.

KOΡΗ ΠΑΣΟΚΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ” ΤΟΥ ΧΡ.ΞΗΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ-Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

sintrofos-xirou2

Κόρη πασίγνωστου Αιγιώτη, ο οποίος μάλιστα είχε στο παρελθόν αυτοδιοικητική θέση , (ήταν αντιδήμαρχος σε παλαιότερη δημοτική Αρχή του Αιγίου και δημοτικού συμβούλου) με καταγωγή από τα Κουνινά, είναι η Αγγελική φίλη και φερόμενη ως συνεργάυτης του Χριστόδουλου Ξηρού, την οποία αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η είδηση έχει «παγώσει» το Αίγιο και αποτελεί σήμερα Τρίτη σχεδόν το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης στην τοπικξή κοινωνία

Δείτε όλα τα ονόματα των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής στην ελληνική επικράτεια για τις Εθνικές Εκλογές 2015

xrisi-augi

Τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σε όλη την ελληνική επικράτεια, είναι πανέτοιμα…
Ακολουθούν όλα τα ονόματα των υποψηφίων στην ελληνική επικράτεια κατά αλφαβητική σειρά:
Α΄ΑΘΗΝΑΣ
Μιχαλολιάκος Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής – Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Βασιλείου Γεώργιος Αυτοκινητιστής, Εκλεγμένο μέλος Σ.Α.Τ.Α
Βελέντζα Δήμητρα Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών με την Ελληνική Αυγή
Βουλδής Ιωάννης Ναυπηγός, Βουλευτής
Γιαμάνης Φώτης – Χρήστος Συνταξιούχος υπάλληλος Δήμου Αθηναίων
Δαβίτη Άννα Δημοσιογράφος
Δημητρακόπουλος Γεώργιος Φιλόλογος
Δημητρίου Περικλής Δημοσιογράφος
Δημοπούλου Γεωργία Εκπρόσωπος κατοίκων Ιστορικού κέντρου Αθηνών
Ζελενίτσα Μαριάνθη Προπονήτρια κολύμβησης
Καλαποθαράκου Μαριάννα Διακοσμήτρια
Κτιστάκης Παύλος Συνταξιούχος τραπεζικός
Παναγόπουλος Παναγιώτης Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»
Παπαγεωργίου Γεώργιος Τραπεζικός υπάλληλος
Σορώτος Νικόλαος Επιχειρηματίας
Τσέρτος Μάριος Οδοντίατρος
Χατζηαγγελή Στυλιανή Συνταξιούχος τραπεζικός

“ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ “ΒΑΡΣΟ” ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΥΜΦΩΝ”-”ΒΟΜΒΕΣ” 18 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ;

samaras-kokkalis1

TO MAKELEIO.GR εδώ που έφτασε η χώρα, σε ένα χάλι χωρίς επιστροφή, με το Λαό να έχει την πλάτη στον τοίχο, με τα καθεστωτικά Μέσα να έχουν φιμωθεί από τα χρέη τους και με την κοινή γνώμη έτοιμη να ετοιμάζεται πάλι να κάνει το λάθος να ξαναψηφίσει τους επίορκους, τους κλέφτες και τους εχθρούς της πατρίδος, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αποκαλύψει κάποια από τα μυστικά και ντοκουμέντα τα οποία γνωρίζουν έξι ακόμα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και φυλάνε βαθιά μέσα στα συρτάρια του παρελθόντος μολύνοντας τα χέρια τους με τις αμαρτίες μιας ζωής.

Νταβούτογλου > "Ο στόλος μας θα φθάσει μέχρι τον Ειρηνικό"


Image
Επεκτείνει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της και στον ναυτικό τομέα η τουρκική κυβέρνηση. Μετά τον πρωθυπουργό Ερντογαν που έστειλε πέρυσι πολεμικά πλοία στον γυρο της Αφρικής, τώρα ο Πρωθυπουργός Νταβούτογλου δηλώνει για το 2015 ότι: “Ο στόλος μας θα πάει στον Ειρηνικό” όπως είναι και ο τίτλος της εφημερίδας Σταρ. Στην είδηση αναφέρεται ότι  ότι ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου σε ομιλία στην 3η Διάσκεψη Εμπορικών Συμβούλων που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας  απευθυνόμενος σε εμπορικούς συμβούλους στην Λατινική Αμερική τόνισε ότι δεν πρέπει να χάσουν τις ελπίδες τους βλέποντας τη γεωγραφική απόσταση και είπε:
"Μόνο την περασμένη χρονιά ο τουρκικός στόλος πραγματοποίησε φιλικές επισκέψεις σε 28 λιμάνια. Και φέτος αλλά και του χρόνου θα ενισχύσουμε αυτή την φιλία με ειδικά προγράμματα. Φέτος ο τουρκικός στόλος θα επισκεφτεί όλο τον Ινδικό Ωκεανό, της Ασία-Ειρηνικό και την Ιαπωνία".

onalert

ΥΠ. ΕΞ > Η Τουρκία υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο


Αθήνα: Η Τουρκία υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο
Αθήνα: Την απογοήτευσή της εκφράζει η Αθήνα για «την κραυγαλέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από την Τουρκία μετά την απόφασή της να εκδώσει νέα NAVTEX χθες, δεσμεύοντας περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο για τη συνέχιση ερευνών στα ανοικτά της Κύπρου από το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε γρατπή δήλωσή του, σημειώνει ότι με τη νεά αυτή ναυτική αγγελία, η Τουρκία ανακοινώνει «ειλημμένη απόφασή της» και, εκτός από παραβίαση του διεθνούς δικαίου, προσβάλλει απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, «δηλαδή ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Κατά την ελληνική κυβέρνηση, η στάση αυτή της Άγκυρας υπονομεύει ευθέως τις δυνατότητες επανάληψης του διαλόγου στην Κύπρο, και επισημαίνεται ότι αντί να καταβάλει η Τουρκία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, «βλέπουμε να προκαλείται και πάλι ένταση σε μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στις εστίες όλων των ανοικτών κρίσεων στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική».
 
Η Ελλάδα -καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών-  «κινείται σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία με άξονα το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, της υπόστασης και της κυριαρχίας της Κύπρου και της προοπτικής του διαλόγου που προϋποθέτει την αποδοχή του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου».
 
Πηγή του ελληνικού Υπουργού Εξωτερικών δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι από μέρες υπήρχε η πληροφόρηση ότι η Άγκυρα θα προέβαινε σε αυτήν την ενέργεια και ότι υπήρξε διαρκής επικοινωνία για αυτό μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Η ίδια πηγή δεν ήθελε να αναφερθεί σε άλλες πιθανές μορφές αντίδρασης κατά της Τουρκίας, και παρέπεμψε πάλι σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/235856/athina-i-tourkia-yponomeyei-tis-diapragmateyseis-stin-kypro#sthash.kmbHH9hZ.dpuf

ΣΥΡΙΖΑ: Κατά του Grexit ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διεθνή ΜΜΕ


syriza-kata-toy-grexit-eyrwpaioi-aksiwmatoyxoi-kai-diethnh-mme
Διεθνή δημοσιεύματα, δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και διεθνών προσωπικοτήτων κατά του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη υπογραμμίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου. Οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται στις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς ο οποίος τόνισε ότι «οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του Grexit δεν βοηθούν αληθινά. Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ» όπως και του ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος είπε: «Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνησή της».
Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν ο οποίος τόνισε ότι «η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της ευρωζώνης. Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», όπως και του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε: «Πρέπει να δούμε τις εκλογές όπως πραγματικά είναι : ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό ραντεβού και όχι η πυροδότηση μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης». Ο ίδιος, σχετικά με θέμα εξόδου από το ευρώ ανέφερε ότι «αυτό το ερώτημα δεν τίθεται. Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, είναι σημαντικό για την ακεραιότητα και την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης, αλλά και για την ίδια την χώρα που επωφελήθηκε από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Επιτροπής για να αναδιαρθρώσει την οικονομία της».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος απάντησε στην εφημερίδα Bild: «…δεν γνωρίζω την ύπαρξη οποιωνδήποτε τέτοιων σχεδίων και σίγουρα η πολιτική ηγεσία στην καγκελαρία δεν ασχολείται με τέτοια σενάρια», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η κουμουνδούρου υπογραμμίζει και τις δηλώσεις του καγκελαρίου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος τόνισε: «…δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ. Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε»
Παράλληλα, ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας δήλωσε: «Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της», «Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Οι κύκλοι της Κουμουνδούρου παραθέτουν και σειρά δημοσιευμάτων:
  • Süddeutsche Zeitung (πρωτοσέλιδο): «Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά στην Αθήνα», «Η γερμανική κυβέρνηση θα ήταν πρόθυμη να προχωρήσει σε διάλογο σε περίπτωση εκλογικής νίκης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Σε κυβερνητικούς κύκλους αναφέρεται πως όλες οι φήμες που θέλουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) να αφήνει την Ελλάδα να φθάσει σε μια έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση επιτυχίας του Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, είναι ‘καθαρές ανοησίες’».
  • Financial Times: «Η πρόκληση δεν είναι πλέον η επιβίωση της ευρωζώνης, αλλά το άλφα και το ωμέγα της καθημερινής πολιτικής: να βρεθεί ένας αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός».
  • Der Standard: «…είναι δικαίωμα της Αριστεράς να απαιτεί τη ρήξη με αυτήν τη λογική της λιτότητας», «οι Έλληνες συντηρητικοί και οι εναπομείναντες σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν μαζί τους δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν από τη συνέχιση της πολιτικής των περικοπών σε αντάλλαγμα για τα δανεικά».
«Κάτω από το κεντρικό σύνθημα, "αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή για όλους", "βαριές" υπογραφές της διεθνούς διανόησης παίρνουν θέση υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων να καθορίζουν τις τύχες της χώρας τους, αλλά και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία αλλαγής πορείας σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα στους 300 πανεπιστημιακούς, διανοούμενους, ανθρώπους του πολιτισμού κ.α. βρίσκει κανείς στην κοινή έκκληση (with-the-greeks.eu) τα ονόματα των Τσόμσκι, Αγκάμπεν, Μπάτλερ,  Μπαλιμπάρ, Νέγκρι, Ζίζεκ, Χάρνεκερ, Χάρβεϋ, Λόουτς, Βαλερστάιν και Δουζίνα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 
«Το να εκλεγεί ο Τσίπρας δεν συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη αλλά ευκαιρία, και όχι μόνο για την ίδια την Ελλάδα. Είναι η ευκαιρία η Ευρώπη να αφήσει πίσω της αυτή την πολιτική της λιτότητας που είναι […] όχι μόνο αντικοινωνική και άδικη αλλά και αντιπαραγωγική και καταστροφική. Αυτό δεν σημαίνει επιστροφή στην ξεγνοιασιά της υπερχρέωσης αλλά βήμα προς τα μπρος, σε μια οικονομία στα μέτρα των ανθρώπων […] Στην Ελλάδα, απ’ όπου υποτίθεται ότι ξεκίνησε η κρίση, θα μπορούσε να γίνει και η αρχή του δρόμου για την έξοδο από την κρίση, του άλλου δρόμου μέσα από την κρίση» αναφέρει ο αυστριακός Καρλ Μάρκους Γκάους.

newpost

Νομικά και πολιτικά μέτρα μελετά η κυβέρνηση για τη νέα NAVTEX


Νομικά και πολιτικά μέτρα μελετά η κυβέρνηση για τη νέα NAVTEX
Λευκωσία: Η κυβέρνηση μελετά νομικά και πολιτικά μέτρα ως αντίδραση στις νέες τουρκικές προκλήσεις. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ήδη η Νομική Υπηρεσία επεξεργάζεται νομικά μέτρα κατά της Άγκυρας μετά την έκδοση της νέας NAVTEX. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, άρχισε ήδη να ενημερώνει ξένες κυβερνήσεις για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες της Λευκωσίας.
Θα πρέπει, είπε, η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και τα κράτη που ενδιαφέρονται για το Κυπριακό να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην Άγκυρα.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις κομμάτων για τη δήλωση προχθές του προέδρου Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι σεβαστές, αλλά κατά την άποψη της κυβέρνησης η δήλωση του Προέδρου ήταν ξεκάθαρη και δεν συνιστά οποιαδήποτε υποχώρηση.
Διατυπώνεται, είπε ο Εκπρόσωπος, σαφώς ότι η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στο ζήτημα των υδρογονανθράκων προϋποθέτει τη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: philenews - See more at:
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/235929/nomika-kai-politika-metra-meleta-i-kyvernisi-gia-ti-nea-navtex#sthash.2JdWi4Em.dpuf

Ετοιμάζουν εξέδρα και Μπαρμπαρός 2 οι Τούρκοι


barbaros
Νέο ερευνητικό πλοίο, το οποίο θα είναι τουρκικής κατασκευής, ετοιμάζει η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, λέγοντας ότι αναμένεται να κατέβει στη θάλασσα το αργότερο μέχρι το Μάρτιο. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το νέο πλοίο κατασκευάζεται στην Τούζλα και το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα ανοιχτεί στις θάλασσες για να αρχίσει τις δραστηριότητές του.

«Αν βρούμε πετρέλαιο, θα εγκαταστήσουμε πλατφόρμα και πάλι δικής μας κατασκευής», είπε ο Τούρκος Υπουργός.
Για το Μπαρμπαρός, ο τούρκος υπουργός είπε ότι εκπλήρωσε τα καθήκοντά του τα οποία είναι σημαντικά όχι μόνο από λειτουργικής πλευράς αλλά και από πλευράς γοήτρου.

olympia

Η Τουρκία, το Αιγαίο και ο πρέσβης Π. Αποστολίδης


Η Τουρκία, το Αιγαίο και ο πρέσβης Π. ΑποστολίδηςΟ συνταξιούχος, πλέον, διπλωμάτης και πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από το ΥΠΕΞ σαν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία για τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση στην «Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», υποστήριξε ότι « η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για μια διευθέτηση με την Τουρκία, σχετικά με τις αμφισβητούμενες υποθέσεις».
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στην τρέχουσα οικονομική κρίση. «Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να προσθέσει ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής στην ημερήσια διάταξή» τόνισε αντίθετα από πρόσφατες δηλώσεις του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου που υποστήριξε ότι η Αθήνα ασκεί ενεργό εξωτερική πολιτική ΠΑΡΑ την οικονομική κρίση.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τα σύνορα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Αίγυπτο, ο Π. Αποστολίδης, δήλωσε πως είναι δύσκολο να υπάρξει οριστική λύση χωρίς την Τουρκία και πως σ’ αυτό το σημείο η αναφορά του κ. Νταβούτογλου είναι σωστή.
Μπορεί όσα ανέφερε ο κ. Αποστολίδης από τον ίδιο και ορισμένους ομοίους του να ακούγονται σαν εξαιρετικά ρεαλιστικά και προσγειωμένα αλλά αυτό είναι σίγουρα μακράν μιας οραματικής εξωτερικής πολιτικής και πλησιέστερα στην πολιτική που έχει ανάγκη … «προστατών» (για να το πούμε ευγενικά)….
Το ερώτημα που πραγματικά προκύπτει από τη συνέντευξη του κ. Αποστολίδη όμως είναι κατά πόσον είναι δυνατόν, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις να κάνει ένα βήμα μπροστά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να δηλώνει πως η χώρα (που εκπροσωπεί) δεν είναι έτοιμη για ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Αλλά πιθανότατα, έκανε αυτό το βήμα γνωρίζοντας πως λόγω εκλογών κανείς δεν πρόκειται σοβαρά να ασχοληθεί μαζί του, πλην της Άγκυρας που φρόντισε να μοιράσει τη δήωσή του σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ!
Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

e-dragoumanos.eu

«Αλλάχ ουάκμπαρ» φώναζαν οι ισλαμοφασίστες μακελάρηδες στη Γαλλία


ΠΑΡΣΙ2
Δώδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, Φρανσουά Μολέν. Από τους έντεκα τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε εξάλλου ότι οι δράστες φώναξαν «Αλλάχου Άκμπαρ» (σ.σ. «Ο θεός είναι μεγάλος) και είπαν ότι «ήθελαν να πάρουν εκδίκηση» για τον προφήτη Μωάμεθ.

Στηρίξτε το ντοκιμαντέρ «Η Αθήνα απο κάτω» , για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος» στην Ελλάδα


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ :ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Ν. Ε. Β1., Δ. Ο. και ΝΕΟΛΑΙΑΣ.Προσχωρούν στο κόμμα Παπανδρέου

Από την τελετή καταδυσης του Σταυρου στην παραλία Φλοίσβου στο Π. Φάληρο!Σημαντικές παρουσίες της πολιτικής ζωής του τόπου μας παρακολούθησαν τον καθαγιασμό των υδάτων στο Παλαιό Φάληρο. Πιο συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης και Άννα Ασημακοπούλου. Φυσικά, παρών ήταν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, οι αντιδήμαρχοί του, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και πλήθος Φαληριωτών. Στη Θεία λειτουργία πρωτοστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Μετά τό πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, μέ τήν ανάγνωση των παλαιοδιαθηκικών προφητειών καί των βαθύτατα θεολογικών αγιαστικών ευχών. Ακολούθως, εν πομπή καί συντεταγμένα, όπως κάθε χρόνο, κλήρος και λαός πορεύθηκε στον Φλοίσβο, όπου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών.

Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑ ΤΗΝ “ΜΟΙΡΑΙΑ” 29 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ 600 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ…ΨΩΝΙΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΩΤΑ: ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ; ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΤΜ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ;

500

Σε φάση νευρικής ετοιμότητας έχουν θέσει οι πολιτικές εξελίξεις τις τράπεζες, ανακαλώντας μνήμες από την περίοδο του 2010, με την πρώτη μαζική εκροή καταθέσεων. 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
Ειδικά μετά την 29η Δεκεμβρίου που μπήκαμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο οι καταθέτες δεν περιορίζονται απλά στην  απραξία σε κάθε επίπεδο (ήδη πιο πριν οι τραπεζίτες μιλούσαν για «πάγωμα» κάθε επενδυτικού σχεδίου, τη στιγμή που είχαν αρχίσει να υποβάλλονται αιτήσεις δανειοδότησης), αλλά σε μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες.

ΕΚΡΟΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ

Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος και οι κυρώσεις στην Ρωσία


GLOBAL WAR

Εννέα μήνες οικονομικών κυρώσεων  κατά της Ρωσίας δεν ήταν μάταιοι. Η χώρα που προσάρτησε την Κριμαία, βυθίζεται σε μια οικονομική κρίση με αβέβαιο βάθος και πλάτος. Ορισμένοι οικονομολόγοι , ωστόσο, προέβλεψαν, την  χωρίς τέλος στρατιωτική , πολιτική, οικονομική, διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Αλλά και το γεγονός ότι ο Μ.Ομπάμα και η Α. Μέρκελ έχουν υποβαθμίσει το σημερινό πρότυπο  διακυβέρνησης και  οικονομίας , κάτι που σχεδόν κανένας  δεν το αρνείται, αναφέρει η ιστοσελίδα ρωσικού ινστιτούτου γεωπολιτικών και οικονομικών  αναλύσεων politobzor.net.

Ξεκινά η κατασκευή νέου τουρκικού ελικοπτεροφόρου μεταβάλλοντας την κατάσταση για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%bb%ce%b9.html#ixzz3O7qcY4lt


turkish_navy
Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο/ελικοπτεροφόρο,  θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέσα στο 2019, και θα μπορεί να πλέει στις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, σε δυο πολύ ευαίσθητες περιοχές,  αναφέρει ο γνωστός τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης. Η απόφαση σύμφωνα με τον ίδιο, πάρθηκε στο τελευταίο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, την βαρύτητα του οποίου είχαμε επισημάνει.
Το όλο θέμα όμως έχει ξεκινήσει από τα  τέλη Δεκεμβρίου του 2013, όταν η Τουρκία έκανε ένα μεγάλο βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον σχεδιασμό και την ανάθεση  ανάθεση κατασκευής ενός πολλαπλού χρήσεων ελικοπτεροφόρου πλοίου που θα μπορεί να λειτουργήσει και ως αεροπλανοφόρο ενδεχομένως, παρέχοντας στην Τουρκία μια άνευ προηγουμένου δυνατότητα ελέγχου της θαλάσσιας περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει σε κύριο άρθρο η ισραηλινή εφημερίδα The Jerusalem Post.

ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ… πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%ce%b8%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5-2.html#ixzz3O7q9xUeF


ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΨΑΛΙΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ…
Μια κίνηση που οδηγεί τον Α. Σαμαρά με μαθηματική βεβαιότητα στην πολιτική αυτοκτονία και στη διεύρυνση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε…
διψήφια ποσοστά, εισηγούνται στον πρωθυπουργό θεσμικοί σύμβουλοί του. Μαθαίνουμε ότι εισηγούνται να απορρίψει(!) την απευθείας τηλεμαχία την οποία πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας με διάφορες αστείες δικαιολογίες τις οποίες εάν τελικά διαρρεύσουν οι συνεργάτες του στο Μαξίμου θα χαθεί κάθε ελπίδα να ηττηθεί η ΝΔ με αξιοπρεπή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Εάν ο Σαμαράς δεν πάει στο ντιμπέιτ με τον Τσίπρα θα χάσει ακόμα και εκείνους τους κεντροδεξιούς που αμφιταλαντεύονται τώρα, δηλώνοντας αναποφάσιστοι και περιμένουν από τον πρόεδρο της ΝΔ να τους δώσει τη δυνατότητα να ξαναψηφίσουν το κόμμα του, όχι βέβαια με τους φαιδρούς ισχυρισμούς περι grexit, αλλά με σοβαρά επιχειρήματα απέναντι στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ξέρουμε με ακρίβεια ποιοι είναι αυτοί που τα εισηγούνται όλα αυτά, εάν είναι όμως αυτοί που προσπαθούν να τον πείσουν ότι η ήττα θα είναι διαχειρίσιμη, να ξέρουν ότι τελικά θα σπάσουν κάθε μεταπολιτευτικό ρεκόρ διαφοράς του πρώτου κόμμα από το δεύτερο! Εδώ θα είμαστε και θα μας θυμηθείτε…
Fimotro
πηγή

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ! Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ έως και 100% (Δείτε όλη τη λίστα) πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%84%ce%b1-50-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85.html#ixzz3O7ppVO00


http://3.bp.blogspot.com/-fzvqY0KV91Y/VKk-DzG8A3I/AAAAAAAEog0/zebrGHu8UAg/s1600/2015-01-04_151912.png
Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.
Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά».

Η «Η» παρουσιάζει τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων.
Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πληροφορίες το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν κυμαίνονται από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

Η χώρα βυθίζεται, ενω στρατηγοί και πολιτικοί δίνουν σόου με ασκήσεις σαν διαφημιστικά σπότ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bd%cf%89-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb.html#ixzz3O7pR0p85


Η Ιστορία δεν θα μας περιμένει
Πόσο καιρό παίρνει σε μια χώρα που απειλείται να φτιάξει στρατό; Οι ΗΠΑ κάποτε είχαν τον 14ο στρατό στον πλανήτη (ανάμεσα σε Βέλγιο και Βουλγαρία).
 Έφτιαξαν 6 εκατομμύρια στρατιώτες σε 3 χρόνια. Πόσος χρόνος απαιτείται για μια μικρή δύναμη; Μια φτωχή χώρα; Μια πολιτικά άστατη, διεφθαρμένη και παραδομένη στην απάθεια χώρα; 
Προ τριετίας η Κύπρος βρήκε φυσικό αέριο. Η κλεψύδρα γύρισε και οι κόκκοι πέφτουν ένας ένας μέρα με την μέρα.
Κανείς δεν ξέρει πότε θα πέσει ο τελευταίος κόκκος. Ξέρουν όμως όλοι οτι θα πέσει σίγουρα: το βλέπουν καθημερινά σε δηλώσεις, σε πράξεις, σε εξοπλισμούς. Όποιος ξέρει ιστορία βλέπει τα στάδια προ του Β’ ΠΠ και τα «κατορθώματα» της Ιταλίας να περνάνε μπροστά στα μάτια του.
Το ερώτημα είναι πότε θα δούμε την νέα «Έλλη»… Αυτά τα τρία πολύ δύσκολα χρόνια πόσο προετοιμαστήκαμε; Πήραμε ανταλλακτικά, αναδιοργανωθήκαμε εν μέρει, εκπαιδευτήκαμε όσο ποτέ. Φτάνει;

ΌΧΙ.
e-amyna.com

ΒΟΜΒΑ στην Αγορά: Πασίγνωστη εταιρεία Κινητής Τηλεφωνίας “έφαγε” πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ! πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1.html#ixzz3O7p2qcv9

«Καμπάνα» 10 εκατ ευρώ επέβαλλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην…
ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς έκρινε πως η παραβίασε το άρθρο 1 ν. 703/77 (πλέον άρθρο 1 ν. 3959/2011) και το άρθρο 101 ΣΛΕΕ, αναφορικά με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) και τις σχετικές συμβάσεις της με τους δικαιοδόχους της.

Ποιοι μετέχουν και ποιοι αρνήθηκαν να είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

«Κλειδώνουν» σιγά-σιγά, αν και με αρκετές δυσκολίες, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αν και οι «γαλάζιες» λίστες ήταν έτοιμες σε ποσοστό 90%, τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξαν αποχωρήσεις ή απροθυμία να συμμετάσχουν διάφορα πρόσωπα, ειδικά σε περιοχές που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός νυν βουλευτών και εκ νέου υποψηφίων. Την ύστατη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες να κλείσουν τα ψηφοδέλτια με πρόσωπα που, όχι απλά θα τα συμπληρώσουν ως μικρές μονάδες, αλλά θα έχουν αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες και θα προσδώσουν δυναμική στη ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να ξαναπιάσει το νήμα με τους άλλοτε ψηφοφόρους της, το περίπου 16,5% (ισοσυναμεί σε περίπου 1 εκατ. ψηφοφόρους) που κινήθηκε στα κόμματα δεξιά της.

Παράλληλα επιχειρείται και η αποκατάσταση των σχέσεων της ηγεσίας με πρόσωπα που είχαν αυτόνομη πορεία τους τελευταίους μήνες, όπως π.χ. ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά θριάμβευσε -έναντι των προβλέψεων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος-στις περιφερειακές εκλογές του περασμένου Μαϊου.

ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ… για να εξασφαλίσει τη ΔΙΑΣΩΣΗ του ο Αντωνάκης! Πρώτη στη σειρά “ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” η Θράκη….

samaras_erdogan

Απίστευτο και όμως συμβαίνει…. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα έκανε “πλακάκια” με τους Τούρκους… 5 έως 6 έδρες «παραδίδονται» σε τουρκόφρονες του DEB όπως σημειώνει το kostasxan.blogspot.gr
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή (και ακόμη περισσότερο στο παρασκήνιο) της Θράκης και συγκεκριμένα στους δύο «φλέγοντες» νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Ενώ τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με κινήσεις που δεν εκθέτουν την Ελληνικότητα της Θράκης, δείχνει πως έναντι του κομματικού οφέλους (και την προσωπικής πολιτικής διάσωσης του Αντώνη Σαμαρά) η έννοια της λέξης πατρίδα «συμπιέζεται» δημιουργώντας πλείστα όσα τεράστια προβλήματα στο μέλλον της Ελληνικής Θράκης.

KAΡΕ – ΚΑΡΕ η βομβιστική επίθεση από κουκουλοφόρους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα – Φωτογραφικά ντοκουμέντα

pre8

Boμβιστική επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ όπου προξένησαν υλικές ζημιές στο κτήριο.
Όπως διαβάζουμε στο prevezabest.blogspot.gr, το χτύπημα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ήταν μελετημένο και καλά σχεδιασμένο, αφού οι δράστες, γνωρίζοντας ότι στο χώρο, υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, προτού πετάξουν τις μολότοφ, τις έστρεψαν σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που καταγράφουν.

Μεθυσμένος έδωσε 98.000 δολάρια φιλοδώρημα για γεύμα 7 δολαρίων!!!

alkool

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας 35χρονος Καναδός ο οποίος στο χώρο των φιλοδορημάτων σε λογαριασμό επτά δολαρίων έγραψε το ποσό των 98.000 δολαρίων!
Όταν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου στο Οντάριο προσπάθησαν να περάσουν το ποσό στην πιστωτική κάρτα με την οποία τους πλήρωσε ο 35χρονος, η συναλλαγή απορρίφθηκε με αποτέλεσμα η σερβιτόρα να καταγγείλει τον πελάτη για την μη καταβολή φιλοδωρήματος.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι έκριναν ότι ο 35χρονος δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του, τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατήθηκε μέχρι να καταβάλει εγγύηση.