Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ “ΤΖΙΧΑΝΤ” ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

isis

Για τον δυτικό κόσμο και ειδικά την Ευρώπη , το 2015 θα είναι η κρίσιμη χρονιά στη μάχη με την τρομοκρατία από τους μακελάρηδες της ΙΚΙΛ .
Τα κυκλώματα των «τζιχαντιστών» και οι μέθοδοι στρατολόγησης
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) έχουν αναγάγει τη χρήση του διαδικτύου σε υπερόπλο για την προώθηση της δολοφονικής τους λαίλαπας. Φέτος θα είναι ένα κρίσιμο έτος για τη Δύση στην αντιπαράθεσή της με τον ισλαμισμό. Δεν είναι δε λίγοι οι παρατηρητές που επεσήμαναν ότι η αντιπαράθεση αυτή θα προσλάβει νέες διαστάσεις, με την τυφλή τρομοκρατία να κερδίζει έδαφος στις χώρες όπου το ισλαμικό στοιχείο είναι πολυάριθμο (σημ. του Euro2day.gr: γεγονός που επαληθεύτηκε μόλις χθες με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι).

“ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ. ΕΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕ 13.000.000. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΛΙΓΑ!”- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ-ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

samaras-averof2

Ένα τεράστιο πολιτικό θέμα και ποινικών αλλά και ηθικών διαστάσεων, για το οποίο γνωρίζουν τρία “αντιμνημονιακά” υποτίθεται κόμματα(αφού το ΜΑΚΕΛΕΙΟ εγκαίρως πριν βγάλει στον αέρα τις αποκαλύψεις έχει ενημερώσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, το περιβάλλον του κυρίου Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο αλλά και κορυφαία στελέχη και παράγοντες της “Χρυσής Αυγής), δημιουργεί ήδη σοβαρές σκοτούρες και έντονους πονοκεφάλους στο Μαξίμου.
Δύο πρόσωπα “κλειδιά”(ο ένας βασικός μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens)ισχυρίζονται στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ότι ξέρουν άφθονα μυστικά και ντοκουμέντα για την “μαύρη” περίοδο του 1993 αλλά και μεταγενέστερα και τουλάχιστον μέχρι την εποχή που διαλύθηκε η επονείδιστη παράταξη της “Πολιτικής Άνοιξης” του Αντώνη Σαμαρά-ακόμα και μετά το 2004- ότι “ο σημερινός πρωθυπουργός ελάμβανε στο σπίτι της πεθεράς του όπου διέμενε προσωρινά επί της οδού Νυμφών στην Κηφισιά, μαύρες σακούκες με εκατομμύρια ευρώ προς ενίσχυση του κόμματος αλλά και για τον προεκλογικό του αγώνα”.
Επίσης στις αποκαλύψεις προστίθεται μια επιπλέον συγκλονιστική μαρτυρία: Ότι την ημέρα που ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το τότε διευθυντικό στέλεχος της Siemens,  ο σημερινός κατηγορούμενος για κακουργηματικά αδικήματα, Ηλίας Γεωργίου, γύρναγε ενθουσιώδης στα γραφεία της Γερμανικής Εταιρείας στην Ελλάδα και φώναζε στους διαδρόμους αλλά και στον φυγόδικο κατηγορούμενο, Χρήστο Καραβέλα(ο οποίος την κοπάνησε από την Ελλάδα σε ανύποπτη στιγμή πριν προσέλθει στα δικαστήρια για να απολογηθεί): “Χρήστο την έκανε τη δουλειά ο Συμπιλίδης”!.
Ως γνωστόν στις αρχές Σεπτεμβρίου 1993, με προτροπή του Αντώνη Σαμαρά 1993 δύο βουλευτές της ΝΔ αποστασιοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην Πολιτική Άνοιξη διατηρώντας τη βουλευτική τους έδρα ως ανεξάρτητοι· πρώτα ο Στέφανος Β. Στεφανόπουλος, βουλευτής Ηλείας, και μετά ο Γιώργος Συμπιλίδης, βουλευτής Κιλκίς. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία απώλεσε τη δεδηλωμένη, έχοντας μόνο 150 έδρες στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 1993. Τότε επήλθε μακροχρόνια βαθειά πολιτική και προσωπική ρήξη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Αυτά κύριε Σαμαρά-που σε πονάνε-θα τα σκαλίζουμε μέχρι να αποχωρήσεις από την πολιτική και σηκωθείς και φύγεις από την Ελλάδα. Την πληγή θα στην βαθύνουμε μέχρι να λιώσεις στον πόνον αν και αφιβάλλουμε γιατί ζεις ακόμα με το ελιξήριο της αναλγησίας.
Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται για να μάθουν τον βίο και την πολιτεία του χειρότερου μετακατοχικού πρωθυπουργού της Ελλάδος.
Δείτε τις αποκαλύψεις της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ που όλοι κάνουν ότι δεν τις καταλαβαίνουν αλλά όλοι τις γνωρίζουν μέσα στη Βουλή και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Ο ΜΑΚΕΛΕΙΟ διαθέτει και χειροπιαστά ντοκουμέντα για την υπόθεση που θα τα δημοσιοποιήσει όταν και όποτε αυτό επιλέξει Όποτε και όταν…)

Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ ενέκρινε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι


Η ριζοσπαστική Ομάδα του ‘Ισλαμικού Κράτους’, ενέκρινε τις ενέργειες των φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι επιτέθηκαν, σήμερα, στα γραφεία της γαλλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo», όπως σημειώνει το ‘Κρος’ επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters.

AΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ > 19 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην καρδιά της Ευρώπης


Aπό τον Αθανάσιο Χ. Παπανδρόπουλο - Για τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο, το 2015 θα είναι η χρονιά-σταυροδρόμι στη μάχη με την τρομοκρατία από το Ισλαμικό Κράτος. Τα κυκλώματα των «τζιχαντιστών» και οι μέθοδοι στρατολόγησης. Η προπαγάνδα και η «ιερή αποστολή». Φέτος θα είναι ένα κρίσιμο έτος για τη Δύση στην αντιπαράθεσή της με τον ισλαμισμό

Τα ευρωπαϊκά κόμματα που τα ΜΜΕ βαφτίζουν «ακροδεξιά», «ξενοφοβικά» και «εξτρεμιστικά»


Του Ricardo Duchesne*, καθηγητή ιστορικής κοινωνιολογίας 
(Πρωτότυπος τίτλος: The Moderateness of the Far Right & the Extremism of Immigration) - Counter Currents / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
Η θέση που - κατόπιν συστηματικής πλύσης εγκεφάλου - τείνει να γίνει «κρατούσα» ότι η μαζική μετανάστευση είναι απαραίτητη για τον πολιτιστικό και οικονομικό «εμπλουτισμό» των ευρωπαϊκών εθνών είναι ίσως η πιο ακραία πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτή η πολιτική, εμπνευσμένη από τον πολιτιστικό μαρξισμό, φέρνει μια μη αναστρέψιμη μεταβολή των εγγενών εθνικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών εθνών. Πολύ πιο ύπουλος από τον οικονομικό μαρξισμό, ο πολιτιστικός μαρξισμός είναι αυτός που κυριαρχεί σήμερα στη Δύση.
Το πολιτικό μας τοπίο είναι τόσο παγιδευμένο από την ορθότητα της εν λόγω απειλητικής ιδεολογίας που οι υποστηρικτές της εμφανίζονται ως «μοντέρνα» και «ανεκτικά» άτομα με αληθινά «προοδευτικές» ιδέες, ενώ εκείνοι που αντιδρούν στη μαζική μετανάστευση θεωρούνται «ακροδεξιοί εξτρεμιστές».

Η Τουρκία προσβλέπει στην αύξηση της πολεμικής της μηχανής


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αμυντικών έργων την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της Αμυντικής Βιομηχανίας, στην Άγκυρα.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα παραγγείλει τέσσερα ακόμη, Stealth F-35 της πέμπτης γενιάς, τα οποία θα αποτελέσουν τα νέα μαχητικά πρώτης γραμμής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Τουρκία θα συνεχίσει την εξερεύνηση πετρελαίου στην Κύπρο αψηφώντας τις ελληνικές αντιρρήσεις


βαρ
Ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα συνεχίσει την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, είπαν οι τουρκοκυπριακές αρχές. Το πλοίο, το οποίο ελλιμένιζε στο λιμάνι τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλάβει τις δραστηριότητες μετά την δήλωση των Ελλήνων Κυπρίων ότι θα συνεχίσουν «μονομερείς δραστηριότητες» στην εξερεύνηση για το φυσικό αέριο. Η δήλωση αυτή των Τουρκοκύπριων έχει ήδη οδηγήσει τους Έλληνες Κυπρίους στην αναστολή της συμμετοχής σε ειρηνευτικές συνομιλίες και στις 5 Ιανουαρίου είπαν ότι δεν θα επιστρέψουν όσο το πλοίο παραμένει στην περιοχή.

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παραμείνει αδιάφορη για τις μονομερείς δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τους Έλληνες Κυπρίους, οι οποίοι αγνοούν τα εγγενή δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων », είπαν.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να λαμβάνει «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Αυτό περιλαμβάνει γεωτρήσεις σε συνεργασία με την Τουρκία, είπε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών.

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα

Σ.Αραβία: Blogger τιμωρήθηκε με 1.000 βουρδουλίες!


AveKBF9CQAApfLp.jpgnetakias
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (AP) – Σαουδάραβας blogger ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο θα μαστιγωθεί δημοσίως για πρώτη φορά μετά την προσευχή της Παρασκευής έξω από ένα τζαμί στην Ερυθρά Θάλασσα σε παράκτια πόλη της Τζέντα!
Ο Raif Baddawi καταδικάστηκε γιατί προσέβαλε το Ισλάμ γιατί δημιούργησε ένα φόρουμ ελεύθερης έκφρασης.
Καταδικάστηκε επίσης από την Τζέντα Ποινικό Δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1 εκατ Ριάλ περίπου €250,000
Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι Μπαντάουι είναι θα λαμβάνει 50 δημόσια μαστιγώματα μία φορά την εβδομάδα για 20 εβδομάδες.

Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ κατά Γκερέκου: «Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για Γκερέκου»


O-Toles-e-Antzela-kai-e-PhARMA-KERKURAS-AE
netakias
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, για την Υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου.

ΈΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ FALIRO PRESS NEWS: "ΗΜΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ..."Ο αγιασμός των υδάτων στο Παλαιό Φάληρο αντί να φέρει την κάθαρση και τον εξαγνισμό φαίνεται πώς είχε τα αντίθετα αποτελέσματα σε ορισμένους. Φυσικά, αναφερόμαστε στον κ. Πασχάλη Χλιάρα, ο οποίος έσπευσε να κάνει μία δημοσίευση στα social media, σχολιάζοντας αρνητικά σχετικό ρεπορτάζ του Faliro Press News. Για να είμαστε ακριβείς σας παραθέτουμε τα γραφόμενα του κ. Χλιάρα:
"ΗΜΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

Μπουτάρης: «Ψηφίζω Βενιζέλο»

«Έχω δηλώσει ότι είμαι πιο Πασόκος από τους Πασόκους κι αυτό το έχω πει με την έννοια ότι είμαι βαθύτατα σοσιαλδημοκράτης» είπε στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.«Επειδή ειπώθηκαν διάφορα για τη σχέση μου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, έχω πει ότι είναι ήρωας, διότι με τη δική του παρουσία και τη δική του πολιτική υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια που οδήγησε την οικονομία να είναι ένα στάδιο πριν την οριστική ανάκαμψη. Στηρίζω και ψηφίζω τον Βαγγέλη Βενιζέλο με κεφαλαία» δήλωσε εμφατικά.

Ευχήθηκε ωστόσο «να πάει καλά και το Ποτάμι που είναι μία νέα πολιτική κίνηση στη χώρα».

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας για το Charlie Hebdo

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διαδήλωσαν για δεύτερο βράδυ υπό το σύνθημα «Je Suis Charlie». Πλήθος κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί». Συγκεντρώσεις σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ολλανδία, Ελβετία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Τετάρτης ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης. Τα πάντα σταμάτησαν.

Από το πλήθος στο κέντρο του Παρισιού, από τους πολιτικούς σε κλειστές αίθουσες και από τους επιβάτες στα σταματημένα μετρό και λεωφορεία, μέχρι τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και, έξω από τα σύνορα, στα γραφεία της ΕΕ, Γάλλοι και Ευρωπαίοι στάθηκαν όρθιοι ενάντια στη βαρβαρότητα.

Μαύρο φόντο. Και οι τρεις λέξεις που έγιναν σύνθημα αλληλεγγύης διεθνώς μετά τη σφαγή. «Je Suis Charlie» (Είμαι Charlie).

Στελιος Βλαχοπουλος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ


AYTH ΤΗ στιγμη στο CONTRA με το Ξενακη ακουσα τον κατα παντα σοβαρον και απο εμενα εκτιμωμενον Γεωργιον ΒλαχονΑκουστε τι ειπε ¨''ξερουμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν ακινητα και δεν αποδιδουν και δεν εχουν χρηματα να πληρωσουν, ειπαμε να προωθηθει ενας Νομος να το παιρνει το δημοσιο και να συμψηφιζει!!!!!!!!!!!!!!! ΜΕ ΤΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΤΑΚΟΥΣΑ,,,,,,,,,,,κ Σαμαρα πες τους να μη μιλανε γιατι μ αυτα που λενε ......βουλιαζουμε . Κυριοι αλλα ζητηματα ,οφειλομενοι φοροι απο επαγελματικη δραση, δημιουργουνται, περιπτωση Λακη Γαβαλα και αλλο πραγμα Εχω μη αποδιδοντα ακινητα μου βαζεις ΕΝΦΙΑ , για να τα πουλησω να εξοφλησω η να τα συμψηφισω ,.........αντι να πης θα ελαφρυνω τους φορους ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ελεγα ""βριζοντας φτυνοντας αηδιαζοντας και χεζοντας ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ..........μας κουρεψε μεν διοτι αλλος τα μπερδεψε Ο Συριζα θα μας κανει ομως αποτριχωσιν γουλι'' ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ Π Ε Ο Κ Ρ Ο Υ Σ Ι Ε Σ ΣΑς θα σκεφθω! σταματω να δινω αγωνα αν με πατε εσεις στο κομμουνισμο γιατι να μην παω μονος μου???????Π Φαληρον 8-1-15 αστοι δωστε το σχοινι να μας κρεμασουν..........

Υ.Γ. Διαβασα και αντιγραφω : ''Πασοκ+ΝΔ μεταμοσχευσις , με μοσχευμα απο λαθος δοτη''...................λετε αντι για το ''δεξι''να βαλανε''αριστερο''?


Η Χρυσή Αυγή χτυπάει την έδρα και στην Κέρκυρα με τον πρόεδρο των Ελλήνων Ιατροδικαστών, Γιάννη Αϊβατίδη

502

Διαβάστε το άρθρο της Χρυσής Αυγής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της
Πανικός σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Γι’ αυτό “σκοτώνονται” με ποιον θα κατέβει η Γκερέκου
Ο γνωστός Ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, πρόεδρος μέχρι σήμερα της Υπηρεσίας των Ελλήνων Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέρχεται ως ένας από τους υποψηφίους της “Χρυσής Αυγής” στην περιφέρεια στο νησί των Φαιάκων.

“ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ”-ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ- ΤΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

panas1

Επιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων στην πρόθεση ψήφου
Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
συντ. Καθηγητής
τ. Πρόεδρος Τμήματος Στατιστικής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι προβλέψεις ορισμένων σημαντικών γεγονότων πάντα προσελκύουν το ευρύτερο ενδιαφέρον. Όμως, χαρακτηριστικό γνώρισμα των προβλέψεων ενός γεγονότος είναι η απόκλιση από την εμφάνιση του γεγονότος. Όσο πιο μικρή είναι η απόκλιση (με διάφορα κριτήρια) τόσο πιο επιτυχημένη θεωρείται η πρόβλεψη. Υπάρχουν τομείς, όπως είναι η Μετεωρολογία, όπου υπάρχει αδυναμία απολύτως σωστής πρόβλεψης, όμως και εκεί η επιστήμη έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο.
Ένα γεγονός που επίσης διέφυγε, για κάποιους λόγους, από τις προβλέψεις είναι η σημερινή οικονομική κρίση. Υπήρχαν γεγονότα-μηνύματα, αλλά δυστυχώς δε δόθηκε σε αυτά η αναγκαία σημασία. ‘Έτσι, η χώρα μας δεν μπόρεσε να θωρακιστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και την ύφεση που ακολούθησε.

Ευρωπαίοι οικονομολόγοι: «Έτσι θα έμοιαζε ένα Grexit…»


grexit
«Μία κυβέρνηση που αρνείται να εξυπηρετήσει τα δάνειά της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οργίζεται, οι Έλληνες αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και οι επενδυτές ορμούν στη λεία: κάπως έτσι θα έμοιαζε ένα Grexit».
Αυτό υποστηρίζουν οικονομολόγοι οι οποίοι διερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, ο καθηγητής Οικονομίας του Σεν-Σιρ, Αλεξάντρ Ντελέγκ, περιγράφει στο blog του το σενάριο που αποτελεί την πληγή ανησυχίας τους: «Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα είναι τεταμένες και δεν ολοκληρώνονται. Σε μία λήξη προθεσμίας αποπληρωμής χρέους, η Αθήνα αρνείται να πληρώσει. Αυτό ανησυχεί τους πάντες, οι Έλληνες σπεύδουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες φοβούμενοι έξοδο από το ευρώ, οι επενδυτές αποσύρουν τα κεφάλαιά τους» γράφει ο οικονομολόγος.
Εξαντλημένες από την αφαίμαξη, οι ελληνικές τράπεζες ζητούν, τότε, επείγουσα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Εάν η ΕΚΤ θέσει όρους (στην κυβέρνηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ τους αρνηθεί, αμέσως το νόμισμα που έχει “κόψει” η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι πια ευρώ, όπως τα άλλα ευρώ» γεγονός που αποτελεί defactoGrexit.
Στην περίπτωση αυτή, η Αθήνα «πρέπει να θέσει σε λειτουργία έναν μηχανισμό ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων για να προλάβει τη διαρροή τους, να τυπώσει νέο νόμισμα, η αξία του οποίου θα μειωνόταν με γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με το ευρώ, γεγονός που θα καθιστούσε αναπότρεπτη την ολοκληρωτική στάση πληρωμών του χρέους της σε ευρώ» εξηγεί ο οικονομολόγος.

Έξοδος από το ευρώ συνδυάζεται με έξοδο από την Ε.Ε.;
Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στο γεγονός ότι η συμμετοχή μίας χώρας στη νομισματική ένωση είναι «αμετάκλητη». Αλλά, «ακόμη κι αν δεν υπάρχει ρήτρα» που να προβλέπει ότι μία χώρα εξέρχεται της ζώνης του ευρώ, «παραμένει η δυνατότητα εξεύρεσης μίας νομικής κατασκευής» που να το επιτρέπει, λέει ο Γιάννης Εμμανουηλίδης του European Policy Center.
Μία έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να συνδυασθεί με μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυνατότητα που προβλέπεται από τις συνθήκες. Ωστόσο, λίγοι είναι οι οικονομολόγοι, οι οποίοι θεωρούν πιθανό αυτό το ντόμινο εξελίξεων.
Οι Γεργκ Κρέμερ και Κρίστοφ Βάιλ της Commerzbank, επισημαίνουν σε σημείωμά τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμη κερδίσει τις εκλογές και ότι, σε κάθε περίπτωση, «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν την έξοδο από την ευρωζώνη».

Μια προς τέσσερις οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν έναν «κακό συμβιβασμό» ανάμεσα στους πιστωτές και την Ελλάδα «έπειτα από μία εξαντλητική παρτίδα πόκερ». Τελικά, υπολογίζουν μια προς τέσσερις τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ένας συμβιβασμός θα προέβλεπε τη χορήγηση προληπτικής γραμμής πίστωσης στην Ελλάδα, που θα αντικαθιστούσε το σημερινό πρόγραμμα στήριξης, το οποίο οδεύει προς το τέλος του, αλλά με χαλαρότερους όρους.
Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση θα διατηρήσει λίγο πολύ το δημοσιονομικό της πρόγραμμα, χωρίς να κάνει επιπλέον προσπάθειες.
Σύμφωνα με τους οικονομικούς σχολιαστές, πιθανή είναι επίσης μία «ήπια» αναδιάρθρωση του χρέους, που δεν θα αποτελεί παραγραφή, αλλά αναδιάρθρωση με την υποστήριξη της ΕΚΤ.
Οι οικονομικοί αναλυτές τονίζουν επίσης τη «συμβατότητα» ανάμεσα σε ορισμένες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και απαιτήσεις της τρόικας, όπως η κατάρτιση κτηματολογίου για την επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας.
Για τον Κρίστοφερ Ντέμπικ, της Saxo Banque, η Ελλάδα «δεν θα βγει σήμερα ούτε αύριο από την ευρωζώνη, αλλά το θέμα μπορεί να τεθεί περισσότερο μακροπρόθεσμα», εξαιτίας της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και της διόγκωσης του χρέους, λόγω «των αστοχιών της τυφλής λιτότητας».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Ντελέγκ, δεν αποκλείεται, απέναντι στην άνοδο των παρατάξεων της άκρας Αριστεράς στην Ισπανία και την Ιταλία, και της άκρας Δεξιάς στη Γαλλία και τη Γερμανία, τα ευρωπαϊκά κράτη να θελήσουν «να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα: είτε μία χώρα παραμένει στις τάξεις, είτε εκδιώκεται, κατά προτίμηση με τον πλέον επώδυνο τρόπο»…
πηγή

Οι 3 λόγοι για τους οποίους το ευρώ καταρρέει


stratfor-μία-πολύ-μαύρη-πρόβλεψη-για-το-μέλλον-της-ευρώπης
Η Ευρώπη ξεκίνησε τη νέα χρονιά όπως ακριβώς ολοκλήρωσε την προηγούμενη – με το ευρώ στα σκοινιά.. Το νόμισμα έπεσε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και εννέα χρόνια, πριν οριστικοποιηθεί στο 1,19 δολάρια για ένα ευρώ.
Αυτή η ισοτιμία ρίχνει το ευρώ κατά 20cents, η περίπου 14% πτώση αξίας από τον Μάιο του 2014.. Γιατί όμως έχει πέσει τόσο πολύ το ευρώ έναντι του δολαρίου;

Τι λένε οι Πιλότοι μας τα «Τσακάλια των Super Puma» για τα μοιραία λάθη των Ιταλών !


AAA_JwYtFhB-1024x576
Τι είδαν και τι είπαν οι Έλληνες πιλότοι των Super Puma για τις Τραγικές καθυστερήσεις των Ιταλών …

 
Τι απαντούν στις Αιχμές των Τούρκων ότι έσωζαν μόνο Έλληνες ;
Γιατί οι Ιταλοί έδωσαν την διαταγή να μεταφέρουν μόνο ΄εξ (6) “ατομα τη φορά ενώ το Super Puma μπορεί να μεταφέρει έως 14 άτομα ;
 
Ισχυρή βροχή, ομίχλη, δυνατά μποφόρ. Δέκα σωσίβιες λέμβοι βρίσκονταν δίπλα σε παραπλέοντα πλοία και άλλες διάσπαρτες στη θάλασσα.

Νέο (προεκλογικό) Σκάνδαλο: Απαγορεύουν στους 18χρονους να ψηφίσουν, για «τεχνικούς λόγους»!!! πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85.html#ixzz3ODoqS8WQ


ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;;;
 
Απέρριψε για «τεχνικούς λόγους» το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ να ψηφίσουν οι 18άρηδες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στερώντας έτσι το δικαίωμα ψήφου σε περίπου 100.000 γεννηθέντες το 1997.
 
 
Σε ανακοίνωσή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Μιχάλης Θεοχαρίδης επικαλείται τεχνικά θέματα. «Οι γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
 
 
Οπως υποστηρίζεται, θα μπορούσε να παρακαμφθεί με τη χρήση των καταλόγων των παραλειφθέντων, αλλά και αυτό προϋποθέτει εγγραφή στους καταλόγους.

ΑΥΤΟΣ είναι ο αριθμός των εδρών ανά Περιφέρεια, πόσοι υποψήφιοι για το κάθε κόμμα και πόσοι σταυροί! ΑΥΤΟΣ είναι ο ΠΙΝΑΚΑΣ – ναρκοπέδιο των ΕΚΛΟΓΩΝ!

ekloges_17

Αυτός είναι ο αριθμός των εδρών ανα Περιφέρεια, πόσοι υποψήφιοι για το κάθε κόμμα και πόσοι σταυροί. ioannina1xania1teliko

“Η Κόμισσα της Κέρκυρας” στα χέρια του “Μεσσήνιου” – Ο Δένδιας και ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ παρασκηνιακά “βουλιάζει” τον πλοίαρχο Γκίκα!

antzela-gkerekou-nikos-dendias-vouli

Νέα “τρικλοποδιά” στον Αν.Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ , Στέφανο Γκίκα , που για μια ακόμη φορά δείχνει να παραγκωνίζεται από την Συγγρού που…μαρσάρει με Γκερέκου στη Κέρκυρα. Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Δένδιας είχε πάρει την έδρα στις εκλογές του Μαΐου του 2012 μόλις με διαφορά 55 ψήφων από τον “ναύαρχο” παρά την ένσταση του δευτέρου στο Εκλογοδικείο .
gkikas
Ο πλοίαρχος , Στέφανος Γκίκας , διατέλεσε εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Ο εν λόγω αξιωματικός έχει μεγάλη πείρα ως κυβερνήτης πολεμικών πλοίων, αλλά αποδείχθηκε ικανότατος και στο “καράβι” του ΥΕΘΑ.
Την ίδια ώρα σε μία περίεργη κίνηση η οποία φημολογείτο τα τελευταία δύο 24ωρα, φαίνεται πως προχωρά η Άντζελα Γκερέκου “αδειάζοντας” τον Βενιζέλο και αποφασίζοντας να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα, παρά την προχθεσινή γραπτή της δήλωση περί του αντιθέτου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιέσεις ασκήθηκαν από τον ίδιο το Νίκο Δένδια, συνάδελφό της βουλευτή Κέρκυρας σήμερα, ο οποίος κατεβαίνει στη Β΄ Αθηνών και δεσμεύτηκε ότι θα τη στηρίξει στην περίπτωση που κατέβει ως υποψήφια με τη Ν.Δ στο νησί.
Η συμμετοχή Γκερέκου ανατρέπει τα εσωκομματικά δεδομένα και αποτελεί ερωτηματικό πλέον τόσο η συμμετοχή του Γ. Τρεπεκλή, όσο και οι επαφές με το Σπύρο Σπύρου. Επίσης, ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του Στέφανου Γκίκα απέναντι στον οποίο το ίδιο του το κόμμα τοποθετεί μία ισχυρότατη υποψηφιότητα μαζί με μεγάλο κομμάτι του κομματικού μηχανισμού.


ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ: Οι ραδιουργίες του Βενιζέλου δίνουν ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ!

samaras-venizelos-kanapes

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τον Βενιζέλο να…  πιέζει τους δημοσκόπους να αφήσουν “εκτός Βουλής” το κόμμα του ΓΑΠ και να δώσουν για λόγους επικοινωνιακούς στο ΠΑΣΟΚ ένα ποσοστό που σε κάποιες εταιρείες θα αγγίξει το αστρονομικό νούμερο του 7%.
Μ΄ αυτό τον τρόπο ο Βενιζέλος επιχειρεί να επηρεάσει τούς ψηφοφόρους ώστε να αισθανθούν ότι η ψήφος στο κόμμα του ΓΑΠ είναι χαμένη ψήφος.
Σ΄αυτή την περίπτωση όμως (εάν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή ο Παπανδρέου) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ανάσα από την αυτοδυναμία. Ετσι ο Βενιζέλος προκαλεί ανήκεστο βλάβη και στη ΝΔ στην προσπάθειά του να διασωθεί.

75χρονη στη Λέσβο της έκοψαν το ρεύμα και κάηκε ζωντανή όταν προσπάθησε να ζεσταθεί!

oximapyrosbestikis

Η κρίση έχει πολλές μορφές, αλλά αυτή που βιώνουν οι τελείως άνεργοι, οι ηλικιωμένοι χωρίς λεφτά και συντάξεις είναι η χειρότερη…
Θύματα της κρίσης και της ακρίβειας, δύο ηλικιωμένες από τη Λέσβο σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις.
gkantemia

Αν νομίζετε ότι έχετε μια άσχημη μέρα, ξανασκεφτείτε το, δεν έχετε καν ιδέα τι θα πει ατυχία…
Γιατί εδώ μιλάμε για τους πιο άτυχους ανθρώπους της οικουμένης, που τους βρήκε η συμφορά στα καλά καθούμενα.Σαν να περνάς κάτω από κτίριο και να σου πέσει πιάνο στο κεφάλι. Δύο φορές κιόλας!Ας δούμε τις εξωφρενικές ιστορίες τους…

Ολόκληρο χωριό κερδίζει το λαχείο, εκτός από έναν
Κάθε Χριστούγεννα στην Ισπανία διατίθεται ένα λαχείο με τόσο τεράστια ποσά και τόσους υπερτυχερούς που ονομάζεται «El Gordo», που μεταφράζεται σαν «Το Μεγάλο». Το μικρό χωριό του Sodeto λοιπόν είχε έναν πολύ καλό λόγο για πανηγυρισμούς, όταν και τα 70 νοικοκυριά της κοινότητας μοιράστηκαν έναν λαχνό (με νούμερο 58268), ο οποίος κλήρωσε το τερατώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ (πρώτος λαχνός), το οποίο διανεμήθηκε σε όλους τους κατοίκους. Όλους; Όχι ακριβώς, καθώς ο καλός λαχειοπώλης ξέχασε να χτυπήσει την πόρτα του Κωστή Μητσοτάκη, ο οποίος έμεινε εκτός φιέστας! Ατυχία βουνό…
Ανθρώπινο αλεξικέραυνο

AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ αποκαλύπτει την ΑΠΑΤΗ του ΤΖΟΚΕΡ!!!

tzoker

ΤΖΟΚΕΡ: “ΑΠΑΤΗ, μας Δουλεύουν!- ΓIΑΤΙ στην Ελλάδα δεν παρουσιάζεται ο ΝΙΚΗΤΗΣ ενώ στο εξωτερικό είναι Υποχρεωτικό να εμφανίζονται;”

Ιδιοκτήτης προποτζίδικου σε ερωτηση μου“πόσα κονομάει ο ΟΠΑΠ απ το ΚΙΝΟ την ημέρα”μου απάντησε “παίρνει 11 εκατ. και δίνει περίπου 700.000″
Απ αυτό και μόνο να καταλάβεις τι θα γίνεται τώρα με την ΑΠΑΤΗ του Τζόκερ.
Τα τζακποτ θα σταματήσουν την Πρωτοχρονιά και θα πάνε σε ένας θεος ξερει ποιές τσέπες (γιατι μη νομίζει κανεις πως θα τα πάρει κανένας φουκαρας και θα φτιαχτεί)
Μας κατάντησαν μπαγκλαντες, οχι οι πολιτικοί αλλά η μαλακια που μας δερνει οταν μπαινουμε στην καλπη δεκαετιες τωρα.
Και ελπίζουμε σε τζογους και ξαφνικο πλούτο.”
Αντωνης
Σπάρτη
http://verianews.blog-spot.gr/