Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ “ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ” ΤΩΝ “ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ”- ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΤΩΝ “ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ”- ΓΙΑ “ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ “ΒΗΜΑ” ΚΑΙ Ο BIG ΨΥΧΑΡΗΣ

nonos2

Τα είχαμε πει καιρό πριν. Γιατί μέσα από το βήμα αυτό ο λαός μαθαίνει τις αλήθειες κι όχι από τα “νταβατζοκάναλα” και τις “νταβατζοφυλλάδες”. Και είχαμε πει ότι οι “νταβατζήδες” του Μπαϊρακτάρη θα ξανακυλήσουν στις αμαρτίες και στις κωλοτούμπες του παρελθόντος. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς δεν ορρώδησαν προ των Κατοχικών εμβλημάτων των “Ες Ες” και της Βέρμαχτ, θα φοβηθούν τα ξερονήσια του ΣΥΡΙΖΑ και τα κονσερβοκούτια των Μπολσεβίκων; Τώρα όλα πήγαν περίπατο. Γιατί το πρωταρχικό για τις “ναυαρχίδες” των συμφερόντων είναι η μάσα και το γκουβέρνο. Μια ζωή ίδιοι, όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν: Μία στο βουνό με τον Άρη, μία στις λαϊκές των μαυραγοριτών μία στα κυβερνεία των Εγγλέζων. Και μετά πάλι με την άρχουσα τάξη.

Στρατιωτικοί καλούν τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που εισέπραξαν


Στρατιωτικοί καλούν τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που εισέπραξανΠρόταση που θα σοκάρει τους 300 της Βουλής από στρατιωτικούς. 
Με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καλεί τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου κατατέθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και οι στρατιωτικοί προχωρούν παραπέρα την πρότασή τους προς τους βουλευτές. Τους καλούν για λόγους “ισότητας και δικαιοσύνης” να επιστρέψουν τους μισθούς “σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.

Θα απαντήσει έστω ένας από τους 300;

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

ΠΡΟΣ   :    κ κ. Βουλευτές                            Αρ. Πρωτ. 2/2015
                 του Ελληνικού Κοινοβουλίου        Αθήνα, 8 Ιαν 2015

Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές.

Ήδη το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, έκλεισε τις εργασίες του και η Χώρα ήδη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων βουλευτών.
Απ΄ ότι έχει αναγραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο η μισθοδοσία σας για το μήνα Ιανουάριο του 2015 έχει ήδη πιστωθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς σας από τα τέλη Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους 2014, όπως ακριβώς συνέβη με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς της Ελληνικής Πολιτείας.
Ωστόσο εσείς, εν αντιθέσει με τους προαναφερόμενους, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2015 δεν θα παράξετε κάποιο κοινοβουλευτικό έργο και συνεπώς η μισθοδοσία σας δεν θα αναλογεί σε κάποιο υπαρκτό και βεβαιωμένο παραγόμενο έργο που να δικαιολογεί καταβολή μισθών.
Κατόπιν τούτου προτείνουμε, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να επιστρέψετε τη μισθοδοσία που σας καταβλήθηκε για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015 σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση
της ενέργειάς σας αυτής.
 

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ


S
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, ανεξάρτητα από την έκβαση του, είναι σίγουρο πως θα φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του κόσμου, αλλαγές οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και την παγκόσμια ειρήνη. Ένα σίγουρο δεδομένο είναι πως το «πείραμα» της Λιβύης, με την άμεση δυτική επέμβαση, προφανώς για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην Συρία απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα ένα άνευ περιηγούμενου αιματηρό ολοκαύτωμα που γέννησε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ισλαμικό τέρας, τους Τζιχαντιστές.

Η συμμορία των δολοφόνων παρελαύνει στην μνήμη των θυμάτων…


Άνγκελα Μέρκελ: Εκπροσωπεί το ράιχ που αναβίωσε την χιτλερική θηριωδία εγκαθιδρύοντας τα Βόσνια SS και τους Ουστάσι για να εξοντώσουν Σέρβους, Τσιγγάνους και Εβραίους σε Σερβία και Κοσυφοπέδιο. Με την καθοδήγηση του Μπιν Λάντεν.

Θωρακίζει την ΑΟΖ η Κύπρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη


κυπρος
Μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στα θέματα εξοπλισμού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς το 2015 αναμένεται να υλοποιηθούν τρία σημαντικά (για τα μεγέθη της Κύπρου) εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» το υπουργείο Άμυνας προχωράει σε διαδικασία αγοράς ενός σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), τριών πλοίων ανοικτής θαλάσσης και στην απεξάρτηση του συστήματος των στρατιωτικών επικοινωνιών από την κρατική εταιρεία CYTA.

Οι κατεχόμενες πατρίδες


Του Νίκου Λυγερού - Οι κατεχόμενες πατρίδες δεν είναι ούτε χαμένες ούτε αλησμόνητες, πρώτον διότι δεν έχουν χαθεί και δεύτερον μπορούν να ξεχαστούν. Το πρώτο λάθος είναι λόγω άγνοιας και το δεύτερο λόγω αδιαφορίας.

Με… σημαία το Παρίσι! Κάλυψη το Μακελειό για το αποτρόπαιο σκάνδαλο που συμβαίνει τώρα κάτω από τη μύτη σου…


παρισι
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν στρέψει την απόλυτη προσοχή τους σε όλα όσα συμβαίνουν στο Παρίσι...Τι πως που, προσπαθώντας να πείσουν την κοινή γνώμη πως αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμου… Κι όμως, παρά τη σοβαρότητα του αλλά και με ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι στημένο το όλο δραματικό γεγονός, δεν αποτελεί την πιο σημαντική είδηση…

AFP E FACES 12 CLINTONS GOVERNMENT USA NY

Τα ΜΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν και να καλύψουν την πολύ σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας με πρωταγωνιστές τον Μπιλ Κλίντον και τον Πρίγκιπα Andrew της Βρετανίας. Το μακελειό στο Παρίσι έχει γίνει σημαία των μεγάλων καναλιών ανά τον κόσμο για να κρυφτεί κάτω από το χαλί αυτό που η Ελίτ δεν θέλει να μάθει ο κόσμος… Πως οι άρχοντες της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτοί που κυβερνούν, είναι οι μεγαλύτεροι ανώμαλοι του πλανήτη. Το σκάνδαλο παιδοφιλίας πρέπει να καλυφθεί για να συνεχίσει ο κόσμος να πιστεύει τους «καλούς» πολιτικούς που τον κυβερνούν…

Hellasforce 

Δείτε το βίντεο για να λάβετε όλες τις απαντήσεις

Όχι στην Ένωση των Ευρωπαϊκών ελίτ > Αυτό το μαγαζί πρέπει να το διαλύσουμε


ευρωπαικη-ενωση
Η ΕΕ, ως ένα σκληρό τμήμα της Παγκοσμιοποίησης, είναι μια ένωση των οικονομικών ελίτ των ευρωπαϊκών κρατών και όχι ένωση των ευρωπαϊκών λαών. Η δε Ευρωζώνη στην ουσία είναι μια περαιτέρω ένωση των τραπεζιτών (όχι των τραπεζών) που ηγούνται των οικονομικών ελίτ.
Είναι ουσιαστικά μια ένωση των οικονομικών ελίτ του 1% του κάθε ευρωπαϊκού κράτους (το οποίο στην Ελλάδα κατέχει το 56,1% της χώρας) και το οποίο 1% επιθυμεί πλήρως ανοικτά εθνικά σύνορα, με κατάργηση των εθνικών κυριαρχιών, με απόλυτα ελεγχόμενα κλειστά πολιτικά και οικονομικά εθνικά συστήματα, προς εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων.

Τουργκούτ Οζάλ και Αχμέτ Νταβούτογλου: Τι έλεγαν για τις ορδές των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα


Τουργκούτ Οζάλ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας): "Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς". 2008: Συνελήφθησαν στην Ελλαδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες. Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. θα μπορέσει άραγε να σωθεί αυτή η χώρα;;;
Αχμέτ Νταβούτογλου:

"Αν τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι παρά φυσική προέκταση της Ανατολίας, τότε η συμπερίληψή τους στην ελληνική επικράτεια δεν αποτελεί παρά ιστορικό ατύχημα που πρέπει να διορθωθεί"…Τάδε έφη,στο σύγγραμμά του, “Το στρατηγικό βάθος”
(Πηγή: εφημερίδα 17/7/2010, σελ. 23, στήλη “Διπλωματία”)...


ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης -
Φωτο1Το σοκ των γεγονότων στο Παρίσι σίγουρα θα χρειαστεί καιρός να ξεπεραστεί, αλλά και καιρός για να φανούν ποιες είναι οι επιπτώσεις από την φρίκη αυτών των γεγονότων που στοίχισαν την ζωή σε πολλές αθώες ψυχές θύματα του ισλαμικού φανατισμού και του φαινόμενου της ισλαμικής Τζιχάντ, που έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

CIA: Προσοχή στο Βατικανό...


Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έχουν στείλει σήμα  στις ιταλικές αρχές στο οποίο αναφέρεται ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες ετοιμάζονται να κτυπήσουν στο Βατικανό.
Οι αμερικανικές πληροφορίες ομιλούν, καθαρά, για τον επόμενο στόχο των εξτρεμιστών και προτρέπουν τις ιταλικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Περισσότερες πληροφορίες δεν παρέχονται.
 
--
               
 

ΟΙ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ, ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΧΑΛΚΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..

Ενώ η Πατρίδα καί οι Ελληνες υφίστανται μία πρωτοφανή καί ολομέτωπη επίθεση , εντυπωσιακή είναι η απουσία τού πνευματικού κόσμου.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων..
Πού είναι ο καταγγελτικός λόγος, τό φρόνημα τού μετώπου, τό πνεύμα
τής αντίστασης , τό πανανθρώπινο σάλπισμα πού θά ξεσήκωνε τούς λαούς τής υδρογείου καί θά οικοδομούσε ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά στίς άνομες ορέξεις τών νεοβανδάλων;
Η κομματοκρατία , η οφιτσιοκρατία , η εγωπάθεια, ο καιροσκοπισμός καί η λαγνεία τής εξουσίας μετέτρεψαν σέ έρημο, ένα κόσμο πού θά έπρεπε νά αποτελεί τή δεξαμενή πνευματικότητας καί ζωής αυτού τού λαού.Ευτυχώς , υπάρχει ο λόγος τών προγόνων μας , πού πάντα θά είναι

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ 650 ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΟΘΗΚΩΝ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

 ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗ.
ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ:
“Ηταν η ωραιότερη εκδήλωση που μου έγινε ποτε. Κι αυτό, γιατί είχε συναίσθημα,αγάπη,προσωπικό χαρακτήρα και το εισέπραξα σε μεγάλο βαθμό.Είμαι έτοιμος να επιστρεψω απόψε στο σπίτι μου για το τελευταίο κατευόδιο. Ευχαριστώ απο καρδιας τον Δήμαρχο τον Διονύση Χατζηδάκη για τη μεγάλη τιμή που μου επιφύλαξε και την δημοσιογράφο και αντιδήμαρχο Βίκυ Ανδρικοπούλου για την αψογη και ακρως επαγγελματική διοργάνωση της εκδήλωσης.”

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ, ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΙΣ…ΘΥΣΙΕΣ ΣΟΥ


Του Ταξιάρχου ε.α Τζαμπάζη Αντωνίου
tzampan@gmail.com
H επικαιρότητα φτιαγμένη και καμωμένη από καιρό, από τους ίδιους σκηνοθέτες, νοσταλγούς και οπαδούς μιας προσχεδιασμένης και καλοστημένης φαρσοκωμωδίας, τους ίδιους ηθοποιούς, θιασώτες και κοινωνούς μιας διεφθαρμένης και καταρρέουσας πολιτικής νομεκλατούρας, μοιάζει τόσο ανούσια και άνοστη, τόσο κενή και επιφανειακή, που αφήνει παγερά αδιάφορους όλους εμάς τους πολίτες θεατές…
οι οποίοι έτσι κι αλλιώς ανήμποροι ν’ αντιδράσουμε, ανίκανοι ν’ αντισταθούμε και πρόθυμοι να συμβιβαστούμε άλλη μια φορά, απλά παρακολουθούμε την συνεχιζόμενη ακόμη και τώρα…ΘΥΣΙΑ μας.
ΘΥΣΙΑ…μια λέξη, μια έννοια, ένα νόημα τόσο βαθύ, που περικλείει τόσες πολλές αξίες, τόσα πολλά ιδανικά, όπως η γενναιότητα, ο αλτρουισμός, η πειθαρχία, η αυταπάρνηση, ο ανθρωπισμός, η ανδρεία, ο αυτοσεβασμός, η φιλαλληλία και που οι «κυβερνώντες» αποφάσισαν από το 2010 και μετά να ευτελίσουν και να εμβολιάσουν στο λοβοτομημένο μυαλό όλων εμάς των νεοΕΛΛΗΝΩΝ του φραπέ, του ωχαδερφισμού, του καθωσπρεπισμού, του toomuchισμού, του celebrityσμού, του lifestyleσμού, ΟΧΙ σαν μια ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΡΑΞΗ αλλά σαν μια πράξη αναγκαία για την επιβίωση της Χώρας και όλων εμάς, ΧΩΡΙΣ εμάς.
Όλων εμάς που ΠΑΝΤΑ μας ΕΦΤΑΙΓΕ κάποιος άλλος και ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχίζει να μας φταίει ο γείτονας, ο συγγενής, ο Αμερικάνος, ο Εβραίος, ο Άγγλος, ο Γερμανός, ο Ολλανδός, ο Σκοπιανός, ο Τούρκος, ο Μπους, ο Μπλερ, ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Ντάϊσεμπλουμ, ο Ερντογάν και ΔΕΝ μας ΦΤΑΙΕΙ ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ μας, η ΔΙΧΟΝΟΙΑ μας η ΔΟΛΕΡΗ και ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΗ, η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ μας.
Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, πρωϊ-πρωϊ και πριν πάμε στην εκκλησία και μετά για να ασκήσουμε το εκλογικό δικαίωμά μας, ας κοιταχτούμε καλά καλά στον καθρέπτη μας, ΟΧΙ αυτάρεσκα και ναρκισσιστικά αυτή τη φορά αλλά σοβαρά και νηφάλια, γιατί είναι πολύ εύκολο, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, ΟΛΟΥΣ αυτούς τους κατώτερους των περιστάσεων και ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ «σωτήρες» μας, που βαρεθήκαμε να μας «κυβερνούν», να τους ΞΑΝΑεκλέξουμε και να τους ΞΑΝΑδώσουμε την ευκαιρία, να μας «ΞΑΝΑκυβερνήσουν» και να συνεχίσουν να μας…ΘΥΣΙΑζουν…
kranosgr.blogspot.com

Δεν θα συμμετέχει η πολιτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις ερχόμενες εκλογές!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όπως επισημάναμε και στην ανακοίνωση της 2ας Ιανουαρίου 2015, από της ιδρύσεώς της η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ορίζει και σηματοδοτεί κάτι το εντελώς διαφορετικό στην πολιτική σκηνή του τόπου σε σχέση με τα πολυάριθμα κόμματα που αναμασούν τα ίδια ανούσια νοήματα και τις ίδιες αδιέξοδες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να προσφέρουν στην Πατρίδα μας κάτι πέραν των προβλημάτων και του αδιεξόδου.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει λάβει, μέχρι σήμερα, μέρος σε όλες τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από τις 24 Ιανουαρίου 2008, οπότε και ιδρύθηκε, ενώ επίσης υποστήριξε δικό της υποψήφιο δήμαρχο, τον σημερινό της πρόεδρο κ. Μιχαήλ Ηλιάδη, στην πόλη των Αθηνών στις δημοτικές εκλογές του 2010.
Αυτό που είναι εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα και ενδεικτικό της σοβαρής εργασίας που επιτελεί η διοίκηση της Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και που έχει απήχηση στις συνειδήσεις και στις καρδιές των μελών, των φίλων, των υποστηρικτών και εντέλει και των ψηφοφόρων της, είναι η ανοδική τάση των ποσοστών της σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Η τάση αυτή έχει καταγραφεί και έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κρατούντες στο σημερινό πολιτικό μονοπώλιο.
Η ανοδική αυτή τάση είναι το αποτέλεσμα ενός αιματηρού και αδιάκοπου αγώνα στον οποίο επιδίδεται πρωτίστως η διοίκηση της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», συνεπικουρούμενη από τα στελέχη, τα μέλη, την νεολαία και τους φίλους της. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια τιτάνια προσπάθεια στους κόλπους της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με δεδομένο ότι:
(α) όλοι οι συμμετέχοντες, από την διοίκηση μέχρι την νεολαία, είναι εργαζόμενοι και κανένας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αμειβόμενος από το κράτος και
(β) η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν έχει κρυφούς οικονομικούς χορηγούς γιατί αρνείται κατηγορηματικά να καθοριστεί η πολιτική της από χορηγούς. Είναι σε όλους γνωστό πως χορηγία άνευ ανταλλάγματος δεν υπάρχει στην πολιτική και ως εκ τούτου η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» πορεύεται με τους πόρους που εξασφαλίζουν από το υστέρημά τους όλοι όσοι συμμερίζονται το όραμα και τον σκοπό της ύπαρξής της.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση της Παρατάξεώς μας είναι να μην υποστείλει σε καμία περίπτωση τις αρχές και τον πολιτικό της λόγο. Θα διατηρήσει ακέραιο και χωρίς την παραμικρή τροποποίηση το όραμά της, αλλά δεν θα συμμετάσχει σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον, αν δεν μας δοθούν έντονα και πειστικά σημάδια ότι έχει αφυπνισθεί πνευματικά ο Ελληνικός λαός και, ιδιαιτέρως, το υγιές Εκκλησίασμα της Πατρίδος μας –Κλήρος και λαός– αλλά και αν δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι, δεδομένου ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε μέχρι σήμερα έχουμε φθάσει οικονομικά αλλά και εργασιακά στο έσχατο όριο».

Το ιδεολογικό υπόβαθρο, οι Αρχές, το Πιστεύω, η δομή, ο λόγος της πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μας οδηγούσαν στην πεποίθηση ότι ο πυρήνας και η πρωτογενής εκλογική μας  δύναμη θα προήρχετο από τον Πνευματικό χώρο της Πατρίδος μας και ιδιαίτερα από το συνειδητό Εκκλησίασμα, Κλήρο και λαό. Δυστυχώς, αυτό δεν αποτυπώθηκε μέχρι σήμερα στο αποτέλεσμα της Κάλπης, στον βαθμό που θα έπρεπε.
Με ιδιαίτερη λύπη σημειώνουμε πως ειδικά ο Κλήρος της Πατρίδος μας δεν έχει αφυπνισθεί  στο βαθμό που οι συνθήκες επιτάσσουν και, κυρίως, δεν επιδεικνύει την ηγετική στάση που επιβάλλεται να έχει, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες που για πρώτη φορά στην ιστορία, κινδυνεύει η Ελλάδα μας, όχι μόνο να παραμείνει στην οικονομική εξαθλίωση αλλά και να κυβερνηθεί από δεδηλωμένους αθέους,  με προφανή και άμεσο κίνδυνο να χάση εντελώς την πνευματική της υπόσταση.
Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει εκπονήσει και ακολουθεί έναν μακρόχρονο σχεδιασμό και ένα πολιτικό πλάνο που δεν εξαντλείται στις εκλογικές αναμετρήσεις και τα αποτελέσματά τους. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ιδρύθηκε για να είναι ο φάρος και το φως της σωστής κατεύθυνσης που πρέπει να έχει η πολιτική στην Ελλάδαανεξάρτητα από το ποσοστό που θα εξασφαλίσει στις οποιεσδήποτε εκλογές. Τονίσαμε, άλλωστε, πως η τάση είναι ανοδική και έτσι θα παραμείνει λόγω της συνέπειας που υπάρχει ανάμεσα στην ιδεολογία και στις πολιτικές πράξεις της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Όμως είναι σαφές πως απαιτείται ακόμη εκ μέρους μας πολλή δουλειά, σε ότι αφορά στην διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων πολιτών  και στην  έγκυρη και υπεύθυνη πολιτική ενημέρωσή τους ώστε να επανακτήσουν την συνείδηση της Ρωμηοσύνης και να απαγκιστρωθούν από τα εγχώρια πολιτικά παραρτήματα (=τα …Ελληνίζοντα Κόμματα) της εισαγομένης διεθνούς πολιτικής και τις πολιτικές στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν,προέχει η παιδεία του Έθνους όχι με την έννοια της διδακτέας ύλης των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά με την αλλαγή της νοοτροπίας και την επαναφορά στις υγιείς βάσεις που έθεσαν οι άγιοι Πατέρες μας και υλοποίησαν οι ευσεβείς Άρχοντες του Γένους μας, με τελευταίον τονΙωάννην Α. Καποδίστριαν.
Πρέπει να επανέλθουμε στις αρχές εκείνες όπου ο κλήρος είχε πλήρως συνειδητοποιήσει την αποστολή του και δεν λάμβανε εντολές και κατευθύνσεις από τους πολιτικούς, των οποίων ήταν ποιμενάρχης και καθοδηγητής. Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας όπου η Εκκλησία ήταν αυτή που περιείχε το κράτος και δεν ήταν περιεχόμενο του, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Από τη στιγμή που στην Πατρίδα μας υιοθετήθηκε το Δυτικό φρόνημα εξουσίας, όπου κέντρο των πάντων είναι ο άνθρωπος, ξεκίνησε η παρακμή και η διάλυση. Οφείλουμε να επιστρέψουμε στις αξίες των Πατέρων μας αλλά και των αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν άθεοι και ουδέποτε αρνήθηκαν την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Ο αθεϊσμός και η κουλτούρα του «δήθεν» είναι χαρακτηριστικά του νεο-Έλληνα ο οποίος είναι, δυστυχώς, νόθο παιδί της Δύσης και όχι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και των Πατέρων μας, γι’ αυτό και κατήντησε πνευματικά αλλά και υλικά νεόφτωχος!
Συναισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη που έχουμε επωμιστεί απέναντι στον ιερό όρκο που έχουμε δώσει στον Θεό και στην Πατρίδα μας, συνεπείς στην ανακοίνωση της 25ης Μαΐου 2014 εφόσον οι προϋποθέσεις που θέσαμε δεν πληρούνται και ακολουθώντας πιστά τον σχεδιασμό και το πλάνο μας αποφασίσαμε να μην έχουμε συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επιπρόσθετα, πιστεύουμε και εκτιμούμε πως οι εκλογές αυτέςθα είναι η απαρχή αλλεπαλλήλων εκλογικών αναμετρήσεων και η αρχή μιας πολιτικά ασταθούς περιόδου για την χώρα μας. Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» απέχει από μια εκλογική αναμέτρηση πόλωσης, τρομοκρατίας, φασισμού και εκβιαστικών διλλημάτων.
Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις, σχολιάζει και τοποθετείται καθημερινά στα θέματα της επικαιρότητας και κυρίωςσυνεχίζει αταλάντευτη και ανεπηρέαστη το έργο της που είναι, όπως προείπαμε, η παιδεία του Έθνους μας και η μεταστροφή του σε Έθνος Ελληνικό.
Ο ανένδοτος αγώνας της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» απέναντι στο ξενόφερτο και Δυτικά προσανατολισμένο πολιτικό σύστημα συνεχίζεται με αμείωτη έντασηαλλά με τις απαραίτητες αλλαγές στην τακτική και την στρατηγική. Ο αγώνας μας δεν θα τελειώσει αν δεν πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!
Από το Γραφείο Τύπου της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
υλοποιώντας και διατυπώνοντας την απόφαση
της Κεντρικής Επιτροπής

Βγάλανε μαχαίρια οι ισλαμιστές στην Σκιάθο


unnamed (21)
Συνελήφθη χθες (09-01-2015) το βράδυ στη Σκιάθο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές για απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ο 30χρονος κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με 28χρονο ομοεθνή του, του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε ελαφρά στον δεξιό ώμο. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Το χρησιμοποιηθέν μαχαίρι κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλο
αλήθεια τι άλλο θα περιμένουμε στα νησιά μας για να τούς μαζέψουν?
skopelos-news.blogspot.gr

Ποια γλώσσα θα μιλάει η ανθρωπότητα το 2115; Θα μιλιούνται τα Ελληνικά το 2115 και, αν ναι, πώς θα είναι τότε η γλώσσα μας; πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf-2.html#ixzz3OVyrRBjR


http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/01/0B04557BC6E981431B8E046E92DD0807.jpg
Θα μιλιούνται τα Ελληνικά το 2115 και, αν ναι, πώς θα είναι τότε η γλώσσα μας; Μήπως ως τότε θα κυριαρχήσει η αγγλική και όλοι θα μιλούν αγγλικά;
Ή μήπως, σε μια άλλη εκδοχή, κυρίαρχη θα είναι η κινεζική, μια και τη μιλούν περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη και εφόσον η Κίνα είναι ανερχόμενη οικονομική δύναμη; Τι θα γίνει με δύσκολες γλώσσες όπως τα ιαπωνικά ή με τις γλώσσες των μικρών χωρών, όπως τα βουλγαρικά, τα δανέζικα, τα ουγγρικά και τα Ελληνικά;
Από την πολυγλωσσία και την ασυνεννοησία του βιβλικού πύργου της Βαβέλ ως τη μία και μοναδική γλώσσα της ανθρωπότητας των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας μεσολαβούν πολλά στάδια. Αν πρόκειται όμως να τοποθετηθούμε σε κάποιο σημείο του άξονα που ορίζεται από αυτά τα δύο σημεία, τότε βρισκόμαστε πιο κοντά στην εκδοχή της επιστημονικής φαντασίας. Αυτά υποστηρίζει ο γλωσσολόγος John H. Mcwhorter, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.
Από τις 6.000 γλώσσες που μιλιούνται σήμερα ο αμερικανός καθηγητής προβλέπει ότι σε 100 χρόνια θα επιβιώσουν οι 600, και αυτές σε μια μορφή πολύ απλοποιημένη, συγκριτικά με την τρέχουσα μορφή τους, σε όλα τα επίπεδα της γλώσσας: φωνητικό, φωνολογικό, μορφολογικό, συντακτικό, σημασιολογικό, πραγματολογικό.
Πιθανόν η αγγλική θα είναι η κύρια γλώσσα στην οποία θα επικοινωνούν οι άνθρωποι ενώ θα μιλούν παράλληλα και κάποια άλλη τοπική γλώσσα, υποστηρίζει ο Mcwhorter σε πρόσφατο άρθρο του στη Wall Street Journal. Δεν θα κυριαρχήσει η κινεζική, κατά την άποψή του, γιατί οι αγγλοσάξονες πρόλαβαν να εδραιώσουν τη γλώσσα τους στην εκπαίδευση, στις επιστήμες, στα μέσα ενημέρωσης.
Οι γλώσσες τις οποίες θα μιλούν οι άνθρωποι το 2115 θα έχουν απλούστερη μορφή, θα μοιάζουν -σε μια πρόχειρη αναλογία για να μπορούμε να αντιληφθούμε τι εννοεί- με τις κρεολές γλώσσες της εποχής μας. Η απλούστευση των γλωσσών σχετίζεται άμεσα με δύο παράγοντες οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους, εξηγεί ο Mcwhorter: τις μετακινήσεις πληθυσμών και τον αριθμό των παιδιών που μαθαίνουν μια γλώσσα.
Για παράδειγμα, η διαφορά της σύγχρονης αγγλικής από την παλαιά αγγλική σχετίζεται με την εισβολή των Βίκινγκ στη Βρετανία. Οι Βίκινγκ έμαθαν κάπως να μιλούν τη γλώσσα των ντόπιων για να συνεννοούνται μαζί τους. Τα παιδιά τους με τις ντόπιες άκουγαν κι έμαθαν να μιλούν τα «σπασμένα» αγγλικά των πατεράδων τους, εμπλουτισμένα με στοιχεία της δικής τους νορδικής γλώσσας.
Οι ενήλικες δεν μαθαίνουν ποτέ σωστά και πλήρως μια γλώσσα, λέει ο Mcwhorter. Αφενός, επειδή συνήθως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και περιορισμένος χρόνος για την εκμάθησή της, μαθαίνουν κυρίως ότι τους χρειάζεται, αφετέρου είναι δύσκολο να μάθουμε σωστά μια ξένη γλώσσα όταν δεν έχουμε πια τον εύπλαστο εγκέφαλο των παιδιών, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για τονικές γλώσσες όπως τα κινεζικά, όπου η αλλαγή του ύψους του τόνου μιας συλλαβής συνεπάγεται διαφορετική έννοια.
«Κάνουμε επιμελείς προσπάθειες να διατηρήσουμε γλώσσες που κινδυνεύουν με εξάλειψη, αλλά η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι λίγες από αυτές θα χρησιμοποιηθούν τελικά από κοινότητες που θα αναθρέψουν παιδιά με τις γλώσσες αυτές, κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος ύπαρξης μιας γλώσσας στην πληρότητά της», σύμφωνα με τον Mcwhorter.
Η εκμάθηση μιας γλώσσας μέσα από τους δρόμους της τυπικής μάθησης, με γραμματικές και συντακτικά και λεξικά, μπορεί να συντηρεί τη γλώσσα από την εξαφάνιση, αλλά δεν μπορεί να συντηρήσει την πολυπλοκότητά της, στην οποία οφείλει κάθε γλώσσα τον θαυμάσιο πλούτο της.
Το πρώτο κύμα απλοποίησης των γλωσσών συμβαδίζει με το πρώτο κύμα μετακινήσεων, όταν τα πρώτα τεχνολογικά μέσα της ανθρωπότητας (ο τροχός, τα πλοία) επέτρεψαν στους ανθρώπους να αλλάζουν τόπο και να διασχίζουν θάλασσες. Το δεύτερο κύμα απλοποίησης των γλωσσών παρατηρείται στην εποχή της δυτικής αποικιοκρατίας, όταν δημιουργούνται κρεολές γλώσσες, από την επιγαμία της γλώσσας των κυρίαρχων αποίκων με τις τοπικές γλώσσες των κυριαρχούμενων. Το τρίτο κύμα συμβαίνει σήμερα, με τις μαζικές μετακινήσεις και μεταναστεύσεις πληθυσμών.
Αυτή η απλοποίηση για τον Mcwhorter δεν σημαίνει πάντως παρακμή – κι ίσως οι παρατηρήσεις του μπορούν να αξιοποιηθούν στη δική μας συζήτηση περί αρχαιολατρίας, περί παρακμής της ελληνικής αφότου απομακρύνθηκε από την αρχαία γλώσσα και διάφορα παρόμοια σοβαρώς και φαιδρώς λεγόμενα.
Αφενός έχουμε σήμερα εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα ώστε να καταγράψουμε μια γλώσσα για την ιστορία, πράγμα καθησυχαστικό, υποστηρίζει ο Mcwhorter, αφετέρου φαίνεται ότι στο μέλλον περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να συνεννοηθούν μεταξύ τους μιλώντας την ίδια γλώσσα. Αν το σκεφτεί κανείς διαφορετικά, πλησιάζουμε στην εποχή που, κατά κάποιον τρόπο, θα λυθεί η «κατάρα» της Βαβέλ.

Commerzbank: Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ – Νέο μνημόνιο με ελάφρυνση του χρέους


tromaktiko39
Απαντήσεις σε έξι καίρια ερωτήματα σχετικά με την Ελλάδα επιχειρεί να δώσει η Commerzbank σε πρόσφατη ανάλυσή της, η οποία ως επικρατέστερο σενάριο θεωρεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επίτευξη νέας δανειακής συμφωνίας με υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών.

ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b5-%ce%bf-%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%85.html#ixzz3OVy3ftpd


1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 12 Ιουλίου του 2001, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά την γνωστή μυθιστορηματική σύλληψη και απαγωγή του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης από το Ιμραλί όπου τον είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι σε μια μεγάλη εξομολόγηση του στους δικηγόρους του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Πολίτικα της Ευρώπης, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της αιχμαλωσίας του. Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα προοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη.

Μήνυμα νίκης του Ν.Μιχαλολιάκου από τον Κορυδαλλό : “Kάθε ψήφος στην Xρυσή Aυγή είναι ένα καίριο και δυνατό πλήγμα στο αντεθνικό και προδοτικό καθεστώς”!

mixaloliakosena

Το έναυσμα νίκης για το κόμμα του από τις φυλακές Κορυδαλλού δίνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ,Νίκος Μιχαλολιάκος.Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Γ.Γραμματέα της Χρυσής Αυγής:
“Σε 15 ακριβώς ημέρες έχουμε εκλογές. Ευρισκόμεθα σε προεκλογική περίοδο και η ηγεσία του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, σύμφωνα όχι με τις κάλπικες δημοσκοπήσεις, αλλά με τις τελευταίες εκλογές, τις εκλογές του Μαΐου 2014, ευρίσκεται στην φυλακή χωρίς ουσιαστικά δικαίωμα λόγου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ του Γ.Βαρεμένου: “Απειλούν με απόλυση στρατιωτικούς αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ”!

stratiotis

“Λάδι” στην έτσι κι αλλιώς “εύφλεκτη” προεκλογική περίοδο… θα ρίξει η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή της επιτροπής ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου για θέματα του υπουργείου Άμυνας, κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, Γιώργου Βαρεμένου.
Σύμφωνα μ΄ αυτή υπάρχουν καταγγελίες για πιέσεις σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ για να επηρεαστεί η ψήφος τους. Απειλούνται όπως υποστηρίζει με απόλυση σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλη η δηλωση Βαρεμένου:
Μας καταγγέλλεται ότι σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ασκούνται πιέσεις, ιδιαίτερα σε Επαγγελματίες Οπλίτες και Εθελοντές Μακράς Θητείας, προκειμένου να επηρεασθεί η ψήφος τους και η ψήφος των οικογενειών τους με την άθλια απειλή ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα απολυθούν.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από τα μικροκομματικά προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και να σεβασθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των ανδρών και των στελεχών τους να εκφρασθούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα στις εκλογές ως υπεύθυνοι πολίτες.

onalert

Η τιμωρία του μεγαλύτερου ΠΡΟΔΟΤΗ! Τι απέγινε ο Εφιάλτης μετά την νίκη των Περσών στις Θερμοπύλες;

efialtes

Οι Πέρσες νίκησαν τους 300 Σπαρτιάτες χάρη τις πολύτιμες πληροφορίες του Εφιάλτη…
Ο Εφιάλτης ήταν ένας αποτυχημένος στρατιώτης και οδήγησε τους Αθάνατους τη στενή διάβαση στο όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες. Από εκεί οι Σπαρτιάτες βρέθηκαν περικυκλωμένοι και θανατώθηκαν απο τους τοξοβόλους του Ξέρξη.
Ο Εφιάλτης ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα απο τον Πέρση Βασιλιά και έζησε μια άνετη ζωή στη Θεσσαλία.
Αφού τα έφαγε τα λεφτά αποφάσισε να γυρίσει την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντίκυρα Φθιώτιδας. Εκεί τον εντόπισε ο Αθηνάδης, ο οποίος τον αναγνώρισε και τον σκότωσε με σπαρτιάτικο μαχαίρι.

trikalaweb.blogspot.gr

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ βάζει ΛΟΥΚΕΤΟ σε 43 καταστήματά της…

bomba

Στο κλείσιμο 43 μη κερδοφόρων καταστημάτων της αποφάσισε να προχωρήσει… μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ σύμφωνα με το fpress.gr, ο νέος επικεφαλής της ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μειώσει το κόστος και να πωλήσει ενεργητικό σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης του ομίλου.
Ο λόγος για την βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco PLC η οποία αποφάσισε να επενδύσει στην μείωση των τιμών, να κλείσει ζημιογόνα καταστήματα και να ξεκινήσει να πουλάει assets σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα έτος αναταραχών

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠ. ΠΑΝΑ – ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 90′;

panas-photo

Νέα δημοσκόπηση του καθηγητή Στατιστικής , Επαμεινώνδα Πανά, που είναι σε εξέλιξη με δείγμα “μαμούθ” που πλησιάζει τα 6.000 άτομα!
Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές 2015:
-Δίνεται μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση
-Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί στην…παράταση και πιθανόν και στα πέντε πέναλτι!
-Υπάρχουν καθημερινές αυξομειώσεις ,που παραπέμπουν σε πολιτικό…ασανσέρ , στα ποσοστά των κομμάτων!
-Με μοιραία λάθη από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και γυρίζουν όλα…τούμπα
-Δίνεται μάχη ψήφο με ψήφο για το «εισιτήριο» στη Βουλή
-Πάμε για εξακομματική-επτακομματική  ακόμα και οκτακομματική βουλή!
 ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τον καθηγητή Πανά σαν ΜΑΚΕΛΕΙΟ τον εμπιστευτήκαμε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του καλοκαιριού του 2012(Μάιος και Ιούνιος, Εθνικές εκλογές), συνεργαστήκαμε μαζί του στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν μας διέψευσε. Ακριβής, συνεπής, μετρημένος και πάνω από όλα καθαρός επιστήμονας.
Η δημοσκοπική έρευνα του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά ολοκληρώνεται σε μερικά 48ωρα. Από την ανάλυσή του αλλά και από την τελική πρόθεση ψήφου δεν θα διαπιστώσουμε μόνον παραμέτρους που αφορούν το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα.
Θα διαπιστώσουμε επιπλέον:
-Την δύναμη που χάνουν αλλά και κερδίζουν όλα τα κόμματα σε όλους τους νομούς της χώρας.
-Τους πιο επικίνδυνους αλλά και τους πιο ακίνδυνους νομούς για τα κόμματα
-Την πιθανή δύναμη των κομμάτων στο Νέο Κοινοβούλιο και τις πιθανές έδρες που θα καταλάβουν.
-Οικονομικά στοιχεία της εκλογικής βάσης
-Την ακριβή αναγωγή σε ποσοστά στην πρόθεση ψήφου
-Και βέβαια τον πιθανό νικητή στις εκλογές και εαν αυτός κερδίσει ή όχι την αυτοδυναμία αλλά και τις ενεδεχόμενες συμμαχίες για την αυτοδυναμία.
-Τέλος , εαν η ψαλίδα μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μια κατάσταση ανατρέψιμη ή όχι.
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα μεταδόσει ζωντανά την δημοσκοπική έρευνα του καθηγητή Πανά ενώ το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου θα παρουσιάσει μια διαφορετική ζωντανή εκπομπή με εξαιρετικά “συγκινητικές” καταστάσεις…