Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Προεκλογικό Λόγο μέσα στην Εκκλησία έβγαλε ο Γκλέτσος στην Στυλίδα!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
 
Όταν γράφαμε, πριν από λίγες μέρες, πως ενόψει Εκλογών πολλοί Ιερωμένοι έγιναν κομπάρσοι των πολιτικών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) κάποιοι μας έλεγαν ότι…υπερβάλουμε. Το θλιβερό, εξοργιστικό και απίστευτο θέαμα που βλέπετε στο βίντεο, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας:

 
Θα προσπαθήσουμε να συγκρατηθούμε και, όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα, να γράψουμε δυο λόγια επί του θέματος…
Δεν απευθυνόμαστε στον πολιτικάντη που έχει το θράσος να βγάζει προεκλογικό λόγο μπροστά στην Ωραία Πύλη…
 
Ούτε στους Ιερείς που στέκονται πίσω του και περιμένουν να τελειώσει για να πουν το «Δι” Ευχών»…
 
Αλλά στον ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ, που κάθεται και υπομένει αυτές τις αισχρότητες και βλάσφημες θεατρικές παραστάσεις, μέσα στους Ιερούς Ναούς!
 
Αντιδράστε και μην αφήνετε τους εν λόγω θεατρίνους να καπηλεύονται την Πίστη μας! ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και όχι τα θέατρα των χριστοκάπηλων πολιτικάντηδων!
 
Επιτέλους, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…!
 
Υ.Γ. Γνωρίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος είναι παραδοσιακός Ιεράρχης. Ελπίζουμε να επιληφθεί του θέματος και να μην διστάσει να αντιμετωπίσει όπως πρέπει το πολιτικό κατεστημένο, είτε αυτό εκπροσωπείται από τον «κύριο» που έκανε την ομιλία είτε από άλλους ψηφοθήρες.
 
Υ.Γ.2. Όσο για τον…καλό Χριστιανό που μιλάει; Υπενθυμίζουμε:


ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣΑΘΗΝΑ 21-1-2015.

Η πολιτική αναμέτρηση στην πατρίδα μας έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα. Είναι μια μάχη κοινωνικής και εθνικής επιβιώσεως συνάμα. Και ο χαρακτήρας αυτός θα διατηρηθεί έως ότου αποτινάξουμε τα δεσμά τού ξενόδουλου καθεστώτος και τις δουλείες στις οποίες μάς έχουν υποβάλλει ψευτοσύμμαχοι και παγκοσμιοποιητές. Σκοπός λοιπόν τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι να εκκαθαρίσει το τοπίο από την διαφθορά και την συναλλαγή με τον Νεοταξίτη εχθρό τού Ελληνισμού. Να ορθώσει μια Πολιτεία καθάρια ελληνική, δίκαια, συνεκτική και απαιτητική, με τούς Έλληνες γεμάτους έως τα κατάβαθα τής ψυχής τους με την νοοτροπία τού Νικητή.

Η πρώτη αναμέτρηση είναι με την παρανοϊκή λογική τής ηττοπάθειας. Η δεύτερη αναμέτρηση είναι με την επικίνδυνη λογική τής υιοθέτησης ξένων πολιτικών επιλογών και μεθόδων «σωτηρίας». Και η τρίτη αναμέτρηση που έχουμε να δώσουμε είναι με την παράνοια τής αντικαταστάσεως τού ελληνισμού και τής εθνικής μας ανεξαρτησίας από την πανσπερμία πληθυσμών και την υπαγωγή τής Πατρίδος μας ως κοινότητας στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Αυτοί οι τρεις ολισθηροί άξονες αποτελούν τον πολιτικό δρόμο τής αντεθνικής αστικής κοινοβουλευτικής τυραννίας.

Η ανατροπή τής εσωτερικής τυραννίας εκείνων που φυλάκισαν το Εθνικό Φρόνημα και ξεπούλησαν την Ελλάδα δεν είναι το αποτέλεσμα μιας και μόνης πολιτικής και εκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το κακό σε μια περαστική στιγμή τού ιστορικού χρόνου ούτε να αφεθεί να γενοβολήσει διάδοχες καταστάσεις και μεταλλάξεις. Είναι ζήτημα γενικότερης πολιτικής φιλοσοφίας και στάσης ζωής. Αν θέλουμε ως Ελληνικό Έθνος, Ελληνική Φυλή και Ορθοδοξία να ζήσουμε γινόμενοι Ελεύθερη και Μεγάλη Δύναμη, ως Αυτεξούσια και Εξουσιαστική Δύναμη με την δική μας Ταυτότητα και Στρατηγική ή να πεθάνουμε ως βαλλόμενοι ραγιάδες από τούς προαιώνιους εχθρούς μας.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές έχουμε σαφή πολιτική πρόταση. Ένα ξεκάθαρο σχέδιο αναπτύξεως τής Πατρίδος και ενδυναμώσεως τού Έθνους μας. Πιστεύουμε πως είναι μέγιστη ντροπή να εξακολουθεί να ηττάται στο πολιτικό στίβο ο Ελληνισμός που έχει καταγράψει πολιτισμικούς και στρατιωτικούς θριάμβους στα πεδία τού Πνεύματος και τής Στρατιωτικής Τιμής. Για τούς Αληθινούς Έλληνες στο Αίμα και την Ψυχή μοναδική οδός είναι η Παράδοση και οι Ρίζες τής Φυλής μας. Τα λάβαρα τής Νίκης τού πολιτικού μας αγώνα που βαδίζουν στην πρώτη γραμμή τού πυρός είναι τα Λάβαρα τής Φυλής μας. Η Γαλανόλευκη, ο Δικέφαλος Αετός, ο Μαίανδρος.

Δεν υπάρχει καμία μηδαμινότητα που να γονατίζει τον Έλληνα, αφού ο Έλληνας γονατίζει μονάχα μπρος στο Θεό για να πάρει την Μεγάλη Εντολή υπερασπίσεως τής Αλήθειας και στους Προπάτορες για να πάρει την ίδια Εντολή μα και την Εντολή Νίκη ή Θάνατος. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως να πάρουμε από τούς Βαρβάρους Ανατολής και Δύσης, λογχοφόρους και τοκοφόρους, διότι σωτηρία τής Πατρίδος είναι μονάχα η εργατικότητα και η πολεμική αρετή των Ελλήνων. Ο μόχθος και η αξιοποίηση τού ελληνικού ιδρώτα και τής ελληνικής γης από την μια πλευρά. Και από την άλλη πλευρά το άπλωμα των σημαιών μας σε διαρκώς αυξανόμενα ελληνικά εδάφη. Τα δε όρια τής δικής μας Λαϊκής και Εθνικιστικής Πολιτείας με τον ανθρωπισμό μας καλύπτονται στα πλαίσια τού Όμαιμου και Ομόφυλου, τού Ομόγλωσσου και Ομότροπου και Ομόθρησκου εξ αδιαιρέτου.

Δεν αρκούμαστε λοιπόν σε μια περαστική νίκη οιασδήποτε διαστάσεως. Θέλουμε την ανατροπή τού πολιτικού καθεστώτος και συστήματος. Θέλουμε την εγκαθίδρυση τού Εθνικού Καθεστώτος των Αρίστων. Θέλουμε οι συγκυβερνήσεις να συνάπτονται μεταξύ τής εθνικής ηγεσίας και τού ελληνικού λαού κι όχι ανάμεσα σε κλεφτοκρατικά και προδοτοκρατικά κόμματα με σιωνιστική καθοδήγηση. Θέλουμε τούς θεσμούς να εξασφαλίζουν την τήρηση τού Δικαίου, την Οικονομική Αυτοτέλεια, την Εγχώρια Παραγωγικότητα και την Εθνοφυλετική Συνοχή. Θέλουμε Διπλωματία ανυποχώρητη στα Ελληνικά Συμφέροντα. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό μας, να κάμουν αυτό που θέλει το Αίμα που βράζει μέσα τους, να συντρίβουν τούς εχθρούς μας.

Αυτό που συμβαίνει την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν έχει ταίρι, τουλάχιστον σε χώρες που έχουν αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Από την μια πλευρά διενεργούνται εκλογές με την ηγεσία τού τρίτου πολιτικού κόμματος, τής Χρυσής Αυγής, στην φυλακή κατόπιν των πολιτικών διώξεων που κάμανε οι ψευτορωμιοί πολιτικάντηδες με τις εντολές τού Εμποράκου των Εθνών. Και από την άλλη πλευρά ο ξένος παράγοντας έχει ξεσαλώσει σε όλα τα επίπεδα. Οι διεθνείς τοκογλύφοι εκβιάζουν πως ή θα συνεχίσουμε τις «μεταρρυθμίσεις», το έσχατο ξεπούλημα γης και ψυχών, ή θα μάς αφήσουν να φτωχύνουμε. Οι λαθρομετανάστες που είχαν βάλει οι πολιτικάντηδες σε στρατόπεδα αφήνονται λεύτεροι. Και οι Τούρκοι κάμουν έρευνες υδρογονανθράκων και υποβρύχιες ασκήσεις σε ολάκερο το Αιγαίο και την Κρήτη έως την Κύπρο.

Μεταπολίτευση και Αστική Δημοκρατία τέλος. Τώρα έρχεται η ώρα των Πιστών σε Θεό και Πατρίδα. Την Πατρίδα μας θέλουμε Ορθόδοξη και Ελληνική και έτσι ακριβώς θα την αναδιαμορφώσουμε μέσα από τα χαλάσματα τής προδοσίας. Σε Χριστό και Ελλάδα ορκίστηκαν οι Ελεύθεροι Έλληνες για να ξαναφτιάξουνε Ελληνικό Κράτος, τον ίδιο Ιερό Όρκο δίνουμε εμείς σήμερα. Πατρίς και Θρησκεία από την μια πλευρά λοιπόν. Και από την άλλη πλευρά Αίμα και Τιμή. Προσήλωση στους εαυτούς μας και σ’ ολάκερο τον ελληνικό λαό. Συλλογική φιλοδοξία στον νου, στην καρδιά και στα χέρια μας ότι μπορούμε να κάνουμε την γη μας να ανθοβολήσει πολιτισμό και τον κόσμο να σκύψει στο καινούργιο μεγαλείο τής Ελλάδος. Να φέρει ο ήλιος χρυσή την αυγή επάνω από τον Ελληνισμό μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Και μετά τις απανωτές “γκάφες” της Κατερίνας Περιστέρη…το προεκλογικό ΠΑΡΑΜΥΘΙ περί “Μεγάλου Αλέξανδρου και Ολυμπιάδας” έλαβε ΤΕΛΟΣ!!

peristeri

Το ρεσιτάλ επικοινωνιακών ολισθημάτων από τον Αύγουστο και η πολιτική προπαγάνδα για τον Μέγα Αλέξανδρο…Είναι η ανασκαφέας που άλλοτε μιλούσε για τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άλλοτε υποστήριζε ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένος μεγάλος στρατηλάτης. Η επικίνδυνη ελαφρότητα μιας αρχαιολόγου…
Δεν ήταν μία ούτε δύο οι γκάφες που προκάλεσαν ερωτήματα και προσδοκίες, δημιούργησαν πονοκέφαλο στο υπουργείο Πολιτισμού. Με δεδομένη τη μοναδική αξία και τη σπανιότητα του μνημείου που ανέσκαψε μαζί με την ομάδα της στον λόφο Καστά, η Κατερίνα Περιστέρη επικοινωνιακά υπέπεσε σε αντιφάσεις προκαλώντας ερωτηματικά.

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ζωή που ΚΡΥΒΕΙ ο Αλέξης Τσίπρας!! (φωτο)

tsipras-syriza

Δείτε τις φωτογραφίες!! Εχει ένα… μικρό κόμπλεξ με τη μύτη του, αλλά δεν θα κάνει δα και πλαστική. Του αρέσει ο Αστερίξ και στα διαλείμματα των καταλήψεων στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων αποτραβιόταν σε ένα παράμερο παγκάκι για να διαβάσει τα κόμικς με τους μικρούς Γαλάτες. Οταν χρειάστηκε εφάρμοσε επαναστατικές διαδικασίες και έκλεψε ένα περίπτερο!
Αντικείμενο του πόθου του, μια σοκολάτα. Στο πανεπιστήμιο ως γνήσιος Ελλην φοιτητής έκανε σκονάκια για να περάσει τα μαθήματα, άδικος κόπος, όπως απεδείχθη, καθώς δεν δούλεψε σχεδόν ούτε μία μέρα στη ζωή του.

ΘΡΗΝΟΣ! Έφυγε από την ζωή ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ Έλληνας δημοσιογράφος!

dimosiografos

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία… 58 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Μαράκης.
Ο Νίκος Μαράκης ασχολήθηκε με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων και εργάσθηκε στο «Βήμα της Κυριακής», από το 1990 έως και το 2002, καλύπτοντας διπλωματικό αλλά και ευρύτερο πολιτικό ρεπορτάζ.
marakis
Μεταξύ άλλων, είχε τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημάκου το 1992 για ρεπορτάζ που αφορούσαν την πολιτική της Τουρκίας στα Βαλκάνια, με πρόθεση αποστολής στρατευμάτων στην Βοσνία. Ασχολήθηκε εκτενώς με τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη διάλυση της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Αλβανία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανου Αναγνώστου εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δήλωσε πως η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί άλλη μια απώλεια.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, από το κοιμητήριο Βύρωνα.

ΔΕΙΤΕ το ΣΗΜΕΡΙΝΟ εξώφυλλο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”! – “Σαμαρά με τις ανιψούλες θα σώσεις τη χώρα;” (ΕΙΚΟΝΑ)

makeleio_0002


Μην χάσετε αύριο την εφημερίδα του λαού “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”…makeleio_0002

Υδάτινος «Αττίλας» στα κατεχόμενα από τους Τούρκους


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ - Με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη  κατοχή του βορείου μέρους την νήσου από τον Τουρκικό στρατό θέλει η Άγκυρα να συνδέσει την  παροχή νερού με υποθαλάσσιο αγωγό που έχει κατασκευάσει. Όπως δήλωσε ο Τούρκος  Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων, κ. Βεϊσέλ Έρογλου  σε συνέντευξη που έδωσε είπε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στην λεγόμενη «ΤΔΒΚ», αυτό θα διοχετευθεί από την Τουρκία κατά την επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με το συγκεκριμένο έργο, τα κατεχόμενα θα έχουν νερό για τα επόμενα 50 χρόνια. Είπε επίσης ότι το κόστος της επένδυσης των φραγμάτων Alakopru και Gecitkoy για τους σκοπούς μεταφοράς του νερού στα κατεχόμενα ανέρχεται κοντά στα 80 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (36,6 εκατομμύρια δολάρια) και πως με το έργο θα παρέχονται περίπου 130 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στο ψευδοκράτος κάθε χρόνο.

Η αναφορά αυτή, μεταξύ άλλων, έγινε κατα  αξιολόγηση της δράσης του υπουργείου του κατά  το 2014 και την παρουσίαση των στόχων για τα επόμενα έτη μεταξύ 2015 και 2019
Είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν  προκλητικό συμβολισμό που σχεδιάζει η Άγκυρα  η βαρύτητα του οποίου είναι ακόμα μεγαλύτερη αν   συνδυαστεί με την προβαλλόμενη  ( προπαγανδιστικά) από αυτή πρόθεσή της να δώσει νερό και στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αν υπάρξουν συμφωνίες για λύση.
 
Πηγή: onalert.gr

dialogoi

ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ


Captkiis
TF1 TO BEΛΓΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Tέσσερα άτομα που είχαν διασύνδεση με το τζιχαντιστικό δίκτυο που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο συνελήφθηκαν στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να γνωστοποιείται αν ο εγκέφαλος αυτής της ομάδας ο 27χρονος βελγομαροκινός Abdelhamid Abaaoud φιγουράρει ανάμεσα στους υπόπτους. Το Βέλγιο θα ζητήσει την έκδοση ενός υπόπτου που συνελήφθηκε στην Ελλάδα. Οι συλλήψεις των 4 της Αθήνας έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.

Γερμανικό θράσος: Δεν μπορεί να μας εκβιάζει μια μικρή χώρα


γερμανοιΤο AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») επιδιώκει να φτάσει σε μία ακόμα εκλογική επιτυχία, μετά την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο και μετά τα ποσοστά που απέσπασε σε τρεις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, με αιχμηρή ανθελληνική ρητορική, όπως μεταδίδει το Reuters. «Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα με το 2% μόλις του Ακαθάριστού Εγχώριου Προϊόντος της Ευρωζώνης» φέρεται να «κραύγασε» -σύμφωνα με το Reuters- ο επικεφαλής του κόμματος, Bernd Lucke, αναφερόμενος στην Ελλάδα, κλείνοντας προεκλογική ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα στο Αμβούργο.

Η αναγκαιότητα ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στη σημερινή πραγματικότητα


Η αναγκαιότητα ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων στη σημερινή πραγματικότητα
Γράφει η Αγγελακοπούλου Σταυρούλα - Η Ελλάδα ως «γωνιακό» και «προνομιούχο οικόπεδο», από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν χώρος εντάσεων. Συνορεύει με κράτη που συστηματικά διεκδικούν επιθετικά την αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων που κατά καιρούς έχουν υπογραφεί. Η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια που σφετερίζονται ακόμα και την ιστορία μας, είναι τρανά παραδείγματα. Πέρα από όλα αυτά, σήμερα ζούμε μια επικίνδυνη κατάσταση, που εκτίνεται από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με κινδύνους όπως την επαναχάραξη των συνόρων, την κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών. Στο ρευστό αυτό γεωπολιτικό περιβάλλον, ο μόνος εγγυητής αποτροπής δυσάρεστων καταστάσεων για τη πατρίδα μας, αποτελούν οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μια μακροχρόνια στρατηγική εξωτερικής πολιτικής.

Όταν η Ελλάδα θα ετοιμάζεται για εκλογές, στην Ελβετία…..θα αποφασίζουν για το μέλλον του κόσμου!


Davos_Forum_-600x341
Στο Νταβός της Ελβετίας θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τη συμμετοχή αξιωματούχων από όλο τον κόσμο, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κ.α. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 21 – 23 Ιανουαρίου, λίγες  μέρες πριν τις εκλογές στην Ελλάδα, λίγο πριν το πρώτο Eurogroup της χρονιάς, αλλά και εν μέσω της κρίσιμης συνεδρίασης της ΕΚΤ, με τον Μ. Ντράγκι να ανακοινώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

olympia

Η λιτότητα σαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας


Αν σας καλούσαν να επιλέξετε εάν θέλετε να κόψουν τη σύνταξη της γιαγιάς σας ή να την βασανίσουν για μερικές ημέρες στα κεντρικά της Αλεξάνδρας, τι θα διαλέγατε; Η απάντηση εξαρτάται προφανώς από τα αισθήματα που τρέφετε για τη γιαγιά και… το ύψος της σύνταξης. Αρκετοί δικηγόροι πάντως υποστηρίζουν ότι από νομικής απόψεως δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η ακραία πολιτική λιτότητας, λένε, δεν είναι πλέον βάσανο. Είναι βασανιστήριο. Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο ηλικιωμένοι ομογενείς από την Αλβανία είδαν στα γραμματοκιβώτιά τους μια ειδοποίηση από τον ΟΓΑ που τους ανακοίνωνε ότι η σύνταξή τους θα διακοπεί αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου του 2013 καθώς λάμβαναν σύνταξη και από την Αλβανία. Λογικό θα υποθέσει κάποιος. Το πρόβλημα ήταν ότι η αλβανική σύνταξη έφτανε μετά βίας τα 100 ευρώ ενώ μετά την αφαίρεση της εισφοράς ασθενείας έπεφτε στο μισό.

"Τέτοιους βγάζει το έθνος μας"Πριν 18 χρόνια, στην κρίση των Ιμίων (αφιέρωμα εδώ), μετρήθηκε (ξανά) η θέληση του Ελληνισμού απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό.
Κάποιοι θα πουν ότι βρέθηκε (ξανά) λειψή - και θα έχουν δίκιο αν εννοούν τους κυβερνώντες.
Αλλά δε μετριέται η θέληση του Έθνους μόνο από τους κυβερνώντες.
Μετριέται από όλους εκείνους, που αποφασισμένοι βγήκαν στη διασπορά.
Μετριέται από τους εφέδρους, που ήρθαν περισσότεροι από όσους κλήθηκαν.
Μετριέται από τα πληρώματα πλοίων και αεροσκαφών, που έμειναν στο Αιγαίο με κάθε καιρό, με τα μάτια άγρυπνα στις οθόνες.
Μετριέται πάνω από όλα από τη θυσία των τριών ηρώων, που ανέλαβαν την αποστολή αυτοκτονίας του ΠΝ 21 χωρίς να δειλιάσουν, και έπεσαν αφού την εξετέλεσαν, "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι".Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης
Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος
Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Αμφίπολη: Βρέθηκαν πέντε σκελετοί στον τύμβο Καστά

Οπως έχει αναφερθεί στο Δελτίο Τύπου της 19ης Δεκεμβρίου 2014, η ολοκλήρωση της μακροσκοπικής μελέτης του οστεϊκού υλικού από το ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά, την οποία έχει αναλάβει διεπιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου, θα ολοκληρωνόταν εντός του Ιανουαρίου 2015. Το Υπουργείο είχε δεσμευθεί, σε προφορική ενημέρωση, όπως αποδεικνυεται στα σχετικά δημοσιεύματα, ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μελέτης θα είχε καταληκτική ημερομηνία την 20ή Ιανουαρίου 2015.
 Τα σκελετικά κατάλοιπα του ταφικού μνημείου, από τον λόφο Καστά Αμφίπολης αντιστοιχούν σε 550 περίπου οστά, θρυμματισμένα και ακέραια, ένα κρανίο σε αρκετά καλή κατάσταση, από το οποίο λείπουν τα οστά, που συνθέτουν το πρόσωπο και μία σχεδόν ακέραιη κάτω γνάθο. Δεν βρέθηκαν δόντια, εκτός από μία τερηδονισμένη ρίζα δεξιού δεύτερου προγόμφιου, η οποία βρισκόταν μέσα στη κάτω γνάθο και εμφανίζει προχωρημένο ακρορριζικό απόστημα.

Από τα 550 οστά, που καταμετρήθηκαν, τα 157, τα οποία προέκυψαν κατόπιν προσεκτικής ανάταξης από διαφορετικά θραύσματα διάσπαρτων οστών, καταγράφηκαν συστηματικά σε βάση δεδομένων και έγινε προσπάθεια απόδοσης τους σε επιμέρους άτομα.

Απαγωγή φωτογράφου στο Παλαιό Φάληρο απέτρεψαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης

Ένα περιστατικό που περισσότερο παραπέμπει σε… γκανγκστερικές ταινίες συνέβη το βράδυ της Κυριακής, με έναν 45χρονο φωτογράφο που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα να πέφτει θύμα απαγωγής από αγνώστους.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 45χρονος έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο αλλά οι απαγωγείς έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.
Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Αττικής, η οποία κατέληξε στον Βύρωνα όπου αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα στο οποίο υπήρχε η πληροφορία ότι μέσα βρισκόταν ο άτυχος 45χρονος.

50.000 αλλοδαποί έγιναν Έλληνες και θα ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου


turkey
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών οι νέοι ψηφοφόροι , αυτοί δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες. Από αυτούς, οι 224.272 είναι νέοι Έλληνες που ενηλικιώθηκαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες.
Έτσι οι νέοι ψηφοφόροι που προέρχονται από την κατηγορία των αλλοδαπών που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες αυξήθηκαν, από το 2012 έως σήμερα, κατά 49.669 πολίτες.
Από αυτούς, 13.595 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα το 2012 (μετά τη διεξαγωγή των εκλογών), 18.479 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2013 και 13.765 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2014 έως την Ε” αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (αρχές Οκτώβριος 2014).
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στις επικείμενες εκλογές καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 9.808.760 πολίτες .
Οι 5.060.877 είναι οι γυναίκες και 4.747.883 οι άνδρες. Όπως διαπιστώνεται από το ΥΠΕΣ η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015).
Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β” Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς.
Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών, που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.
Οι εκλογείς άνω των 65 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς. Από 900.000 ψηφοφόρους παρουσιάζονται στις ηλικίες 36-41 ετών, 48-53 ετών, 54-59 ετών και 30-35 ετών, ενώ ο αριθμός μειώνεται στις 825.000 για την ηλικιακή ομάδα 60-65, στις 725.000 για την ηλικιακή ομάδα 24-29 και στις 672.000 για την ηλικιακή ομάδα 18-23 ετών.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – 700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ


Συναγερμός στις τράπεζες – 700 εκατ. ευρώ σήκωσαν οι καταθέτες
Στον απόηχο της είδησης ότι δύο τράπεζες προσέφυγαν στον ELA 
Συναγερμός έχει σημάνει στον τραπεζικό τομέα, καθώς σύμφωνα με στελέχη εκατοντάδες ευρώ έφυγαν μέσα σε λίγες ώρες.
Το κύμα φυγής καταθέσεων ήρθε στον απόηχο της είδησης ότι δύο ελληνικές συστημικές τράπεζες (Alpha Bank και Eurobank) απηύθυναν αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να προσφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ, ELA (Emergency Liquidity Assistance).
Τραπεζικά στελέχη υπολογίζουν ότι από τις ελληνικές τράπεζες «έφυγαν» σήμερα 700.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις που έγιναν σε σχέση με την Πέμπτη είναι αυξημένες κατά 10% στους «μεγάλους» λογαριασμούς και κατά 15% στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή των μικροκαταθετών.
Οι τράπεζες εκτιμούν πως οι πελάτες τους φοβούνται ότι, κάποια στιγμή, δεν θα μπορέσουν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ και σπεύδουν να πάρουν τα χρήματα, για να τα φυλάξουν στο σπίτι τους.
Τραπεζικά στελέχη θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το κύμα φυγής από τις τράπεζες αλλά όπως τονίζουν οι μεγαλοκαταθέτες έχουν ήδη κάνει αναλήψεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και από τους μικροκαταθέτες.
Την ίδια ώρα τραπεζικοί κύκλοι, παρότι δεν το διαλαλούν, αφήνουν να εννοηθεί ότι το πρόβλημα με τη ρευστότητα είναι μεγαλύτερο απ” ότι μπορεί να υποψιαστεί κάποιος.
Την Δευτέρα αναμένεται να προσφύγουν και άλλες τράπεζες στον μηχανισμό ELA ενώ τα αιτήματα των τραπεζών θα συζητηθούν στην ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.


ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: Ειδικό δικαστήριο για Α. Σαμαρά, Γ. Παπανδρεου και Ε. Βενιζέλο προτείνει ο Στάθης Παναγούλης!


panagoulis1
Καταπέλτης για ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ για Ι.ΑΛΑΦΟΥΖΟ, Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, Θ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ! & ΜΕGA ! … αλλά θέση έκπληξη για την Χρυσή Αυγή! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης, για όλους και για όλα(!) που ανάβει τα αίματα και ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα παραχώρησε  αποκλειστικά στο GreekAmericanNewsAgency, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς  και αδελφός του Αλέκου Παναγούλη, ο Στάθης Παναγούλης.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ;


Tris Ellines Pilotoi
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 19 Νοέμβριου του 2005, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος- ερευνητής, Tutkun Akbaş, αναφερόμενος στην μεγάλη κρίση των Ιμίων και στο περιστατικό της πτώσης του ελληνικού ελικοπτέρου με τα τρία τραγικά θύματα, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας, «Habertürk», ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα του ελικοπτέρου είχαν καταρρεύσει και αυτό προκάλεσε την πτώση του.

Ο Ερντογάν ετοίμαζε μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της ίδια της χώρας του !!


a-look-at-president-

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο Τούρκος σκεπτικιστής, και φερόμενος ως συνεργάτης του Ερντογάν,   με το κωδικό όνομα Fuat avni στο twitter, υποστηρίζει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και ο αρχηγός πληροφοριών της ΜΙΤ, Hakan Fidan, έχουν   προγραμματίσει και σχεδιάσει «τρομοκρατική επίθεση, που θα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων  αθώων  ανθρώπων  σε μια μεγάλη τουρκική  πόλη». Ο σκοπός του εγκλήματος , κατά του ίδιου του τουρκικού λαού, είναι  να κατηγορηθεί ο  πρώην σύμμαχος του Ερντογάν, και τώρα  βασικός του αντίπαλος,  ο Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρει η έγκυρη ρωσική  γεωπολιτική ιστοσελίδα politobzor.net .
Ο αρθρογράφος με την επωνυμία Fuat avni,  συμβουλεύει τους Τούρκους στις επόμενες ημέρες να μείνουν μακριά από τα εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα πολυσύχναστα μέρη.
Ο Ερντογάν είναι  άσχημα «πληγωμένος» από το σκάνδαλο διαφθοράς το 2013. Ο τούρκος Πρόεδρος επιμένει ότι οι καταγγελίες για διαφθορά, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας των υποστηρικτών του  Γκιουλέν , οι οποίοι ετοιμάζουν μάλιστα και πραξικόπημα, στην ίδια την χώρα.!!
Ο Fuat avni  ισχυρίζεται ότι είναι μέλος του  «εσωτερικού κύκλου των ανθρώπων» του Ερντογάν, και λόγω της θέσης του στην ιεραρχία της κυβέρνησης έχει πρόσβαση σε εθνικά απόρρητες πληροφορίες .
Ο Greg Barton, ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρκικής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία, δηλώνει ότι «ο Φουάτ Αβνί απέδειξε ότι οι πληροφορίες του μπορούν να εμπιστεύσιμες . Θεωρείται ως μια έγκυρη  πηγή».
Στις 14 Δεκεμβρίου 2014, λίγες ώρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας εναντίον του ομίλου μέσων ενημέρωσης Zaman,  δημοσιεύονται πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη επιδρομή, τα ονόματα των δικηγόρων που υπέγραψαν το ένταλμα, και των αστυνομικών, που ηγήθηκαν της επιχείρησης.
Στο tweet  υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο οπαδοί του Αβνί, για τους οποίους ο ίδιος έχει καταστεί μια μυθική φιγούρα.
Ο εμπειρογνώμονας Greg Barton δήλωσε επίσης ότι : « τα πρόσφατα Tweets είναι εντελώς απίστευτα. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου, είναι πέρα από κάθε φαντασία. Σε μια άλλη χώρα, με  άλλο πλαίσιο, αυτό θα φαινόταν γελοίο, αλλά στην σύγχρονη Τουρκία, όλα είναι δυνατά, και αυτό εγείρει  σοβαρές ανησυχίες. Το τι δήλωσε ο  Ερντογάν, σχετικά με τον Γκιουλέν είναι εξίσου απίστευτο. Προσπαθεί να αποδείξει ότι οΓκιουλέν και οι συνεργάτες του, είναι  τρομοκράτες και εξτρεμιστές. Αλλά ο  αλλά Γκιουλέν έχει ταχθεί κατά της βίας, καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι άνθρωποι που τον ακολουθούν, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την  βία ».
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία της συγκεκριμένης πληροφορίας, μιας και την χώρα αυτή την διοικεί μια «μαύρη κυβέρνηση». Ξέρουμε όμως τις προφητείες των αγίων μας , που λένε ότι η Τουρκία θα  διαμελιστεί σε πολλά  κομμάτια. Όσο για τον την πληροφορία της προβοκάτσιας εναντίων των ίδιων των τούρκων πολιτών, επισημαίνουμε ότι μόνο σήμερα η αστυνομία βρήκε τρις βόμβες στην Κωνσταντινούπολη.
pentapostagma.gr


Ο Μ. Ομπάμα αλλάζει «ρότα» με τους πλούσιους λόγω των πρόσφατων γεγονότων με την δολοφονία αφροαμερικανών πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%ce%bf-%ce%bc-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8d.html#ixzz3PGMG3Udw


usa

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους για τους πλούσιους Αμερικανούς,  και να καταργήσει τα προνόμια για τα τέλη που προέρχονται από την κληρονομιά  κινητών αξιών. Για  το νέο νομοσχέδιο , ο αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στις 20 Ιανουαρίου, κατά την ετήσια ομιλία του προς το Κογκρέσο, με θέμα  την «Κατάσταση της Ένωσης», ανέφερε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων  Associated Press, επικαλούμενο πηγές στο Λευκό Οίκο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ομπάμα θα προτείνει την αύξηση των φόρων  από 23,8 τοις εκατό έως 28 τοις εκατό για τις οικογένειες, με  συνολικό ετήσιο εισόδημα πάνω από 500 χιλιάδες δολάρια. Το σημερινό ποσοστό φορολόγησης είναι , στο 15 τοις εκατό.

ΣΟΚ στα Μέγαρα: Νεκρός επιχειρηματίας μετά την εισβολή διαρρηκτών στο σπίτι του

diarrixi

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ… της Κυριακής λίγο μετά τις 21.00, ένας άτυχος άνδρας, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην οικία του.
Σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού, ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του δέχτηκαν επίθεση εντός της οικίας τους από έξι άγνωστους που εισέβαλλαν στο σπίτι με σκοπό να κλέψουν.
Οι ληστές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του, επιτέθηκαν τόσο στην ίδια όσο και στον άτυχο 59χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.
Άμεσα κατέφθασε στο σπίτι ιατρική βοήθεια καθώς και άνδρες της Αστυνομίας αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του γιατρού ο άνδρας δεν τα κατάφερε.
Δεν έφερε τραύματα σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής.

“Τελευταία πράξη” μετά από 40 ολόκληρα χρόνια για ακόμα 2 ήρωες της Κύπρου!

kipros-kideia-agnooumenou

Με 40 χρόνια καθυστέρηση η κυπριακή γη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της άλλους δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής.
Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και με αισθήματα δέους γράφτηκε σήμερα το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία ακόμη δύο αγνοουμένων, θυμάτων της τουρκικής εισβολής του 1974, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 181 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η "επίδειξη τάπερ" στην Νέα Σμύρνη


Τη φωτογραφία "ανέβασε" χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας το εξής σχόλιο "πριν από λίγο σε σπίτι στην Νέα Σμύρνη. Δείτε κόσμο. Η παράταξη συσπειρώνεται, θα νικήσουμε". Πριν καν προλάβει να "ανέβει" η φωτογραφία στο twitter, γνωστή τραγουδίστρια έσπευσε να του σχολιάσει με το καυστικό και εύστοχο χιούμορ της ... "σαν επίδειξη τάπερ είναι!". Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν...

Οργιάζουν πάλι τα “ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ” sites για να “σπρώξουν” τον Σαμαρά: “Σε ΓΥΝΑΙΚΑ περίπου 60 ετών ανήκει ο σκελετός της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ”

amfipoli

Οργιάζουν οι φήμες…Σε ηλικιωμένη γυναίκα… ανήκει πιθανότατα ο σκελετός που βρέθηκε στον τελευταίο θάλαμο του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που μετέδωσε το σαιτ του κομιστή, στην έκθεση που παρέδωσαν στο υπουργείο Πολιτισμού οι επικεφαλής των δύο ομάδων μελέτης του σκελετού, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για γυναικεία ταφή.

Σου χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο; Κάνε κατάσχεση της περιουσία του! πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5-2.html#ixzz3PGQV4MwL

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ
Σου χρωστάει το ελληνικό Δημόσιο; Κάνε κατάσχεση της περιουσία του!
Ακόμη και κατασχέσεις της περιουσίας του Δημοσίου θα μπορούν να ζητούν οι πολίτες σε περίπτωση που φορείς του δημόσιου τομέα τους χρωστούν χρήματα. Νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα προβλέπει τη δυνατότητα των ιδιωτών να προχωρούν σε έκδοση διαταγής πληρωμής ή και σε κατασχέσεις κατά του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο επιχειρεί να εναρμονίζει το εθνικό δίκαιο στο κοινοτικό το οποίο προβλέπει ότι οι ιδιώτες μπορούν να στραφούν για την είσπραξη των απαιτήσεών τους κατά του Δημοσίου με δικαστική απόφαση (διαταγή πληρωμής) που εκτελείται άμεσα. Μάλιστα σε περίπτωση μη είσπραξης των οφειλόμενων, δρομολογείται διαδικασία κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας.

Το θέμα αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς κρατικοί φορείς θα πιεστούν να εξοφλήσουν τεράστια ποσά που χρωστούν σε ιδιώτες, όπως π.χ. σε διάφορους επιχειρηματίες, προμηθευτές κ.λπ. Εξαιρούνται ρητά οι απαιτήσεις που προέρχονται από φορολογικές υποχρεώσεις, όπως, για παράδειγμα, επιστροφή φόρων ή καταβολή ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή η ανάγκη της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία για λόγους ευνόητους έχει καθυστερήσει, περιλαμβάνεται στις βασικές υποχρεώσεις της χώρας μας, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά άρθρα του λεγόμενου τελευταίου Μνημονίου (νόμος 4152 του 2013). Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του κράτους να πληρώσει υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ προς ιδιώτες από διάφορου τύπου συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, οι ρυθμίσεις για έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του Δημοσίου είχε παραπεμφθεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές καλένδες.
Τι προβλέπεται
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τις διατάξεις του νομοθετήματος προβλέπεται διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής –που εκτελείται άμεσα– κατά του Δημοσίου για οφειλές που προέρχονται από συμβάσεις προμηθειών, παροχής υλικών ή άλλες και οι οποίες έχουν εκτελεστεί. Η διαταγή πληρωμής κατά του Δημοσίου προβλέπεται ότι θα εκδίδεται μόνον όταν οι απαιτήσεις των πολιτών ή των επιχειρήσεων είναι «εκκαθαρισμένες και μη αμφισβητούμενες». Το ανώτατο χρονικό διάστημα για την έκδοση της διαταγής πληρωμής προβλέπεται σε 90 ημέρες από τη στιγμή που υποβληθεί η σχετική αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο.

Διαταγές πληρωμής για χρέη προβλέπεται ότι μπορούν να εκδοθούν τόσο κατά του Δημοσίου, όσο και κατά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (κυρίως τα νοσοκομεία) είναι που έχουν τις σημαντικότερες υστερήσεις στην πληρωμή προμηθευτών και γενικά συναλλασσόμενων πολιτών ή επιχειρήσεων. Η έκδοση της διαταγής πληρωμής κατά του Δημοσίου, των ΟΤΑ ή των ΝΠΔΔ, σημαίνει άμεση εκτέλεση της απόφασης για καταβολή των ποσών που οφείλονται και βεβαίως τη δρομολόγηση διαδικασιών κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας.


Δείτε τι έγινε όταν πήγε ο Μπέος να δώσει το χέρι στον Τσίπρα -Στιγμές αμηχανίας και…

mpeos

Διαβάστε για το περιστατικό…
Τυπικός ο Α. Τσίπρας, αμήχανος όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο Κορδάτος έκανε εμφάνιση ο Α. Μπέος.
Πήγε να ακούσει την ομιλία του ο δήμαρχος Βόλου υποστηρικτής της ΝΔ στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και της υποψηφιότητας της κ. Ζέτας Μακρή, στη Μαγνησία. Ο Α.Μπέος είχε πολλούς λόγους να πάει στην ομιλία, σχολιάζει το e-thessalia. Προσωπικούς λόγους… Η χειραψία που αντάλλαξαν ήταν πάντως τυπική και ο Τσίπρας αμήχανος.
Πως όμως ο Μπέος πέρασε την πόρτα του Κόρδατος; Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι τηλεφώνησε σε υπάλληλο του δήμου, που έχει σχέσεις με το κόμμα και του ζήτησε να μεταφέρει στα μέλη της Νομαρχιακής, που έχει καθυβρίσει, ότι θέλει να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τη Νομαρχιακή, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα στελέχη της, διεμήνυσαν στον Α. Μπέο ότι δεν επιθυμούν την παρουσία του. Ο Α. Μπέος δεν πτοήθηκε. Πήρε μαζί τον σύμβουλο του Α. Παπαδόπουλο και έναν άλλον τύπο που τον τραβάει βίντεο και «αποκλειστικά πλάνα» και πήγε στον ομιλία. Κάθησε πρώτη σειρά, δίπλα στον Μ. Κουντούρη και τον Μ. Πατσιαντά και αμέσως έσπευσαν οι διοργανωτές να τον σηκώσουν και να του υποδείξουν θέση στη δεύτερη σειρά, όπου και κάθησε και άκουσε την ομιλία.

Αυτοί είναι οι "Αφγανοί του ελληνικού στρατού" και σε ποια γυναίκα οφείλουν την σωτηρία τους


Σε μία δημοσιογράφο και στο ενδιαφέρον που όπως η ίδια λέει έδειξαν τις τελευταίες εβδομάδες ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μπορούν να ελπίζουν οι “Αφγανοί του Ελληνικού Στρατού”. Οι μεταφραστές που συνεργάστηκαν και βοήθησαν πάρα πολύ τους Έλληνες στρατιωτικούς που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν με την δύναμη ISAF.

Η Φιλιώ Κοντραφούρη, πηγαινοερχόταν για περίπου ένα χρόνο στο Αφγανιστάν ερευνώντας το θέμα των “στιγματισμένων” Αφγανών που υπηρέτησαν με τον Ελληνικό στρατό ως μεταφραστές. Σ΄ ένα ρεπορτάζ για την Καθημερινή η Φ.Κοντρφούρη παρουσίας την καθημερινότητά των ίδιων και των οικογενειών τους στην Καμπούλ που είναι γεμάτη φόβο και απειλές.
Η δημοσιογράφος με το ρεπορτάζ της δεν παρουσίασε απλά ένα θέμα. Κινητοποίησε -αντιμετωπίζοντας δυσκολίες- τον ελληνικό δυσκίνητο κρατικό μηχανισμό ο οποίος δεν είχει ιδέα γι ΄ αυτούς τους ανθρώπους! Μόλις χθες ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να μπορέσει επιτέλους το ΥΠΕΞ να δώσει σ΄ αυτούς τους ανθρώπους βίζα.
Το βίντεο απο την αποστολή της Φιλιώς Κοντραφούρη, είναι συγκλονιστικό.
ΠΗΓΗ: onalert.gr
kranosgr.blogspot.com

“ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ”-”ΚΕΡΑΥΝΟΙ” ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ-Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ

tsipras-alexis-708_0

Δικαιοσύνη, για όλα όσα συνέβησαν τέσσερα χρόνια τα οποία θα ελεγχθούν από την αρχή και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά οδηγήθηκαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό σε αυτή τη θέση, ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε επισκεψη του σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.
. «Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ρεβάνς άλλα να ξαναδώσουμε ελπίδα αξιοπρέπεια και προοπτική».
«Οση κινδυνολογία κι αν φανταστούν, ο κόσμος πια δεν τσιμπάει. Δε φοβάται. Οι φοβισμένοι τρομοκρατούν, άλλα ο φόβος τους, τους κυριεύει γιατί θα χάσουν την εξουσία τους », υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι με την Αριστερά στην κυβέρνηση θα πρέπει να φοβούνται όσοι φοροαπέφυγαν ή φοροδιέφυγαν και είναι στις λίστες φοροδιαφυγής όπως η λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...