Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Κακούς οιωνούς για την Τουρκία. Αναδύεται η Ορθοδοξία απο τα βάθη της Θάλασσας!

Η δέκατη χαμένη Πριγκηπόννησος και η ανησυχία των Τούρκων. "σημεία των καιρών για τους Τούρκους"

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Όσο και αν αυτό ακούγετε εκπληκτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, μια χαμένη νήσος που ανήκει στο γνωστό σύμπλεγμα των Πριγκιποννήσων, (η δεκάτη Πριγκηπόννησος), έξω από την Κωνσταντινούπολη, αποκαλύφτηκε εδώ και λίγους μήνες από Τούρκους ερευνητές.

Η νήσος αυτή που η ιστορική της ονομασία είναι Βόρδωνες, (Bordones), βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η αποκάλυψη αυτή έχει μεγάλη ιστορική αλλά κυρίως ελληνορθόδοξη θρησκευτική σημασία, γιατί η χαμένη αυτή Πριγκηπόννησος ήταν Κέντρο Ορθόδοξου μοναχισμού στο οποίο συνήθιζε να πηγαίνει και να «αναπαύεται» ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Μέγας Φώτιος.

Όπως ανακοινώσε ο Τούρκος ερευνητής, Şener Üşümezsoy, καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, η νήσος Βόρδωνες που αποτελούσε ένα ακόμα νησάκι του συμπλέγματος των Πριγκιποννήσων ήταν επί αιώνες κρυμμένη λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Τούρκος γεωλόγος, που διεξάγει έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κωνσταντινούπολης εξετάζοντας τις γεωλογικές μεταβολές από τις σεισμικές δονήσεις ανέφερε ότι σε επανειλημμένες καταδύσεις της ομάδας των ερευνητών διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτής της χαμένης νήσου η οποία φαίνετε ότι μετά από κάποιες σεισμικές δονήσεις ανέβηκε μερικά μέτρα προς την επιφάνεια της θάλασσας. Οι έκπληκτοι Τούρκοι αφού εξακρίβωσαν την ιστορικότητα της χαμένης νήσου, ανέφεραν ότι το νησί αυτό ήταν πολύ γνωστό στην εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ερώτημα βέβαια τους δημιουργήθηκε για την περίοδο που επιλέχτηκε από την φύση η «απροσόκητη» ανάδυση αυτής της χαμένης νήσου και τι συμβολίζει αυτή η αναπάντεχη εξέλιξη.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους τους Τούρκους, στην νήσο αυτή την περίοδο που στην Κωνσταντινούπολη ήταν πατριάρχης ο Ιγνάτιος, (μιλάμε για την περίοδο της διαμάχης Ιγνατίου και Μέγα Φωτίου), ο όποιος έζησε στο διάστημα 797-877, πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς από την γύρω περιοχή. Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας κάνει λόγο για την σύνδεση αυτής της ιστορικής μονής με τον μεγάλο πατριάρχη της ορθοδοξίας, τον Μέγα Φώτιο, ο οποίος λέγετε ότι είχε εξοριστεί στην νήσο αυτή. Το μοναστήρι της νήσου Βόρδωνες, σύμφωνα με ένα Ιταλό ερευνητή, τον Alessandro Ricci, του πανεπιστημίου του Σαλέρνο που συνεργάζεται με τους Τούρκους, κτίστηκε την περίοδο της διαμάχης που είχε ξεσπάσει τότε μεταξύ του Ιγνατίου και του Φωτίου, την περίοδο της αρχής της μεγάλου σχίσματος και της παπικής αποστασίας. Σύμφωνα με τους βυζαντινούς ιστορικούς, στους Βόρδωνες υπήρχε το βυζαντινό μοναστήρι του Γόρδωνος ή των Αρμενιακών, στο οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή έχει ταφεί ο Πατριάρχης Φώτιος Α΄, ενώ απέναντι στην περιοχή του Küçükyalı βρίσκονταν το μοναστήρι του Σταυρού.

Η χαμένη νήσος Βόρδωνες, που σύμφωνα με τους Τούρκους γεωλόγους αποτελείται από βράχους γρανίτη, μετά τους τελευταίους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή άρχισε ξανά να αναδύεται στην επιφάνεια και σήμερα φαίνεται σαν ένας ορατός από κοντά ύφαλος, κοντά στις ακτές στην περιοχή του Μποσταντζή, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι Τούρκοι προσθέτουν επίσης ότι και κατά την περίοδο του δέκατου ένατου αιώνα γίνονταν αναφορές για την χαμένη νήσο σαν ένας βράχος κρυμμένος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο βράχος αυτός ήταν πολύ γνωστός στους ψαράδες της περιοχής με την ονομασία, «του Μποσταντζή ο ύφαλος». 

Μάλιστα ο τοπικός αθλητικός σύλλογος είχε οργανώσει στο παρελθόν καταδύσεις για την εξερεύνηση της χαμένης βυζαντινής νήσου βγάζοντας και κάποιες φωτογραφίες από τα χαλάσματα πιθανόν της χαμένης ιστορικής μονής.

Να σημειωθεί ότι η χαμένη αυτή νήσος, που συνδέετε με τον μεγάλο πατριάρχη της Ορθοδοξίας, τον Μέγα Φώτιο, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρων των Τούρκων γιατί έχει μεγάλη γεωλογική σημασία για την παρακολούθηση του φαινομένου των σεισμών που ανησυχεί έντονα τους Τούρκους στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Να πούμε σημεία των καιρών για τους Τούρκους και την σύγχρονη Τουρκία;

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Αυτοί είναι οι πέντε ΝΕΚΡΟΙ της Αμφίπολης! Πρόκειται για πασίγνωστα αδέλφια…(φωτο)

amfipolis

Οικογενειακός τάφος και πρόκειται για… τέσσερα πασίγνωστα αδέλφια…Πολλές εικόνες και πολλά στάτους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τον τάφο στην Αμφίπολη.
Το πιο ξεχωριστό από όλα σίγουρα είναι η παρακάτω φωτογραφία:

1 τρισ. ευρώ μας χρωστούν οι Γερμανοί!


Αυτός που πραγματικά χρωστάει, είναι η Γερμανία στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στη Γερμανία. 

Και αν η γερμανική κυβέρνηση απαντάει με περισσό θράσος ότι “το θέμα έχει κλείσει” και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παίζει με τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι… έχει χαθεί ο φάκελος στα συρτάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εμείς αναζητούμε την αλήθεια. Και οφείλουμε να την αναζητούμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους χιλιάδες Έλληνες που θυσιάστηκαν για να είναι σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι (κι όχι μόνο) ελεύθεροι.

Ας έρθουμε λοιπόν στα χρωστούμενα. 


Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε πιο κάτω προέρχονται από …..
….ενδελεχή έρευνα , καθώς και στοιχεία και από Γερμανούς επιστήμονες. 

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η μικρή και αδύναμη Ελλάδα έδωσε, στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας της, δάνειο στην πανίσχυρη Γερμανία (και χωρίς να της στείλει την… Τρόικα). Το δάνειο όμως δεν ξεπληρώθηκε ποτέ. 

Όχι επειδή κρίθηκε έκνομο ή επειδή υπήρχε αδυναμία. Απλώς, οι Γερμανοί έκαναν ότι ξέχασαν και οι Έλληνες πολιτικοί φοβήθηκαν να το ζητήσουν.

Ο λόγος για το περίφημο κατοχικό δάνειο, το οποίο παραμένει ανεξόφλητο κάτι παραπάνω από μισό αιώνα μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους ναζί. Το ποσό το οποίο υποχρεούται σήμερα να μας επιστρέψει η Γερμανία κυμαίνεται από 54 έως 170 δισ. ευρώ. 


Το “54″, αφορά την επιστροφή του δανείου χωρίς τόκους. Το δεύτερο ποσό, με τόκους. Τώρα, στα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν πλήρωσε ποτέ η Γερμανία (ήταν η μοναδική χώρα που δεν αποπληρώθηκε από τους Γερμανούς), το χρέος της προς την Ελλάδα ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ! 

Και για να ξέρουμε τι λέμε: Η Γερμανία ποτέ δεν βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας που (απρόκλητα) κατέστρεψε. Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ρωσία, ναι. Η Γερμανία όμως, ποτέ.

Και αν η Γερμανία κάνει λεονταρισμούς στο ταπεινωμένο ελληνικό κράτος, δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και σε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, υπό τον διδάκτορα Κοινωνιολογίας Τάσο Ηλιαδάκη, που προτίθεται να διεκδικήσει (επιτέλους) την επιστροφή του δανείου που πεισματικά και παράνομα αρνείται η Γερμανία.
Το δάνειο

Ο γεννημένος στη Βιέννη καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ πιστεύει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι πολύ μικρότερο: περίπου 5 δισ. ευρώ. Όμως, όπως λέει, το σημαντικό, το οποίο τον κάνει να ντρέπεται για την πρώτη του πατρίδα, τη Γερμανία, είναι το γεγονός ότι η ναζιστική Γερμανία αναγνώριζε το χρέος της προς την Ελλάδα ενώ η δημοκρατική όχι. Ας δούμε πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος:

Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί εισβάλλουν στην εξουθενωμένη (από τον ταυτόχρονο πόλεμο με Ιταλία-Γερμανία-Αλβανία- Βουλγαρία) Ελλάδα και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λεηλατώντας τον ελληνικό λαό και εξαρθρώνοντας την οικονομία (τυπώνοντας καθημερινά δραχμές για τα κατοχικά στρατεύματα και δημιουργώντας πληθωρισμό- ρεκόρ). 
 
Τα πτώματα των χιλιάδων νεκρών κείτονται στους δρόμους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών υπό τον ζυγό των Γερμανών ανήλθε στους 350.000 (δεν συμπεριλαμβάνονται τα θύματα από τροχαία ατυχήματα στο κέντρο της Αθήνας, αφού οι Γερμανοί στρατιώτες πάταγαν για… πλάκα με τα στρατιωτικά οχήματα εξαθλιωμένους Έλληνες πεζούς). 
 
Ήταν η εποχή που στην Ελλάδα η στρατιωτική δύναμη του κατακτητή αριθμούσε 300.000 άνδρες. Το δάνειο ήταν “ιδέα” των Ιταλών οι οποίοι ήθελαν να βάλουν ένα όριο στα ποσά που αντλούσε κάθε μήνα η γερμανική διοίκηση για να καλύψει τα έξοδα κατοχής. Τις υπέρογκες δαπάνες κατοχής συνοδεύει η λεηλασία παντός είδους αγαθού.

Η σχετική δανειακή συμφωνία θα υπογραφεί στις 14 Μαρτίου του 1942 από τους πληρεξούσιους της Γερμανίας και της Ιταλίας ερήμην ακόμη και της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, την οποία η Ελλάδα πληροφορήθηκε εννέα μέρες μετά, έπρεπε να καταβάλλει κάθε μήνα 1,5 δισ. δραχμές ως έξοδα κατοχής. 
 
Οι δε αναλήψεις άνω του ποσού αυτού από την Τράπεζα της Ελλάδος θα ήταν άτοκο δάνειο. Έτσι, εν καιρώ πολέμου η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάστηκε να δανείσει στους ναζί κατακτητές 476 εκατ. γερμανικά μάρκα, δηλαδή 3,5 εκατ. δολάρια, αγοραστικής αξίας του 1938.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως και τους υπολογισμούς του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, το κατοχικό δάνειο σήμερα ανέρχεται στα 54 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους! Άλλοι ιστορικοί, καθηγητές και επιστήμονες έχουν εκτιμήσει ότι το ποσό κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως συνεχίζει να είναι ένας υπέρογκος ανεξόφλητος λογαριασμός. Με το πέρασμα 65 χρόνων και τις μετατροπές που έχουν επέλθει, το χρέος των Γερμανών αγγίζει τουλάχιστον τα 200 δισ. ευρώ.

Οι όροι του δανείου ήταν εξοντωτικοί για την Ελλάδα, η οποία φυσικά και δεν ρωτήθηκε για τη σύμβαση. Ο πληρεξούσιος της Γερμανίας, Άλτενμπουργκ, ανακοίνωσε ότι πλέον η Ελλάδα θα είχε δανειακές αναλήψεις, με τη μορφή μηνιαίων προκαταβολών. 
 
Όμως το ύψος και η διάρκεια του δανείου δεν προσδιοριζόταν, όπως και το πότε θα άρχιζε η εξόφλησή του, ωστόσο οριζόταν ότι ήταν άτοκο και σε δραχμές. Οι δόσεις του περίφημου κατοχικού δανείου δεν ήταν σταθερές. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 1941 η ΤτΕ δάνεισε συνολικά 3.997.200 δραχμές, ενώ τον Δεκέμβριο το ίδιου έτους το ύψος του δανείου άγγιξε τα 20.061.100 δραχμές. Τον Δεκέμβριο του 1942 το δάνειο των Γερμανών από την ΤτΕ έφτασε τα 205.881.000 δραχμές, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 1943 βάσει της σύμβασης ο δανεισμός ανήλθε στα 804.649.000 δραχμές.
1 τρισ. ευρώ μας χρωστούν οι Γερμανοί!
Οι καταστροφές

Εκτός από το ανεξόφλητο κατοχικό δάνειο, η γερμανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να μας δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τις καταστροφές στις υποδομές κατά την περίοδο της κατοχής.
 
 Συγκεκριμένα, έχουν… ανοίξει λογαριασμό με το Δημόσιο, όπου και χρωστάνε 7,1 δισ. δολάρια αγοραστικής αξίας του 1938. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, έως το Μάρτιο του 2010 το ποσό μεταφράζεται σε 108,43 δισ. ευρώ, πάλι χωρίς τους τόκους. 
 
Αν υπολογίσουμε το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938, σήμερα η τιμή του χρέους υπερβαίνει το 1 τρισ. ευρώ.

Στη σύμβαση αναγραφόταν ως όρος ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γινόταν αργότερα, κίνηση που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς.
 
Το ψέμα της κ. Μέρκελ
 
Όπως κάνει τώρα και η κυρία Μέρκελ, όλες οι κυβερνήσεις της Γερμανίας αποποιούνται την ευθύνη. Όμως το ποσό δεν έχει παραγραφεί, ούτε μπορεί να παραγραφεί. Απόδειξη; Το δάνειο αυτό υπολογίζεται κάθε χρόνο τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από τη γερμανική κεντρική τράπεζα. 
 
Εκτός αυτού, η Γερμανία έχει αναγνωρίσει ότι παρέλαβε το κατοχικό δάνειο, καθώς έχει πληρώσει τις δύο πρώτες δόσεις. Συγκεκριμένα, λίγο καιρό πριν απελευθερωθεί η χώρα μας και επιστρέψουν στην πατρίδα τους τα χιτλερικά στρατεύματα, η Γερμανία αποπλήρωσε τη δεύτερη δόση. 
 
Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς συμφωνίες, όπως και με διεθνείς συμβάσεις. Άλλωστε, η υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Σύμφωνα με το άρθρο 2 η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη κάθε μήνα να καταβάλλει τα έξοδα κατοχής, τα οποία ανέρχονταν σε 1,5 δισ. δραχμές.

• Σύμφωνα με το άρθρο 3 οι αναλήψεις από την ΤτΕ άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας άτοκα σε δραχμές, ως δάνειο της Ελλάδας προς αυτές.

• Σύμφωνα με το άρθρο 4 η επιστροφή του δανείου θα γινόταν αργότερα.

• Σύμφωνα με το άρθρο 5 η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας είχε αναδρομική ισχύ.
 
Με το πρόσχημα ότι για 45 χρόνια ήταν χωρισμένη σε Ανατολική και Δυτική, η Γερμανία δεν εξοφλούσε την Ελλάδα. 
 
Το 1990 πραγματοποιήθηκε η επανένωση, όμως με ένα περίτεχνο τέχνασμα η Γερμανία κατάφερε να αποφύγει την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. 
 
Ύστερα, ισχυρίστηκε ότι έχει εξοφλήσει το χρέος της προς την Ελλάδα όταν έδωσε 115 εκατ. ευρώ (αυτό το ποσό θα ήταν αστείο μόνο και μόνο για το Δίστομο!) στις 21 Σεπτεμβρίου του 1961. 
 
Αργότερα, τον Νοέμβριο του 1995, η Ελλάδα ζήτησε να αποπληρωθεί το χρέος, θέτοντας ρηματική διακοίνωση. Η Γερμανία όμως σταθερά απορρίπτει το αίτημα, επικαλούμενη ότι το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου, ενώ με θράσος απάντησε ότι οι Έλληνες δεν δικαιούνται να έχουν τέτοιες απαιτήσεις ύστερα από την πάροδο 50 χρόνων.

Η Γερμανία, ακολουθώντας πρόταση των Αμερικανών για εξόφληση του χρέου, ζήτησε να μας αποπληρώσει σε είδος. Μας έδωσε 38 πλοία, τα οποία πριν γίνουν περιούσια μας ήταν δεμένα στο λιμάνι του Αμβούργου για τέσσερα χρόνια, ενώ η εργοστασιακή δομή ήταν παλιάς τεχνολογίας. 
 
Τελικά η «σκουριασμένη» περιουσία που μας παραχώρησαν πουλήθηκε ως παλιοσίδερα, και φυσικά δεν αποτελούσε ούτε μικρό μέρος της αποπληρωμής των χρεών.
 
Ελλάδα: Η μόνη χώρα που δεν αποζημιώθηκε
 
H Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μέχρι σήμερα δεν πήρε καμία απολύτως αποζημίωση για τις ανθρώπινες και υλικές ζημίες που προξένησαν τα στρατεύματα κατοχής. Άλλοτε οι διαδικασίες παρέμεναν ανολοκλήρωτες και άλλοτε η κυβέρνηση έδειχνε πλήρη αδιαφορία.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την αποπληρωμή του διογκωμένου χρέους . 
 
Αν η γερμανική κυβέρνηση αρνηθεί εκ νέου να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό, η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, όπου και θα δικαιωνόταν παμψηφεί. 
 
Όμως κανένας κόμμα εξουσίας δεν διεκδίκησε με τον πιο σύντομο, εύκολο και σίγουρο τρόπο τα νόμιμα.

Η Ελλάδα από το 1945 στο Παρίσι διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις και ζητούσε την επιστροφή του. Το 1964 ο καθηγητής Α. Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συμμετείχε στις πρώτες επαφές με τους Γερμανούς ώστε να μας επιστρέψουν το δάνειο που πήραν από την ΤτΕ βάζοντάς μας το πιστόλι στο κρόταφο. 
 
Το 1965 τον λόγο πήρε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, του οποίου οι προσπάθειες αποδείχτηκαν άκαρπες, ενώ το 1966 στις τότε ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν κάποιες συζητήσεις, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. 
 
Τότε η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε υπογράψει πως παραιτείται και δεν ζητάει οι Γερμανοί να αποπληρώσουν το χρέος που έπρεπε. Το «πανηγυράκι» των Γερμανών συνεχίστηκε όταν επικαλέστηκαν παραίτηση πρωθυπουργού. 
 
Έγινε έρευνα για να βρεθεί το σχετικό έγγραφο και αφού δεν βρέθηκε, το 1967 η Γερμανία παραδέχτηκε ότι ουδέποτε παραιτήθηκε πρωθυπουργός της χώρας μας από τα δικαιώματα του δανείου.

Στην αντιπολίτευση, το 1975 το θέμα του δανείου ανακινήθηκε από τον καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα. Περίπου 26 χρόνια μετά, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς έθεσε το θέμα ανεπίσημα στον Γερμανό ομόλογό του, ενώ στις 14 Νοεμβρίου του 1995 το έθεσε με ρηματική διακοίνωση.

Ο Χίτλερ αναγνώριζε το δάνειο
 
Ο Γερμανός τη καταγωγή καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, γράφει ότι ακόμα και ο Χίτλερ “ντράπηκε” να αποποιηθεί το δάνειο:

“Στο γερµανοϊταλικό Εµπιστευτικό Πρωτόκολλο της Ρώµης, καθώς και στις επακόλουθες τριµερείς συµφωνίες, είχε συµφωνηθεί η αποπληρωµή των ποσών που είχαν εισπραχθεί πέραν των ισόποσων κατά µήνα καταβλητέων πληρωµών -δηλαδή των δικαιολογήσιµων σύµφωνα µε το διεθνές δίκαιο-των αυτών καθαυτών εξόδων κατοχής: «Διά των ποσών τούτων θα χρεώνονται υπό της Τραπέζης της Ελλάδος εις νέους ανοιχθησοµένους ατόκους [sic] λογαριασµούς η Γερµανική και Ιταλική Κυβέρνησις [sic] εις δραχµάς αναλόγως των υφ’ εκατέρων των δύο στρατευµάτων κατοχής αναλαµβανοµένων ποσών».

Εποµένως, για την επιστροφή του «δανείου» αυτού -έστω µε κάποια φραστική επιφύλαξη- οι δύο δυνάµεις κατοχής µέσω υψηλόβαθµων αξιωµατούχων των δύο υπουργείων Εξωτερικών είχαν δεσµευτεί ρητά απέναντι στο Ελληνικό Δηµόσιο. 
 
H γερµανική πλευρά µάλιστα αναγνώριζε την υποχρέωση αυτή όχι µόνο µε την ενδοϋπηρεσιακά χρησιµοποιούµενη ορολογία, αλλά και έµπρακτα, όταν ήδη από το 1943 άρχισε (παράλληλα µε την είσπραξη νέων δανειοληπτικών ποσών) την αποπληρωµή των παλαιοτέρων χρεώσεων σε µηνιαίες δόσεις. 
 
Η τελευταία από αυτές µάλιστα, ύψους 300 τρισ. (πληθωριστικών!) δραχµών, καταβλήθηκε έξι µέρες πριν από την αποχώρηση της Βέρµαχτ από την Αθήνα!

Ένα µήνα πριν από την οριστική κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ, το άλλοτε οικονοµικό επιτελείο της γερµανικής πρεσβείας στην Αθήνα υπέβαλε µια ογκωδέστατη τελική έκθεση στον πρόεδρο της κρατικής τραπέζας (Reichsbank), µε κοινοποίηση προς το γερµανικό ΥΠΕΞ (και τον Χ. Νόιµπαχερ, ειδικό πληρεξούσιο για τη ΝΑ Ευρώπη), στην οποία διευκρινιζόταν ότι το «δάνειο» αποτελούσε «πολιτικό χρέος απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση». 
 
Για τον προσδιορισµό του ύψους του «γερµανικού χρέους προς την Ελλάδα» («Reichsverschuldung gegenuber Griechenland»), οι συντάκτες κατέβαλαν φιλότιµες προσπάθειες και τελικά -βέβαια όχι µε πρόθεση να… αδικήσουν τη Γερµανία- το υπολόγισαν στο ποσό των 476 εκατ. γερµανικών µάρκων, µε σηµερινή αξία περισσότερο από 5.000.000.000 ευρώ, χωρίς τόκους εννοείται. Από την ελληνική πλευρά κυκλοφορούν και πολύ υψηλότερες εκτιµήσεις.

Με δεδοµένο ότι η έκθεση των Γερµανών εµπειρογνωµόνων συντάχθηκε «για µελλοντική χρήση», θα µπορούσε να αποτελέσει τη βάση ελληνογερµανικών διαπραγµατεύσεων. 
 
Να τεθεί δηλαδή τέρµα σε µια παράλογη κατάσταση, που σφραγίζεται από το γεγονός ότι οι επίσηµοι εκπρόσωποι του ναζιστικού Ράιχ είχαν έµπρακτα αναγνωρίσει το συγκεκριµένο γερµανικό χρέος, για το οποίο το δηµοκρατικό διάδοχο κράτος της Οµοσπονδιακής Δηµοκρατίας τηρεί µέχρι σήµερα σιγήν ιχθύος: δεν παραλαµβάνει καν τα σχετικά έγγραφα, επικαλούµενο ρήτρα σε παλαιά γερµανοελληνική «σύµβαση περί αµοιβαίας δικαστικής αντιλήψεως» επί καθεστώτων Χίτλερ – Μεταξά”.
 
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
 
1941

Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
Αύγουστος 2.467.200 1.500.000 3.967.200
Σεπτέμβριος 3.393.600 1.500.000 4.893.600
Οκτώβριος 2.052.000 500.000 2.552.000
Νοέμβριος 925.400 750.000 1.675.400
Δεκέμβριος 3.602.900 3.340.00 6.942.900
 
1942

Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
Ιανουάριος 4.396.000 1.030.000 5.426.000
Φεβρουάριος 4.589.000 1.200.000 5.789.000
Μάρτιος 5.430.000 1.300.000 6.730.000
Απρίλιος 6.705.000 1.750.000 8.455.000
Μάιος 12.500.000 1.750.000 14.250.000
Ιούνιος 14.720.000 5.050.000 19.770.000
Ιούλιος 15.750.000 2.969.000 18.719.000
Αύγουστος 20.750.000 5.183.100 25.913.100
Σεπτέμβριος 16.007.500 6.166.700 23.074.200
Οκτώβριος 14.091.700 8.047.800 22.139.500
Νοέμβριος 4.750.000 5.134.500 9.884.500
Δεκέμβριος 13.750.000 11.001.600 24.751.600
 
1943

Ποσά σε δραχμές προς τους Γερμανούς Ποσά σε δραχμές προς τους Ιταλούς Σύνολο
Ιανουάριος 20.000.000 14.000.000 34.00.000
Φεβρουάριος 20.000.000 12.500.000 32.5000.000
Μάρτιος 12.000.000 8.000.000 20.000.000

Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας οφείλουν 1,5 τρισ.  ευρώ από τις αποζημιώσεις.

Μανώλης Γλέζος: Οι Γερμανοί μας οφείλουν 1,5 τρισ. από τις αποζημιώσεις
Θέμα πολιτικής βούλησης είναι να διεκδικήσει η Ελλάδα τις αποζημιώσεις που της οφείλει το Γερμανικό Δημόσιο τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Μανώλης Γλέζος.
Σημείωσε επίσης ότι οι Γερμανοί έμμεσα «ομολογούν» ότι μας οφείλουν και απόδειξη είναι ότι στο Μνημόνιο έχει μπει όρος που προβλέπει ότι δεν συμψηφίζεται το νέο δάνειο με άλλες αξιώσεις της Ελλάδας. 
Ως άλλη απόδειξη ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα γιατί με την υπογραφή της Συνθήκης ξεκινά αυτόματα από τα Διεθνή Δικαστήρια η διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
Συνεκτιμώντας τις αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και τη ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Μανώλης Γλέζος είπε πως το ποσό ανέρχεται στα 1,5 τρισ. ευρώ.
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για το Μνημόνιο


tsakalwtos-anoixto-to-endexomeno-eksetastikhs-gia-to-mnhmonio
Το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο αφήνει ανοιχτό ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα από έναν Αλβανό


Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην ΕλλάδαΗ 25χρονη σήμερα Μέγκαν Στέφενς (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) περιγράφει στον Guardian πώς έγινε σκλάβα του σεξ ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα με τη μητέρα της, όταν ήταν 14 ετών. Έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και πέρασε έξι χρόνια εκδιδόμενη, πριν καταφέρει να ξεφύγει. Έντεκα χρόνια μετά, έγραψε βιβλίο με την τραγική ιστορία της, με τίτλο «Bought and Sold».

Μάχη Ρωσίας-ΔΝΤ για την Ελλάδα > Μόσχα: "Αν βγείτε από την ΕΕ θα σας στηρίξουμε"


Βόμβα από την Ρωσία: Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν η χώρα επιλέξει την έξοδο από την ΕυρωπαΪκή Ενωση! Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Nikolai Fyodorov ανακοίνωσε ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο αγοράς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ αν η Ελλάδα, αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ;;; > ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ > Σκάνδαλο βρετανικής κατασκοπείας στην Αθήνα...


Απίστευτο δημοσίευμα – καταγγελία που αφορά την κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βρετανών στην ελληνική πρωτεύουσα, σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, περνά σχεδόν απαρατήρητο, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας, απόλυτα αλλοτριωμένη και χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της κατάστασης, παρά τον διεθνή σάλο που έχει ξεσπάσει με ανάλογα ζητήματα, απειλώντας πολυετείς και πολυεπίπεδες διακρατικές σχέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, τελεί σε «νιρβάνα», έχοντας χάσει τα αντανακλαστικά της.

Σκληρές αερομαχίες νότια από το Καστελόριζο με F-16 της ΠΑ και της ΤΗΚ > ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑ


Δύο νέες εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Αιγαίο σε μια νέα περίοδο έντασης που έχει εγκαινιάσει η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ)  το τελευταίο διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά μαχητικά F-16C block 40 CCIP  τα οποία απογειώθηκαν από την ΑΒ στο Μπαλίκεσίρ εισήλθαν στον ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου και κινήθηκαν νότια παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ). Αμέσως ζεύγος αεροσκαφών αναχαίτισης F-16 block 52+ απογειώθηκε από την βάση ετοιμότητας στο Καστέλι (133 ΣΜ) για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών, τα οποία βρίσκονταν εντός του ΕΕΧ. Τα 6 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα δύο έφεραν οπλισμό δεν αντέδρασαν και απομακρύνθηκαν από τον ΕΕΧ και το FIR Αθηνών κινούμενα εντός του FIR Λευκωσίας με πορεία νότια και ανατολικά.

Ζήσε το χρέος τους ! Η απάτη ότι μειώθηκε μετά το PSI …


XREOS

Το διάγραμμα του χρέους της γενικής κυβέρνησης όπως παρουσιάστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ δείχνει την μεγάλη απάτη. Μετά το PSI του 2012, που κατέστρεψε ασφαλιστικά ταμεία, ζημίωσε ομολογιούχους κ.α. όχι μόνο δεν μείωσε το χρέος, αλλά κάθε τρίμηνο αυξανόταν! Στα 315,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Με βάση τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 20,49 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες σε 20,885 δισ. Το πρωτογενές πλεόνασμα αντιστοιχεί σε 1,263 δισ. ευρώ.

Από το σύνολο των εσόδων το 35,5% προέρχεται από φόρους στην παραγωγή και τις εισαγωγές και το 20,3% από την φορολόγηση εισοδήματος.


olympia

Όταν εμείς κάναμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αυτοί πούλαγαν σκλάβους > Το αίμα των Ελλήνων έχτισε την ελεύθερη Ευρώπη που τώρα παλι βυθίζεται στην βαρβαρότητα…


Η συγκλονιστική αγγελία πώλησης ανηλίκου σκλάβου στην ανελλήνιστη Ευρώπη του 18ου αιώνα. Έπρεπε να επανέλθει το άδολο φως του Ελληνισμού στην Ευρώπη του σκοταδισμού για να επανέλθει στον δρόμο του πολιτισμού. Μέσα απο το αθάνατο κρασί του ’21 που συγκλόνισε την Ευρώπη.

Ποιοί είναι αυτοί που προεκλογικά, “ανησυχούν και ακούνε”;


Ποοί είναι αυτοί που προεκλογικά, “ανησυχούν και ακούνε”;
Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με το οποίο καταγράφηκαν από ειδική συσκευή ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Ας βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πολιτικούς σκελετούς και τους κομματικούς παρατρεχάμενους.


6375_678c_500
Γράφει ο Ηλίας Κοπανάκης
Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, στις 25 Ιανουαρίου 2015, καλούμαστε να επιλέξουμε ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί με ασφάλεια να εγγυηθεί την εθνική ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, καλούμαστε να αποφύγουμε μια ακόμα κυβέρνηση εθνικής υποτέλειας, που θα συνεχίσει να οδηγεί με σταθερά βήματα στην καταστροφή, πολίτες και πατρίδα.

Μετά την Ραχήλ "έπεσε" νέα βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ- «Ναι. Μπορούμε να κόψουμε ευρώ»

Μετά τη Ραχήλ Μακρή, και ένας ακόμη υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να κόψει ευρώ! Ο λόγος για τον υποψήφιο βουλευτή στην Κοζάνη, Θέμη Μουμουλίδη, σκηνοθέτη στο επάγγελμα και πρώην υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρώτη Ελληνίδα βουλευτίνα!

Ήταν Κυριακή 18 Ιανουαρίου του 1953 όταν σε αναπληρωματικές εκλογές στο Νομό Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής: η Ελένη Σκούρα, υποψήφια του Συναγερμού. Ο Παπάγος την όρισε ως υποψήφια του κόμματός του, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η πρώτη ελληνίδα βουλευτής θα ανήκει στην παράταξή του. Το Κέντρο (ΕΠΕΚ - Φιλελεύθεροι), όρισε και αυτό μία γυναίκα, τη Βιργινία Ζάννα (γιαγιά του Αντώνη Σαμαρά), ενώ η ΕΔΑ αποφάσισε να δώσει στη συμπρωτεύουσα σοβαρή πολιτική μάχη με τον πρόεδρό της Ιωάννη Πασαλίδη.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:

Σοκ προκαλεί η καταγγελία για την ηθοποιό ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ δημοτική σύμβουλο Παλαιού Φαλήρου

 ΔΗΜΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ
ΘΕΜΑ : Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ , ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ .

Πιθανώς εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα την Πέμπτη πριν τις εκλογές


Απόφαση ιστορικής σημασίας θα πάρει την Πέμπτη πριν τις εκλογές η ΕΚΤ, όταν και θα ανακοινώσει την μαζική αγορά ομολόγων, από την οποία κανείς δεν ξέρει ακόμα εαν θα αφορά και στα ελληνικά ομόλογα.
Δίνουν και παίρνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στην ΕΚΤ ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.
Εως τώρα οι ενδείξεις είναι πως η Ελλάδα θα είναι η μόνη που θα εξαιρεθεί από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα σημαίνει πως η χώρα μας θα βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης.
Οι εκλογές παίζουν το ρόλο τους στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ΕΚΤ.
Όπως διαρρέεται από ευρωπαϊκούς τραπεζικούς κύκλους »είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα χρονική συγκυρία να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που θα περιλαμβάνει από τώρα τα ελληνικά ομόλογα, δεδομένου ότι μπορεί να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα στο οποίο αρκετοί θεωρούν πώς είναι επιθυμητό να αναδιαρθρωθούν τα ελληνικά ομόλογα που έχει ήδη αγοράσει η ΕΚΤ».
Η αιτιολογία που προβάλουν είναι απλή, ότι δηλαδή είναι παράλογο να δανείσεις κάποιον που ζητάει κούρεμα στα δάνεια του παρελθόντος.
Ως σενάρια ακούγονται η αναβολή για αργότερα, από την ΕΚΤ, της ένταξης στο πρόγραμμα και της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει στην ουσία πως η χώρα μας θα είναι εκτός ευρωζώνης.
Όμως ακούγεται επίσης μία Σολομώντεια λύση, δηλαδή να ενταχθούν τώρα στο πρόγραμμα τα ελληνικά ομόλογα αλλά όχι όσα προβλέπονται από την ποσόστωση της Ελλάδας, αλλά μειωμένα στο ένα τρίτο της ποσόστωσης.
Καθημερινή

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ γνωρίζατε για την γλώσσα μας

papiros-620x330
Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο…

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοελληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Οι ξένοι «τρέμουν» το εκλογικό αποτέλεσμα!


ekroes
Οι εκροές καταθέσεων παγιώνονται στα 700 εκατ. καια πάνω τη μέρα, ενώ την ίδια στιγμή οι αναλυτές των ξένων επενδυτικών εταιρειών «διεισδύουν» στις ελληνικές δημοσκοπήσεις για να βγάλουν συμπέρασμα σχετικά με τις προοπτικές σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν τραπεζικές πηγές, η πίεση που υπήρχε στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και είχε διαμορφωθεί σε μια καθημερινή αιμορραγία της τάξης των 400-500 εκατ. ευρώ, έχει επιταχυνθεί από την Παρασκευή και η εκτίμηση είναι πως πλέον οι εκροές παγιώνονται στα 700 εκατ. ή και πάνω από αυτό το επίπεδο, την ημέρα.
Το επικρατέστερο σενάριο για τους ξένους αναλυτές φαίνεται πως είναι μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η «ψαλίδα» πλέον έχει ανοίξει αρκετά υπέρ του κ.Τσίπρα, οπότε «βλέπουν» ως πιο πιθανή λύση το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα της κεντροαριστεράς.

Ποιοι παρακολουθούν με «κοριούς» τα πολιτικά κόμματα;


korioi
Κοριούς και υποκλοπές στα αρχηγεία των κομμάτων έδειξε τις δύο τελευταίες εβδομάδες μια ειδική συσκευή που προμηθεύτηκαν «ΤΑ ΝΕΑ», το Cryptophone.
Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.
Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.
Από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου λαμβάνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών, καθώς και πρεσβείες. Επίσης «ΤΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί.
Η έρευνα
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, «ΤΑ ΝΕΑ» διήνυσαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον, υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής». Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.
Όσον αφορά στην πολύ ύποπτη δραστηριότητα σε περιοχές με εκλογικό ενδιαφέρον:
– Σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τα γραφεία της ΝΔ καταγράφηκαν οκτώ τέτοια επεισόδια, με τα τέσσερα από αυτά να λαμβάνουν χώρα το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου. Άλλα τρία σημειώθηκαν το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και ένα στις 18 Ιανουαρίου. Ακόμα δύο πολύ ύποπτα συμβάντα καταγράφηκαν επί της Συγγρού, στο ύψος του Ιωσηφόγλειου Ιδρύματος, τρία τετράγωνα πριν από τα γραφεία της ΝΔ στις 12 Ιανουαρίου.
– Στην Κουμουνδούρου η συσκευή ανίχνευσε πέντε φορές πολύ ύποπτη δραστηριότητα. Τις τέσσερις από αυτές οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δύο από αυτές ήταν λίγο πριν παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας τηλεοπτική συνέντευξη στις 12 Ιανουαρίου. Πολύ ύποπτη δραστηριότητα καταγράφηκε το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου και το απόγευμα της 18ης. Στις 15 Ιανουαρίου υπήρξε ανάλογο περιστατικό σε απόσταση 300 μέτρων από τα γραφεία, επί της Πειραιώς.
– Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, και οι πέντε πολύ ύποπτες καταγραφές σημειώθηκαν σε απόσταση τουλάχιστον ενός οικοδομικού τετραγώνου από τα γραφεία και όλα εντοπίζονταν προς την πλευρά των Εξαρχείων: τέσσερις σημειώθηκαν στις 7 Ιανουαρίου το πρωί, με τη μια από αυτές να απέχει τουλάχιστον 400 μέτρα από τη Χαριλάου Τρικούπη 50. Άλλη μια ύποπτη δραστηριότητα ανιχνεύθηκε το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου.
– Δύο πολύ ύποπτες δραστηριότητες ανιχνεύθηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του Ποταμιού το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου. Είναι στα όρια του τριγώνου της αμερικανικής πρεσβείας με κορυφή τον Πύργο Αθηνών, όπου υπάρχει ρεκόρ καταγραφών.
Ο «πυρετός» των εκλογών ανεβαίνει και το μέτρο χάνεται…

Aπίστευτο: Oι Τούρκοι έβγαλαν «στο σφυρί» ελληνική εκκλησία στην Καισάρεια!


kaisareia
Απίστευτο και όμως αληθινό, καθώς αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! Τώρα, πωλούν (άκουσον-άκουσον!!!) μια ορθόδοξη εκκλησία έναντι 450.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα, ηλεκτρονική αγγελία που αναρτήθηκε σε μία από τις γνωστότερες ιστοσελίδες αγγελιών στην Τουρκία, αναφέρει ότι πωλείται μία εγκαταλελειμμένη ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα στην Καισάρεια, έναντι 450.000 ευρώ.
Η εκκλησία είχε αγοραστεί το 2013 από τον Ομέρ Σιτζίμογλου, ο οποίος έχει μεσιτικό γραφείο και την αγόρασε προφανώς για «εκμετάλλευση».
Η αγγελία δημοσιεύεται σε μία από τις γνωστότερες ιστοσελίδες αγγελιών στην Τουρκία και όπως δηλώνει ο ίδιος πουλά την εκκλησία μαζί με τα 2.000 τ.μ. οικόπεδο που την περιβάλλει σε κάποιον που θα ενδιαφερθεί πραγματικά να την αξιοποιήσει σωστά.
Είναι μέσα στο σχέδιο πόλης κι επομένως μπορεί να ανακαινιστεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτισμικό κτίριο, όπως αναφέρει.
Πραγματικά, οι Τούρκοι πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, ακούει κανείς;

Το Barbaros ανήκει στην Τουρκία, αλλά δουλεύει για τους κρυφούς εξουσιαστές του πλανήτη που είναι μέλη φανερών οργανώσεων με σκοτεινούς σκοπούς.

BARB 1
Τον Φεβρουάριο του 2013 η Τουρκία αγόρασε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Polarcus Samur και το μετονόμασε σε Barbaros Hayreddin Pasa. Το πλοίο κατασκευάστηκε  από την Ulstein το 2011, είναι μοντέλο SX-133, έχει αριθμό IMO: 9538103 και έχει πιστοποίηση TRIPLE-E.
Η υπεύθυνη εταιρεία για την κατασκευή αυτού του είδους πλοίων, έχει δώσει ονόματα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Έχει δώσει ονόματα στα πλοία της όπως, «Ολυμπιακός Ζευς», «Ολυμπιακή Ήρα», «Ολυμπιακός Τρίτων», «Ολυμπιακός Πήγασος», «Ολυμπιακός Ηρακλής» και άλλα παρόμοια, με κορυφαία όλων «Ολυμπιακή Μεσολάβηση 4» και «Ωκεάνιος Σείριος»!
BARB 2
Ο σκοπός της εταιρείας από τη στιγμή που δίνει τέτοια ονόματα είναι εμφανής, αλλά με τον ίδιο τρόπο σκέψης, αλλά από το αντίθετο στρατόπεδο, φαίνεται ότι λειτούργησε και η Τουρκία δίνοντας στο ερευνητικό της σκάφος το όνομα Barbaros Hayreddin Pasa.
Ως γενική παρατήρηση πρέπει να διατυπωθεί, παρενθετικά εδώ, ότι τα σύμβολα και οι συμβολισμοί έχουν απίστευτη μεγάλη δύναμη και επιρροή στη ζωή μας. Τα γράμματα είναι τα πλέον κοινά σύμβολα για όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν σύμβολα που τα καταλαβαίνουν όλοι, αλλά υπάρχουν και σύμβολα που τα κοιτάνε πολλοί, τα βλέπουν λίγοι και τα καταλαβαίνουν ακόμη λιγότεροι διότι έχουν κρυφές ερμηνείες. Με σύμβολα επικοινωνούν τα μέλη των μυστικών οργανώσεων. Επειδή σε μυστικές διεθνείς οργανώσεις τα μέλη τους είναι κρυφά και δεν γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, λόγω του συνωμοτισμού που επικρατεί και για να αποφεύγεται η επικοινωνία με τρόπους που θα θέσουν σε κίνδυνο τη μυστικότητα, καθιέρωσαν την επικοινωνία μέσω συμβόλων. Τα σύμβολα, που υπάρχουν για αιώνες, δίνουν στοιχεία ταυτότητος, είναι μέσον επικοινωνίας, φανερώνουν στους μυημένους τους στόχους και τους σκοπούς τους και διακρίνουν εν σιωπή τους δικούς τους. Επίσης οι εναλλαγές των μελών λόγω θανάτου δεν σταματάει την εκπλήρωση του τελικού σκοπού τους, τα μέλη μπορεί να πεθαίνουν αλλά τα σύμβολα παραμένουν οδηγώντας τα νέα μέλη στον στόχο. Τα σύμβολα εκφράζουν την συνέχεια και εμμονή στον σκοπό.
Επιστρέφοντας στο θέμα, η ονοματοδοσία λοιπόν του Barbaros, λόγω της σπουδαιότητάς του, δεν είναι τυχαία. Το πλοίο δεν είναι σημαντικό μόνο λόγω του ότι μπορεί να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες αλλά καθίσταται σημαντικότερο διότι η παρουσία του και μόνο σε σημαντικές θάλασσες προκαλεί διπλωματικές αναταραχές και μπορεί να προκαλέσει την επέμβαση των ισχυρών κρατών όταν τα συμφέροντά τους κινδυνεύουν. Το Barbaros έχει στο σκαρί του δύο συμβολισμούς αρκετά ιδιαίτερους. Το όνομά του και τον ήλιο. Ο ήλιος είναι στο λογότυπο της εταιρείας των Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡ: Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı).
Ξεκινώντας από το όνομα του καραβιού, Barbaros (έχουν και φρεγάτα οι Τούρκοι με το ίδιο όνομα). Barbaros είναι ο γνωστός σε μας Μπαρμπαρόσα. Ο διάσημος τούρκος πειρατής και ναύαρχος. Ο Χαϊρεντίν, ο Barbaros,  γεννήθηκε στην Λέσβο από την χριστιανή μητέρα του Αικατερίνη. Ο Barbaros θεωρείται ο οργανωτής του τουρκικού στόλου, έγινε σουλτάνος του Αλγερίου (Μπαρμπαριά) και Αρχιμπέης του Αιγαίου. Τα νησιά του Αιγαίου πελάγους δεινοπάθησαν οικτρά από τις κατακτητικές και αιματηρές επιδρομές του. Στα Κύθηρα, στην Παλαιοχώρα, ακόμη και σήμερα, 5 αιώνες μετά, είναι ορατά τα ίχνη της συμφοράς που προκάλεσε το 1537 στους έλληνες ο αποκαλούμενος και «μαύρη φοβέρα». Οι φωτογραφίες στην Τουρκία απεικονίζουν τον Barbaros να κρατάει ξίφος στο ένα χέρι, στο άλλο χέρι να έχει την τούρκικη σημαία και στο βάθος υπάρχει ο ήλιος. Ο Barbaros όμως είχε την δική του σημαία.  Η σημαία του ήταν πράσινη, πράσινο είναι το χρώμα των μωαμεθανών και στην κορυφή της υπάρχει ρητό από το Κοράνι σχετικά με την βοήθεια του Αλλάχ στις νίκες. Τα άλλα αραβουργήματα (οι τούρκοι απέκτησαν το αλφάβητο που χρησιμοποιούν σήμερα επί Κεμάλ Ατατούρκ) αναφέρουν τα ονόματα των χαλίφηδων Ζουλφικάρ (Αμπού Μπακρ, Ουθμάν, Ομάρ και Αλί). Το αστέρι λένε ότι είναι του Σολομώντα, αλλά δεν είναι εγγεγραμμένο σε κύκλο, οπότε είναι το άστρο του Δαυίδ. Ο διαβήτης που υπάρχει, λένε ότι είναι το ξίφος(;) του τέταρτου χαλίφη και γαμπρού του Μωάμεθ, Αλί.
BARB 3
Σήμερα, όταν οι τούρκοι τιμούν τον Barbaros αποδίδουν κυρίως τιμές στην σημαία του. Δεν έχουν κάποιο άγαλμα ή εικόνα του αλλά την σημαία του. Η σημαία του έχει εξοχότερη θέση, προφανώς λόγω των συμβολισμών που υπάρχουν σ’ αυτήν, από ότι ο ίδιος ο Χαϊρεντίν.
BARB 4
Ο ήλιος τώρα. Ο ήλιος της ΤΡ που υπάρχει στην πλώρη του πλοίου έχει 34 ακτίνες δύο επιπέδων. Λέγεται, ότι όταν ένας ήλιος δεν έχει ομοιόμορφες ακτίνες, είναι διότι συμβολίζει τον ήλιο και την σελήνη μαζί. Επειδή η σελήνη έχει πιο αδύνατες ακτίνες από τον ήλιο, το δίδυμο ήλιος – σελήνη συμβολίζεται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με διάφορους τύπους ακτινών. Ο ήλιος-σελήνη είναι αποκρυφιστικό σύμβολο που χρησιμοποιείται από μισελληνικές οργανώσεις.
BARB 5
Επομένως η Τουρκία μπορεί να έχει την ιδιοκτησία του πλοίου αλλά τα σύμβολά του μας δείχνουν ότι αυτό εργάζεται για τα συμφέροντα άλλων δυνάμεων διά της Τουρκίας. Κάποιοι χρησιμοποιούν την Τουρκία με τέτοιο τρόπο ώστε να διαμορφώσουν μια κατάσταση στην περιοχή μας που έχουν ήδη προσχεδιάσει. Ποια είναι αυτή η κατάσταση; Μα ότι γίνεται και σε άλλα σημεία του πλανήτη με παρόμοια χαρακτηριστικά. Οι χώρες που είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους έχουν κατά κόρον φτωχούς κατοίκους (π.χ. Σ. Αραβία, Ιράν, Βενεζουέλα, Ν. Αφρική, Νιγηρία κλπ), και είναι κομματιασμένες (π.χ. Αραβία, τώρα τεμαχίζεται η Λιβύη).
Χρήστος Μαντζιάρης

BARB 6

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: “ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!” ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΩΝΕ ΜΕ ΦΑΛΤΣΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ…

voridis-tsekouria

Προκλητικές δηλώσεις  παραμονές των εκλογών…
Σφοδρή αντιπαράθεση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση είπε πως δεν θα αφήσει τη χώρα στην Αριστερά «ό,τι και αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε».

Αλέξη μάζεψέ τους!!! Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ:Αν χρειαστεί θα πάμε στη δραχμή και θα κάνουμε στάση πληρωμών – ΒΙΝΤΕΟ

xiotidis_439_355

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, κ.Χιωτίδης, ρωτήθηκε για το τι πρόκειται να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση: «Aν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα, αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών θα κάνουμε παύση πληρωμών. Κι αν χρειαστεί προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα! Mε τη μετάβαση στη δραχμή ο κόσμος θα έχει τεράστιο ζήτημα για 1-2 χρόνια. Εδώ μιλάμε για μια θήλεια που μας έχουν βάλει στο λαιμό για 50 χρόνια», ήταν η απάντηση του κ. Χιωτίδη

Βέλγιο: Συνελήφθησαν τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να μεταβούν στη Συρία μέσω Ελλάδας

velgio

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη το Σάββατο από την Αντιτρομοκρατική στο Παγκράτι ήταν ο συντονιστής από την Αθήνα επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο, έγινε γνωστό ότι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να μεταβούν στη Συρία μέσω Ελλάδας, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA, η προσαγωγή των δύο αντρών έγινε το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή συνελήφθησαν για μετάβαση στη Συρία προκειμένου να συμμετάσχουν στη δράση της τζιχάντ.
Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 19 και 35 ετών, σχεδίαζαν, σύμφωνα με το πρακτορείο, να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα και από εκεί στη Συρία, με τελικό σκοπό, σύμφωνα με τις βελγικές δικαστικές Αρχές, την ένταξή τους στις τάξεις της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.
Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου τονίζουν πως η έρευνα αυτή δεν πρέπει να συνδέεται με τον τρομοκρατικό πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στην χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Δείτε την ποινή που έριξε το δικαστήριο στην πονηρή 58χρονη που εισέπραττε για 9 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της…

diki

Απίστευτο περιστατικό με τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε η 58χρονη… Την ενοχή μιας 58χρονης από τα Φιλιατρά,  που έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της για 9 χρόνια αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η γυναίκα, που σύμφωνα με το δικηγόρο της δεν έχει στον ήλιο μοίρα και τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη, όμως δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή γιατί το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Θα πρέπει όμως να πληρώσει εγγύηση 3.000 ευρώ.

ΤΩΡΑ: Στην Ευελπίδων 4 μέλη του κυκλώματος εκβιαστών του Κορυδαλλού- Ποια η σχέση τους με τον Τάσο Μητρόπουλο και τη Νένα Χρονοπούλου (φωτο & βίντεο-makeleio.gr)

20150120_094712

Στην Ευελπίδων μεταφέρθηκαν πριν λίγα λεπτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης…
των εκβιαστών του Κορυδαλλού.
Δείτε φώτο και βίντεο στο makeleio.gr:
20150120_094710 20150120_094711
Μια νέα πτυχή είδε στο φως της δημοσιότητας: Εξαιρετικά αποκαλυπτική είναι η κατάθεση της Ευαγγελίας Βλαστού, πρώτης ξαδέρφης του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία «καίει» με τα όσα λέει το κύκλωμα εκβιαστών των φυλακών Κορυδαλλού.
Σε ένα σημείο της κατάθεσής της η «Λίτσα» της οργάνωσης μιλάει και για τον Τάσο Μητρόπουλο και τη Νένα Χρονοπούλου αναφέροντας τα όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο Παναγιώτης Βλαστός.
20150120_094713 20150120_094714
«Ο Βλαστός μου είπε ότι ο Β. Στεφανάκος είχε δανείσει 30.000 ευρώ στον Τ. Μητρόπουλο και στη Νένα Χρονοπούλου για να ανοίξουν ένα φαγάδικο στον Πειραιά, αλλά τελικά το εγκατέλειψαν το κατάστημα.
20150120_094717
Μετά άγνωστοι έβαλαν βόμβα στο ενεχυροδανειστήριο που είχαν οι δυο στην Καλαμάτα, αλλα όπως μου είπε ο Βλαστός δεν γνωρίζει ποιος την έβαλε» σημειώνει χαρακτηριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...