Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΑΘΗΝΑ 28-1-2015.

Το ελληνικό ιδεώδες στην διαχείριση των κοινών υποθέσεων τού Έθνους επιτάσσει την συνοδοιπορία τής πολιτικής και τής πνευματικής ηγεσίας τού τόπου. Ενίοτε επιβάλλεται η παρέμβαση στα πολιτικά ζητήματα και η διόρθωση των κακώς κειμένων τής πολιτικής από την πνευματική ηγεσία, δεδομένου ότι οι διανοούμενοι τής Φυλής μας οφείλουν να διασώσουν τις γραφές των Σοφών και να διαμορφώσουν μια νέα και διαρκή πνευματική κληρονομιά. Οφείλουν οι Έλληνες Διανοούμενοι να φτιάξουν και να διαμορφώσουν έναν αξιακό κανόνα σκέψης που να υπηρετεί το Ελληνικό Έθνος.

Ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν είναι υπόθεση συναλλαγής και αλληλοεξυπηρέτησης των μορφωμένων με το καθεστώς τής κατοχικής δοσοληψίας και υποταγής, όπως είναι η αστική δημοκρατία. Δεν είναι ζήτημα ενός πλαστού ή χαριστικού τίτλου σπουδών που σχετίζεται με τις εξυπηρετήσεις των κομματικών νεολαιών και τις παρεμβάσεις αφελληνισμού τού διδακτικού περιεχομένου από τα ανθελληνικά υπουργεία παιδείας τής δημοκρατίας. Η ακαδημαϊκή υπόθεση δεν είναι καν υπόθεση συμβιβασμού των πνευματικών και των θρησκευτικών ακόμη ταγών με τις κακοδοξίες, τούς νεωτερισμούς και τα ψεύδη που διαμορφώνουν πλαστή ιστορία και ανήθικα ήθη, αφού οι κακοδοξίες ακυρώνουν κάθε έπαινο.

Δεν αρκεί λοιπόν η αντικειμενική λήψη και κατοχή τού ακαδημαϊκού τίτλου. Μπορεί κάποιος να είναι γεμάτος από πνευματικά εφόδια, αλλά να είναι κοινωνικά αμόρφωτος και εθνικά ολετήρας. Μπορεί κάποιος άλλος να είναι ολιγότερο μορφωμένος, αλλά κατάφορτος κοινωνικής παιδείας και προσηλώσεως προς το Έθνος. Αυτός ο ολιγότερο μορφωμένος που βλέπει τα παιδιά τού Ελληνισμού ως δικά του παιδιά και τον ελληνικό πολιτισμό ως την οδό προς την ανεξαρτησία, την δημιουργικότητα και την υπεροχή τού Έλληνα, αυτός είναι πιότερο Έλληνας. Διότι εκείνος που φέρνει δημιουργικές ιδέες, που ζωντανεύει τούς προγόνους και κτίζει φιλόδοξους απογόνους στο πνεύμα μαζί με το αίμα, αυτός είναι Έλληνας Διανοητής.

Στο Εθνικοκοινωνικό Κράτος εκείνος που φτιάχνει λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα, εκείνος που δίδει ζωή σ’ ένα άρθρο, είναι πρώτα σωστός Έλληνας και κατά συνέπεια σωστός διανοητής, αφού μη Έλλην στο φρόνημα και σωστός διανοητής δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Εκείνος που θα κάμει τον συνάνθρωπό του να τον ακούσει με ευήκοο αυτί και ανοικτή αντίληψη είναι ευλογημένος όταν κατορθώνει να μιλάει στην καρδιά και την ψυχή τού Έλληνα. Μια απλή φιλοσοφική κουβέντα πρέπει να αναβλύζει την ελληνική πνευματική ωραιότητα μα και να ξυπνάει την επαναστατικότητα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε με την αρετή και την σωματική δύναμη ταυτόχρονα να φτάσουν στον μέγα σκοπό τής Ισχυρής Ελλάδος.

Ύστερα πρέπει να είσαι άνθρωπος κατά την έννοια και την ουσία τού όρου. Να είσαι αληθινό παιδί τού Θεού που κοιτάζει ψηλά, παίρνοντας ευλογία και νουθεσία τού Πατέρα. Κι ύστερα κοιτάζεις χαμηλά και ίσια στα μάτια τον συνέλληνα, τού σφίγγεις με ζέση το χέρι, τού λέγεις πως ανάγκες και απαιτήσεις θα τις κάμει ολάκερη η Ελληνική Φυλή σαν ένα Σώμα και γράφεις ζωντανά τούς κανόνες τής ελληνικής ζωής. Ο Έλληνας Διανοητής στο Εθνικοκοινωνικό Κράτος συντάσσει την Βιοθεωρία και την Κοσμοθεωρία τού Αιώνιου και Ανίκητου Ελληνισμού. Ο Διανοητής βιώνει ζωή ενάρετη και ηθική ως προς την εθνική και την ανθρωπολογική του φύση. Τιμά εμπράκτως την θέση τής Ελληνίδας Μάνας και τού Έλληνα Μαχητή.

Ο Διανοητής τού Εθνικοκοινωνικού Κράτους γνωρίζει πολύ καλά τις ρίζες και την ιστορία τού Ελληνικού Έθνους. Βιώνει την ελληνικότητα ως την αιώνια αιμάτινη σκυτάλη μέσα στον αέναο ιστορικό χρόνο. Παίρνει πολλές ανάσες και οξυγόνο από τις δάφνες μα και από τα παθήματα τού παρελθόντος. Δεν στέκεται όμως στα παλιά. Έχει ατελείωτη όρεξη και πολύ μεγάλη φιλοδοξία να ολοκληρώσει τα ανεκπλήρωτα σχέδια και να προχωρήσει στην εκπλήρωση των δικών του σχεδίων. Οι Διανοητές τής Φυλής και όσοι έχουν πάρει απόφαση ζωής να ασκητέψουν στα ελληνικά νάματα, είναι ταυτόχρονα και δάσκαλοι και μαθητές τού Ελληνικού Έθνους, είναι σαφέστατα Έλληνες Πιστοί και Εθνικοκοινωνιστές.

Πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι όλες οι μεγάλες προσωπικότητες τού ελληνικού πνεύματος έχουν εξοβελιστεί από την εκπαίδευση των παιδιών μας  και από τις ενημερωτικές σελίδες των ποικίλλων μέσων επικοινωνίας. Μηδενικές ή έστω ελάχιστες αναφορές υπάρχουν στις προσωπικότητες τού Ηρόδοτου, τού Πλάτωνα, τού Αριστοτέλη, τού Ισοκράτη, τού Ηράκλειτου, τού Σωκράτη, τού Πλήθωνα τού Γεμιστού, τού Ίωνα Δραγούμη, τού Περικλή Γιαννόπουλου, τού Κωστή Παλαμά, τού Ιωάννη Συκουτρή, τού Άγγελου Σικελιανού, τού Κωνσταντίνου Καρυωτάκη, τού Λορέντζου Μαβίλη και τόσων ακόμη Ελλήνων που θέσανε την γραφίδα τους στην διάθεση τής ελληνικής κοινωνίας. Και απουσιάζουν οι φορείς τής Καθάριας και Ατίθασης Ελληνικής Ράτσας γιατί διδάσκουν τον Ζωντανό Ελληνισμό που ενοχλεί συμβιβασμένους και σταυρωτήδες.

Η σκέψη να γενεί πράξη απτή. Τα λάθη να διορθωθούν και οι ατέλειες να σβηστούν. Η Γνώση τού Έθνους να καθοδηγεί τα Ειρηνικά και τα Πολεμικά Έργα τής Φυλής μας. Η Ορθή Πίστη να σμιλεύει μαζί με το Εθνικό Φρόνημα τον Χαρακτήρα τού Έλληνα από τα πρώτα του βήματα έως και τας δυσμάς τού βίου του. Η Ιστορική Αλήθεια και η Συλλογική Φιλοδοξία τής Ελληνικής Φυλής να συνοδοιπορούν, πατάσσοντας το ψεύδος, την προδοσία και την βαρβαρότητα.

Στην κορυφή τής Ελληνικής Ράτσας όσοι γνωρίζουν να λαλούν ελληνισμό και να βαστούν ξίφος νίκης. Οι Άριστοι σε όλες τις εκδηλώσεις τής ζωής, από την Παράδοση έως την καθημερινότητα. Οι Έλληνες να άρχουν μες στην οικουμένη. Το Αίμα των Ηρώων και των Μαρτύρων να διαμορφώνει το άβατο απέναντι στους αχαμνούς και τον βατήρα τής Λαϊκής, Εθνικιστικής και Φυλετικής Ελλάδος. Η εθνική μας ολοκλήρωση να επεκταθεί στον καινούργιο ελληνικό πολιτισμό και από τής διανόησης το ανθοβόλημα να καταλήξει στον απολογισμό τής πλέον Χρυσής και Μεγάλης Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://averoph.files.wordpress.com/2014/01/ceb4ceb9ceb3ceb5cebdceb7cf83.jpg?w=496&h=252
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ «ΔΙΓΕΝΗΣ» (23 Μαΐ.1898 – 27 Ἰαν.1974)
Αθάνατος! Αιωνία η μνήμη του!
Αν προσπαθούσαμε να ιχνηλατήσουμε τα στοιχεία που συνιστούν την ταυτότητα του Διγενή,του θρύλου της Κύπρου,θα εντοπίζαμε τα γνησιώτερα και πιο λαμπράστοιχεία,με πρώτο και βασικό την φιλοπατρία,τον άδολο πατριωτισμό,σε συνδυασμό με την βαθειά και ειλικρινή πίστη στα Χριστιανικά ιδεώδη και στις αρχές της Ελευθερίας,Ισότητος,Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ Η’ ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ…

BETTY-ALEXIS


Πρώην Κνίτισα με δυο παιδιά αβάπτιστα και μακριά από Εκκλησίες, καλιμαύκια και κολυμβήθρες…
Η όμορφη Περιστέρα ή Μπέτυ, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη για τον άνθρωπό της διαδικασία, προτίμησε να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις.
Οι «παπαράτσι» μάταια κυνηγούν μια πόζα τους. Η Μπέτυ συνοδεύει τον σύντροφό της σε παραστάσεις στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής, όπου εθεάθησαν πέρυσι το καλοκαίρι. Στην Αίγινα τους βλέπουν κατά καιρούς από την άνοιξη και μετά, όπου φιλοξενούνται σε φίλους τους, ενώ η τελευταία κοινή τους έξοδος ήταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2014, στον γάμο της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ακόμη και εκεί, ενώ όλοι σηκώθηκαν να χορέψουν, η Μπέτυ και ο Αλέξης παρέμειναν ήσυχοι στο τραπέζι τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ”, Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

flertarei-me-ton-tsipra-o-abramopoulos


Σύμφωνα με τις τελευταίες έγκυρες πληροφορίες του “Makeleio.gr” o Aβραμόπουλος  θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ο Πάνος Καμμένος έχει “κλειδώσει” το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Κηρύσσεται λοιπόν αντάρτικο κατά της Γερμανικής μπότας και πολυ πιθανόν αυτή να ήταν και η σημασία της εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής , όπου αποτίμησε φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αμέσως μετά την πολιτική του ορκωμοσία…
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναλαμβάνει υφυπουργός υγείας ο έντιμος γιατρός του Ευαγγελισμού, Θανάσης Παπαχριστόπουλος .

Επιστολή Γιούνκερ σε Τσίπρα


Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις ελληνικές εκλογές. Θυμάμαι τότε που συναντηθήκαμε στο debate που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μας καμπάνιας πέρυσι. Το να προωθήσουμε βιώσιμες λύσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα δημοσιονομική σταθερότητα είναι μια κοινή πρόκληση στο σύνολο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων.


Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της Ε.,Ε., ειλικρινά δικός σας.
Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ

olympia

"Τεθωρακισμένος" Επικρατείας > Εξελέγη ο Νίκος Τόσκας με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


ImageΑπό τα “χαλύβδινα τείχη” των τεθωρακισμένων στην πολιτική. Ο υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας αφού πήρε την πρώτη “κρυάδα” την εποχή που είχε ρόλο στο επιτελείο της Βάσως Παπανδρέου και μετά στον Πάνο Μπεγλίτη, πέφτει στα βαθειά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον Καραμανλή θα ζητήσει ο Τσίπρας!
Απολύτως συνεπής με τη διακηρυγμένη θέση του περί συναινέσεων ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει αυτές τις συναινέσεις και στο ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στα πλαίσια αυτά ο πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα του κάνει πρόταση να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ;Πριν λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων " Romfea ", η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συγκρότηση μιας τριμελούς συνοδικής επιτροπής που θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του αυθαίρετου εγκλεισμού του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.Ειρηναίου μέσα στο κελί του εντός των χώρων του Πατριαρχείου. Το σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει ο κ.Αιμίλιος Πολυγένης έχει ως εξής:

Ο Μιχαλολιάκος για το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής


o-mixaloliakos-gia-to-apotelesma-ths-xryshs-ayghs
Για μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο ο προφυλακισμένος γραμματέας του συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Η δήλωσή του:

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ελληνικέ Λαέ!
Από το κελί μου των Φυλακών Κορυδαλλού, χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του Εθνικιστικού Κινήματος. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται στην Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, για δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Και αυτό ενώ ευρίσκομαι, τόσο εγώ όσο και οι Συναγωνιστές - Βουλευτές και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, παράνομα και άδικα στη φυλακή επί ενάμιση έτος.

Ο στόχος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παράγει τίποτα, δεν πρέπει να έχει δικά της έσοδα, δεν πρέπει να έχει εθνική κυριαρχία…


Απαγορεύεται να έχει άποψη ο ελληνικός λαός την στιγμή που ξεπουλάνε τον δικό του πλούτο, τον δημόσιο πλούτο, τον πλούτο που ανήκει στους Έλληνες όλους…
Οι πολίτες δηλαδή απαγορεύεται να εχουν άποψη και επιτρέπεται οι 151 βουλευτές να ξεπουλάνε οτι γουστάρουν και πρόσφατα στις ευρωεκλογές αυτοι οι μνημονιακοί αποδείχθηκαν μειοψηφία που αντιπροσωπεύει μονάχα 1 εκατομμύριο Έλληνες…

Ομοφωνία κυβέρνησης και κομμάτων για παραμονή της Total στην Κύπρο


τοταλ
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων σε ό,τι αφορά την παραμονή της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας Total στην Κύπρο, αλλά απέφυγε να πει κατά πόσο η εταιρεία θα παραμείνει στην Κύπρο.
Η Total πληροφόρησε την κυβέρνηση ότι οι προσπάθειές της να εντοπίσει γεωτρήσιμα σημεία για φυσικό αέριο στα τεμάχια 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ δεν καρποφόρησαν και ζήτησε να τερματισθεί το συμβόλαιό της.

Paul Krugman για το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι αρκετά..Ριζοσπαστικος»!!! @syriza #Tsipras #ekloges2015


Απίστευτο σχόλιο του Krugman για το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι αρκετά..Ριζοσπαστικος»
Ενα απίστευτο σχόλιο έκανε σήμερα ο Νομπελίστας Πωλ Γκρούγκαν.
Αντίθετα με τα εγχώρια παπαγαλάκια, που θέλουν να παρουσιάσουν την νέα Κυβέρνηση ως τόσο ριζοσπαστική που θα βγάλει την χώρα από τον «σωστό δρόμο του μνημονίου» ο Γκρουγκμαν δηλώνει ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι…»αρκετά ριζοσπαστικός»!
Συγκεκριμένα είπε:
«…Αν μη τι άλλο, το πρόβλημα με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ότι δεν είναι αρκετά ριζοσπαστικά.

Κατέπεσε ελληνικό F-16 στην Ισπανία

Κατέπεσε, πριν από λίγη ώρα, μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ισπανικού εδάφους. Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:15 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, υπάρχουν δυο νεκροί και δέκα τραυματίες. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Ωχ κλάμα και κακό μπόρα είναι θα περάσει ρε παιδιά !


Καλωσοριζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη ημέρα της ευθύνη του.

Χρόνος ανοχής δεν μπορεί να υπάρξει καθώς και οι αντοχές εξέλειπαν. Ετσι 300.000 κόσμος θα περιμένει να του δώσει η νεα κυβέρνηση να φάει και 300.000 κόσμος θα περιμένει να του πληρώσει την ΔΕΗ. Απειρος κόσμος θα περιμένει να του διαγράψει τα κόκκινα δάνεια και όλοι εκείνοι πού έφυγαν από το δημόσιο, με όποια αιτία, ακόμη και γιατί κατέθεσαν πλαστά πτυχία και εξαπάτησαν το κράτος, θα σταθούν στην ουρά για να επιστρέψουν και να ψωμίζονται από τα δημόσια ταμεία. Οι καθαρίστριες πρώτες και οι σχολικοί φύλακες και όλοι όσοι εχουν κατασκηνώσει στην Καραγεώργη Σερβίας και αναμένουν μια θέση στο δημόσιο. Μαζί και οι της ΕΡΤ..Ας ευχηθούμε να επιτύχει η κυβέρνηση. Αν αποτύχει το πρόβλημα θα τό έχει Ελλάδα.Δυστυχώς…

Τσίπρας: Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεχιστούν πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b5.html#ixzz3PvEppXZF


tsipras1
Χαρακτήρα δημοψηφίσματος επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ζητώντας αυτοδυναμία και όχι απλή πρωτιά για να μην είναι η κυβέρνηση του «όμηροι των δυνάμεων του χθες», τη στιγμή που η πολιτική σύγκρουση ενόψει των αυριανών εκλογών φτάνει στα άκρα.

Η "ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ" ΚΑΛΠΗ… ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ… ΤΑ ΣΦΑΙΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ"! ΔΕΙΤΕ, ΠΩΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…


Ψάχνοντας κανείς στο λεξικό την ετυμολογία της λέξης «ψήφος», θα δει ότι η προέλευσή της έχει βαθιές ρίζες στα αρχαία χρόνια. Η ψήφος γεννήθηκε από το..
αρχαίο ρήμα ψάω, που σημαίνει τρίβω, κάνω κάτι λείο.

Άρα η προέλευση της λέξης ψήφος μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για την μικρή πέτρα που έχει γίνει λεία με τη βοήθεια της τριβής.

Η αρπαγή της κάλπης!
Ο Χαρίλαος Φλωράκης έλεγε ότι η κάλπη είναι… γκαστρωμένη και επομένως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Παρόλ’ αυτά αν και γκαστρωμένη, κάποιοι δεν σέβονταν πάντα την… κατάστασή της. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του βουλευτή, Λευτέρη Καλογιάννη.

H Ξάνθη υψώνει την Ελληνική Σημαία στο ύψωμα «Αυγό» ! Εκτός και άν …


sikosan-simaia-150-tetragonikon-xio-eikones-483x340
Εδώ και αρκετό καιρό το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης και ο άτυπος Σύλλογος «Φίλοι της Σημαίας » έχουν συμβάλει με όλες τις δυνάμεις τους να υψώσουν την μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στο Ύψωμα Αυγό μια τοποθεσία από όπου θα είναι ορατή απο παντού στη Πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο !

Αφού τα χρήματα μαζεύτηκαν από συνδρομές απλών ανθρώπων κατασκευάστηκε ο Ιστός και η Ελληνική Σημαία Μεγάλων Διαστάσεων προέκυψε ως συνήθως θέμα Αρχαιολογίας ! 
shmaia-aygo-xanthi-3-1508x706_c
Το θέμα αυτό καλείται να εξετάσει το ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’ την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου  στην Κομοτηνή !
 
Θέλουμε να πιστεύουμε οτι το θέμα είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό ,ούτε θέλουμε να σκεφτούμε ότι  θα  υπάρχει περίπτωση αρνητικής απαντήσεως στο Αίτημα για Ύψωση της Ελληνικής Σημαίας .…
 
Στο θέμα θα επανέλθουμε λίαν συντόμως αν και μας προβλημάτισε το ότι το θέμα έρχεται στο αρμόδιο όργανο από την 5η Νοεμβρίου  που υποβλήθηκε …
Τέλος Ιανουαρίου και ελπίζουμε να έχουμε καμιά αναβολή για την αναβολή !
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΑΑΣ του Παραστήματος  Ξάνθης  2015
ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση Μεγάλης Σημαίας, στο υψ. ‘’Αυγό’’ ( Τελική Φάση )
ΣΧΕΤ:
α. Αριθ. Πρωτ. 888 / 2 Οκτ.2014/ ΕΑΑΣ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
 
β. Αριθ.Πρωτ. 3468 / 20-10-2014 / ΛΑ’ ΕΚΠΑ
 
γ. Αριθ. Πρωτοκ.148 / 5 Νοε.2014 / Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης
 
δ.Επικοινωνία 23Ιαν.2015 / Γραμματέας ΣυμβουλίουΑρχαιοτήτων Α.Μ.Θ
 
Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και οι ‘’ Φίλοι της Σημαίας’’, σας πληροφορούν ότι, σύμφωνα με το (δ) σχετικό, το ‘’Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης’’, ως αρμόδιο Όργανο, θα συνέλθει στις 29 Ιαν.2015 (ΠΕΜΠΤΗ) και ώρα 09:00 στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο(οδός, Α. Συμεωνίδη 4).
 
Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει ( Θέμα 5ο), είναι και η αίτηση για την Τοποθέτηση της Σημαίας στο Υψ. ‘’Καλλιάδιον’’ (ΑΥΓΟ), που υποβλήθηκε με το (α) σχετικό.
 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΤΣ του Παραρτήματος, καθώς και αντιπροσωπεία του άτυπου Συλλόγου ‘’ Φίλοι της Σημαίας’’, θα παραστούν στη συνεδρίαση, μαζί με τον αρμόδιο Νομικό Σύμβουλο τους. 
Όσοι επιθυμούν από την κοινωνία της Ξάνθης, δύνανται να παραστούν.
 
Ευελπιστούμε στην θετική και ταυτόχρονα επιθυμητή, από όλη την Κοινωνία της Ξάνθης, εξέλιξη του θέματος. Θα παρέχεται διαρκής ενημέρωση από τα ΜΜΕ και την ιστοσελίδα : www.eaasxanthis.gr.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού.
πηγη

CNBC: Το εκλογικό αποτέλεσμα αυξάνει το ρίσκο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει


XREOKOPIA
Οι αγορές και ολόκληρη η Ευρώπη έχουν θορυβηθεί μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο ακόμα για πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας και εξόδου από το ευρώ.
Το ρίσκο μιας ελληνικής χρεοκοπίας αυξήθηκε μετά τη νίκη του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως μεταδίδει το CNBC, σημειώνοντας ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ προκαλεί νευρικότητα στις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Αποφασισμένος ο Σαμαράς να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος


Fotis Kouvelis
Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος με κάθε τρόπο.
Συγκεκριμένα, αποφασισμένος να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Αντώνης Σαμαράς παρά την βαριά ήττα που υπέστη στις χθεσινές εκλογές.
Καθ όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας και από την ανακοίνωση των exit polls και μετά ο κ. Σαμαράς ήταν μόνος του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού με τους προσωπικούς του συνεργάτες τους κ.κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, Δημήτρη Σταμάτη και Γιώργο Μουρούτη καθώς και τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Κανένα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν πήγε στα γραφεία. Αλλά και όταν πήγε στο Ζάππειο για την δήλωση ο κ. Σαμαράς ήταν μόνος του. Στην δήλωσή του που δεν είχε ίχνος αυτοκριτικής ο κ. Σαμαράς επανέλαβα τα βασικά σημεία της προεκλογικής του τακτικής δείχνοντας και σε πώς θα κινηθεί στην αντιπολίτευση αν διατηρήσει την ηγεσία. “Εύχομαι οι προβλέψεις μου να μην επαληθευθούν” είπε αναφερόμενος προφανώς στο ότι σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα έλθει σε ρήξη με την ΕΕ. Επέμεινε και στις βασικές γραμμές της πολιτικής του ότι ηη ΝΔ θα είναι εγγύση της ευρωπαικής πορείας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων. Το ερώτημα βέβαια είναι τί στάση θα κρατήσει ο κ. Σαμαράς όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να διαπραγματεύται μία καλύτερη συμφωνία για την χώρα και να υλοποιεί κάποιες από τις εξαγγελίες του όπως τις διώξεις εναντίον φοροφυγάδων.
Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις εσωκομματικές διαδικασίες. Η εκπρόσωπος της ΝΔ κα Μαρία Σπυράκη είπε απλώς ότι “από καμία πλευρά δεν έχει εγερθεί θέμα αποχώρησης του κ. Σαμαρά από την ηγεσία” εννοώντας σαφώς ότι ο κ. Σαμαράς δεν το σκέπτεται. Παράλληλα ενώ κάποια στιγμή διέρρευσε ότι σκόπευε να ανοίξει τις διεργασίες για συνέδριο του κόμματος στην συνέχεια οι συνεργάτες του το διέψευσαν λέγοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί.
Ο κ. Σαμαράς ποντάρει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμά ότι εταίροι και δανειστές θα αρνηθούν μία νέα διαπραγμάτευση και ότι θα επιμείνουν στην εφαρμογή του παρόντος προγράμματος φέρνοντάς τον σε αδιέξοδο. Υπολογίζει δε ότι δεν θα αντέξει περισσότερο από δύο μήνες και ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα τον φέρουν ξανά στην κυβέρνηση για να συνεχίσει την υλοποίηση των συμφωνιών με τους δανειστές. Πάντως είναι ακόμη ανοικτό εάν θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο για τον προσδιορισμό της πολιτικής και ιδεολογικής του φυσιογνωμίας και αν ανοίξει τις διαδικασίες για επιβεβαίωση της ηγεσίας του. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ λένε ότι μετά από μία τόσο βαριά ήττα δεν γίνεται να μην υπάρξουν κάποιες κομματικές διεργασίες και ότι αν δεν τις ανοίξει ο κ. Σαμαράς θα τις ανοίξουν άλλοι. Ήδη στελέχη όπως ο κ. Μειμαράκης, ο κ. Δένδιας, ο κ. Μητσοτάκης μίλησαν για ήττα και υπαινίχθησαν ότι πρέπει να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες. Οι τρεις φέρονται σαν διεκδικητές της ηγεσίας εφόσον ανοίξει θέμα. Υποστηρικτικός προς την ηγεσία ήταν ο κ. Βορίδης ο οποίος το απόγευμα είχε περάσει από την λεωφόρο Συγγρού και ο οποίος επίσης φέρεται να θέλει να παίξει ρόλο στην επόμενη ημέρα. Η κα Μπακογιάννη ήταν απασχολημένη με την εκλογή της καθώς εκλέγεται στην τρίτη θέση στην Α΄ Αθήνας.
Όπως είναι φυσικό στο εσωτερικό του κόμματος είναι διάχυτη η δυσαρέσκεια για το μέγεθος της ήττας η οποία χρεώνεται στον κ. Σαμαρά που έκανε μία προσωποκεντρική εκλογική εκστρατεία. Χθες μάλιστα υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του κ. Παπαμιμίκου και του κ. Λαζαρίδη για τις αιτίες της ήττας. Στα ΜΜΕ διέρρευσαν πληροφορίες που προέρχονταν από το περιβάλλον του γραμματέα της ΝΔ ότι ο κ. Παπαμιμίκος είχε διαφωνήσει με την στρατηγική του φόβου στην οποία επέμεινε μέχρι τέλους ο κ. Λαζαρίδης με τα γνωστά αποτελέσματα.
Τριγμοί αναμένονται στο επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ…

Ποιοι προωθούν τη νέα πανθρησκεία;


panthriskeia
Ένα από τα βασικά που θέλει να επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση στον χριστιανικό κόσμο (στον μουσουλμανικό δεν μπορεί και στο Ισραήλ δεν θέλει…), είναι και η λεγόμενη «Πανθρησκεία».
Το Νταβός αποτελεί την μεγαλύτερη γνωστή «μάζωξη», επιφανών επιχειρηματιών, πολιτικών, οικονομολόγων, στην οποία κανονίζονται οι τύχες του κόσμου, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.
Με κύριο θέμα την «καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας» ξεκίνησαν οι συζητήσεις κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.

ΕΙΚΟΝΕΣ από το ΚΕΝΤΡΟ! Άλλοι γλεντάνε για τη Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι κοιμούνται ΑΣΤΕΓΟΙ στον ΔΡΟΜΟ!! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μakeleio.gr)

2

Συγκλονιστικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας…
1 2

Βρετανικά ΜΜΕ: “Οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά της λιτότητας που επιβάλει η Μέρκελ” – “Έρχεται σύγκρουση της Ελλάδας με την Ε.Ε.” σύμφωνα με Guardian και Indepentent…

tsipras(1)_513_355

“Το Grexit είναι αδιανόητο για την ΕΕ”!! Σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση… βλέπουν οι εφημερίδες Guardian και Independent για την Ελλάδα, σε δημοσιεύματα για την επόμενη ημέρα μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ σε τροχιά σύγκρουσης μετά από μετά την εκλογική νίκη του αριστερού κόμματος», είναι ο τίτλος του Independent, σε άρθρο που προβλέπει την οικονομική πολιορκία της χώρας από τους δανειστές.

Αυτοί είναι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που έκλεγονται στην Α’ Αθηνών από όλα τα κόμματα

bouli-ns-gia-tis-eisfores-se-gi

Με καταγεγραμμένο το 99.80% της ενσωμάτωσης αυτοί…
είναι οι βουλευτές που εκλέγονται στην Α’ Αθηνών από όλα τα κόμματα. Δείτε με έντονα γράμματα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται. Μάχη για την εκλογή τους δίνουν ηχηρά ονόματα που μέχρι στιγμής δεν εκλέγονται όπως Φωτεινή Πίπιλη, Πλεύρης Αθανάσιος από ΝΔ και Σύλβια Ράπτη από ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά:
1
2 3
1 2 4 5

Ποιοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ εκλέγονται στην Β’ Αθηνών από όλα τα κόμματα

bouli

Με καταγεγραμμένο το 99.80% της ενσωμάτωσης αυτοί…
είναι οι βουλευτές που εκλέγονται στην B’ Αθηνών από όλα τα κόμματα. Δείτε με έντονα γράμματα τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται. Αναλυτικά:
1 2 3 4 5 6 7

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πάμπλουτος μπαμπάς και ο Παττακός… Βρείτε τις ομοιότητες! (Βίντεο)

tsipras

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αναφορικά με την σχέση του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και του πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού.
Μετά από μια σύντομη έρευνα του logiosermis προέκυψε λοιπόν, ότι μερικά  ιστολόγια, είχαν δημοσιεύσει το θέμα το Μάϊο του 2013 ισχυριζόμενοι πως ο Παύλος Τσίπρας ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού.