Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΣΤΗ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 4-2-2015.

Η Ελλάς είναι ο φωτοδότης τού κόσμου όλου, Έθνος Αποστολικό μυρωμένο από τα χέρια τού Θεού και το αίμα των Ηρώων. Έσκυψε το κεφάλι σαν ξέχασε την Πίστη και σαν μόλεψε την τρανή γενιά της με αλλοτινές μισελληνικές και μισάνθρωπες βλέψεις. Μα τώρα που οι Σταυρωτήδες θέλησαν να μάς σκορπίσουν στους τέσσερις ανέμους για να μάς εξοντώσουν, τώρα ακριβώς είναι που το Αίμα το Ελληνικό θεριεύει μέσα μας και ξυπνάει την Πίστη στο Θεό, στην Ράτσα μας και στην Ιερή Αποστολή μας, στον Πανελληνισμό και την επιστροφή τής Ιστορίας στον Ελληνικό Θρόνο της.

Η ανθρωπότητα είναι ένα σκάφος που κινείται επάνω στην πορεία που χαράζει κάθε φορά ο δυνατός κυβερνήτης. Εκείνος ο ηγέτης και εκείνο το ηγεμονικό έθνος που βαστάνε το πηδάλιο στα χέρια είναι που κανονίζουν πόσα βήματα μπροστά ή πίσω θα κάνουν οι λαοί. Ο πολιτισμός, το μαχητικό πνεύμα, η ευφυΐα, η εργατικότητα και η ακατάβλητη προσήλωση στα δίκαια τής Φυλής είναι ο θώρακας και το οπλοστάσιο τού Ανίκητου Ελληνισμού. Και το αντίπαλο στρατόπεδο απαρτίζεται από την αλαζονεία, την εγκληματικότητα και την ματαιοδοξία τού ανέστιου και άπιστου σιωνιστικού νεοταξισμού που έχει μοναδικό του μέλημα την κατοχή επάνω σε ξένα οικόπεδα.

Δύο ειδών κοσμοκρατορίες υπάρχουν. Από την μια πλευρά είναι η Δύναμη που κυβερνιέται από την Ιεροπρέπεια προς τον Θεό και τα Άγια Προσκυνήματα μαζί με τα Προγονικά Νάματα και τον ακατάλυτο Δεσμό τού Αίματος. Είναι εκείνη η Δύναμη που δεν βλέπει περιουσίες και τάξεις μήτε αναγνωρίζει υλικές αντιπαροχές και ξένες κηδεμονίες, αλλά αντιμετωπίζει το Έθνος ως μια αδιάκοπη ιστορική συνέχεια και μια σιδερόφρακτη φρουρά που συγκεντρώνει όλα τα παιδιά τής Ελλάδος κάτω από τα λάβαρα τής Φυλής. Και από την άλλη πλευρά είναι εκείνος ο εσμός που μη έχοντας αξίες, ανδρεία και πλειοψηφία λαού, παρεισφρέει στα σπλάχνα τού δυνατού οργανισμού σκορπώντας σάπια κύτταρα μέσα στην πολιτεία και ξένους στρατούς πολυεθνικούς έξω από τις πύλες τού Ελληνισμού μας.

Σάπισαν τα κύτταρα τής ανηθικότητας, τής ηττοπάθειας και τής υποταγής. Οι ξένοι στρατοί που βρίσκονται έξω από το Κάστρο τής Ελληνικής Φυλής βγάζουν γλώσσα γυρεύοντας το μερτικό που τούς έταξε ο Εμποράκος των Εθνών σε πλούτο και χώμα. Ο δε Σταυρωτής δεν έχει ανάγκη τούς επιστάτες του, τούς δημοκράτες πολιτικάντηδες και επιδιώκει να κόψει τις σάρκες τής Φυλής μας για να τις βάλει στο σεντούκι, οδηγώντας την ανθρωπότητα στα πόδια του και στα πόδια τού αντίχριστου αφέντη του. Όμως το σκοτάδι δεν μάς πηγαίνει και η νίκη για εμάς τούς Έλληνες δεν κρίνεται στα χαρτιά τής ατιμίας αλλά στο στρατιωτικό πεδίο τής Τιμής. Σπάμε τις αλυσίδες τής αιχμαλωσίας, καίμε τις φυλακές τής προδοσίας και κατακτούμε τον πολιτικό και εδαφικό χώρο που ανήκει στον Λαϊκό και Εθνικιστικό Ελληνισμό.

Δεν είμαστε οι έσχατοι τής πλάσης, αλλά οι εκπολιτιστές τής οικουμένης. Μια οικουμένη που έχει για αληθινό της όνομα την ένδοξη Ελλάδα. Τα σύνορα τής Μητροπολιτικής Ελλάδος περικλείουν το εργαστήρι, το σχολειό και τον στρατώνα τής Φυλής μας. Οι Αξίες όμως τού Ηρωικού Πνεύματος, τής Ελευθερίας και τής Αυτοκυριαρχίας είναι ταξιδιάρικα πουλιά. Η λαλιά και αδελφοσύνη των Ελλήνων μαζί με την Ορθοδοξία είναι Σάλπισμα Αγώνος και Υπεροχής.

Βαρέθηκα λοιπόν την φτωχή, μικρή και δούλα ψευτορωμιά και βάλθηκα να βάλω την Αρχόντισσα Ελλάδα στην θέση της. Σιχάθηκα τούς συμβιβασμένους γύρω μου και έτσι βάλθηκα να τούς πετσοκόψω. Είναι μικρός ο αυλόγυρος που βλέπει το παράθυρο τής Φυλής μου και είπα να κατεβάσω το φράχτη. Όχι όμως για να βαστήξω λαθρομετανάστες και να διώξω εδάφη στους τυχοδιώκτες βαρβάρους τής παγκοσμιοποίησης, αλλά για να μαζέψω κάτω από τις φτερούγες τού δικέφαλου αητού αίγλη και ψυχές.

Ο Έλλην ο Αληθινός ενεργεί πάντα υπέρ τής δόξας τού Οίκου του. Διότι για να πας μπροστά οφείλεις να στηριχθείς στις ρίζες σου και να ακολουθήσεις τις διαδρομές τους. Και για να αναρριχηθείς στο πρώτο βάθρο τής Οικουμένης, πρέπει να δώσεις πολιτισμό και πυξίδα σε κείνους που θα αποδεχτούν την ηγεμονία σου. Έχουμε μέσα μας ακλόνητη την αυτοπεποίθησή μας, την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις. Έχουμε απόλυτη προσήλωση στην ζωντάνια των γραφών μέσα από τις δικές μας πράξεις. Είμαστε Έλληνες που σμιλεύουμε την γη μας με γνώμονα την ευημερία των παιδιών μας και την Ελληνικότητα στις αποφάσεις μας. Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ανθρωπότητα.

Το πρώτο γνώρισμα που προσδιορίζει το Λαϊκό, Φυλετικό και Εθνικιστικό μας Κράτος είναι το Ελληνικό Αυτοδιοίκητο. Το δεύτερο γνώρισμα είναι η κοινωνική συγκρότηση με βάση την Όμαιμη Λαϊκή Κοινότητα. Το τρίτο γνώρισμα είναι η ακλόνητη προσήλωση των Ελλήνων στην αρχή τού σχηματισμού εθνικού σκοπού που αρμόζει σε Μεγάλη Δύναμη. Ένωση των γνωρισμάτων αυτών είναι η Ελευθερία Όλων των Ελλήνων και η Εθνική μας Ολοκλήρωση στον εδαφικό παράγοντα, από δυσμάς έως ανατολάς των παλιών συνόρων. Στην κορυφή τής γεωπολιτικής μας συμπεριφοράς η συμμετοχή στις κρατικές μας υποθέσεις τού Οικουμενικού Ελληνισμού ανά την υφήλιο. Πανελληνισμός στον δρόμο Θεού και Ελληνικής Ιστορίας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Καμμένος: «Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και των προμηθειών»


kammenos-tha-anoiksoyn-oloi-oi-fakeloi-twn-eksoplistikwn-kai-twn-promhtheiwn
Την αποφασιστικότητά του να ανοίξει τις υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Προετοιμάζουν το έδαφος οι Γερμανοί για τις αποζημιώσεις;


spiegel 1
Πρωτοσέλιδο στο Spiegel «Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: Η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel».

Πόνεσε τον Σόιμπλε το ότι Αθήνα-Μόσχα ήρθαν πιο κοντά


σοιμπλε
Δεν είναι αρεστή στο Βερολίνο η προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί μια βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα. Ερωτηθείς για το σε ποιο βαθμό οι σχέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τη Μόσχα προκαλούν ανησυχία, ο Σόιμπλε απάντησε: Δεν μας αρέσει αυτό.

Ο Β.Πούτιν δίνει 10 δισ. δολάρια εδώ και τώρα στην Ελλάδα

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Διαβατήριο-Κάρτα με RFID τσιπάκι


σχόλιο ID-ont: Χώρα που βγαίνει/βγήκε(;) από το μνημόνιο δοκιμάζει πρώτη το νέο διαβατήριο-Κάρτα. Επάνω δεξιά φέρει την ένδειξη (ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με τον κύκλο και την διακεκομμένη γραμμή στο κέντρο) ότι περιέχει τσιπάκι RFID! Καλώς μπήκατε Ιρλανδοί στον κόσμο των RFID Ηλεκτρονικών Καρτών!!! Μήπως τελικά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι το προστάδιο της RFID Ηλεκτρονικής Κάρτας;
http://www.digitallife.gr: Δεν αμφισβητεί κανείς ότι τα selfie είναι η απόλυτη μόδα της εποχής, αλλά από αυτό έως το να αποτελούν το επόμενο διαβατήριό σας υπάρχει μία απόσταση. Χμμμ, όχι και τόσο μεγάλη τελικά...

Ελπιδοφορες για τη Χωρα οι πρωτες ημερες της νεας κυβερνησης

Παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος  έχουμε αντιταχθεί στις πολιτικές προτάσεις του Συριζα και έχουμε κρατήσει αποστάσεις από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, θεωρούμε ότι είναι σωστό χάριν της αλήθειας να παραδεχθούμε τα εξής:

Καμμένος: Δεν θα πηγαίνουμε στο εξωτερικό σαν υπάλληλοι της Μέρκελ


kammenos-mesa-se-mia-bdomada-exei-allaksei-o-kosmos
Για διατήρηση της αυτοδυναμίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και για αλλαγή του κλίματος απεναντι στην Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα σε μια εβδομάδα έχει αλλάξει ο κόσμος».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «είναι διαφορετικό να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και συνομιλούμε με τους εταίρους μας ως έχουμε και διαφορετικό να μιλάμε ως υπάλληλοι της Μέρκελ».

Συμφωνούν σε όλα αλλα διαφωνούν για την Ελλάδα;...Για να ξυπνήσουμε λίγο!!!


Μαζί στις περισσότερες σφαγές των τελευταίων δεκαετιών, χέρι-χέρι με ιλιγγιώδη προϋπολογισμούς αμυντικών συστημάτων για να εισβάλλουν κυριολεκτικά στα ξένα κράτη. Από που να ξεκινήσουμε και από που να τελειώσουμε. Η δυτική επέλαση με προγεφύρωμα των Η.Π.Α την Γερμανία, ξεκινά με πολλαπλά στοιχεία να πλήττει την χώρα μας, με την μικρασιατική καταστροφή, μια εθνική τραγωδία της Ελλάδος, οπου φέρνει τους παραπάνω αναφερόμενους 'συμμάχους μας' να φέρονται ως θεατές στην σφαγή της Σμύρνης από τα πολεμικά τους πλοία.Σερβία.. Απίστευτη συνεργασία για να διαλύσουν και να διχοτομήσουν ένα Ορθόδοξο κράτος με ανελέητους βομβαρδισμούς αμάχων.
Γάζα.. κοινή διαδρομή και στήριξη στους ανελέητους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών, εκεί οπου η γενοκτονία των παλαιστινίων γιγαντώνεται κάθε μέρα.
Αραβική άνοιξη...θανάτωση όλων των Αραβικών κρατών ξεκινώντας από τους ηγέτες τους για την δημιουργία του ισλαμικού χαλιφάτου
Επίθεση και χτύπημα της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας. Η Ορθόδοξη αυτή χώρα καταντά με ένα εμφύλιο διχοτομημένη, μιας και η γνωστή συνταγή της Κοσσοβοποίησης είναι καλή και γνώριμη από Γερμανούς και τους Αμερικανούς.
Κοινό εμπάρκο στην Ρωσία... Ε.Ε με κυρίαρχο την Γερμανία συνεργάζεται στενά με Η.Π.Α για την εξουθένωση και υποταγή της Ρωσίας
Μια σύντομη σκέψη χωρίς πολλές αναλύσεις, αλλα με σίγουρα αποτελέσματα και πολλά ερωτηματικά για την στήριξη Ομπάμα

Το δισκοπότηρο της Αγιά Σοφιάς

Τι συζήτησε με τους πρέσβεις ΗΠΑ και Ρωσίας ο Πάνος Καμμένος

Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας - Ο Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε πρόσκληση για επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στη ΜόσχαΔιαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχε την Τρίτη ο Πάνος Καμμένος.

Ο Κρούγκμαν υπέρ της πρότασης Βαρουφάκη για το χρέος

 "Ποιος είναι παράλογος τώρα;" 

 Υπέρ της πρόταση Βαρουφάκη για την έκδοση νέων ομολόγων για το ελληνικό χρέος τάσσεται ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.   Ο γνωστός οικονομολόγος σημειώνει στο blog του ότι η πρόταση του Έλληνα υπουργού για ανταλλαγή χρέους είναι απολύτως λογική και δεν μπορεί να σκεφτεί με ποιο επιχείρημα οι Γερμανοί μπορεί να την απορρίψουν χωρίς συζήτηση.  

Ποιοι τυπώνουν και ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματα στον κόσμο [video]Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και να προσέξουμε πως το αμερικανικό μοντέλο έχει εφαρμοστεί και στην Ευρώπη...

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:»Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Πάνος Καμμένος: Ο Σαμαράς τα έδινε στο Μέγαρο, στερώντας τα απο τους Ακρίτες > Η Cosco θα σεβαστεί αυτά που υπέγραψε επί Καραμανλή


Δριμεία επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποσχόμενος την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη Realnews.

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο > Με επισκέψεις σε Τύμβο Μακεδονίτισσας και ΕΛΔΥΚ

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο
Λευκωσία: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Κύπρο, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και αναχωρεί για τον επόμενο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, την Ιταλία. Σήμερα το πρωί, ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην παρουσία και του υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Πρόκληση Σόιμπλε: «Δεν μας αρέσει» η προσέγγιση Αθήνας - Μόσχας


Πρόκληση Σόιμπλε: «Δεν μας αρέσει» η προσέγγιση Αθήνας - Μόσχας
Το Βερολίνο δεν αντιμετωπίζει θετικά τη προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία διεμήνυσε μέσω Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μία βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί μια βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Στην ερώτησε σε ποιο βαθμό οι σχέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τη Μόσχα προκαλούν ανησυχία, ο Σόιμπλε απάντησε:

''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ''...
Την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt έδινε τη διαβεβαίωση ότι ο πρόεδρος...
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να «καταργήσει την Τρόικα».

Σκόπια: Σοκ στην Γερμανία > Τσίπρας – Έχουμε αποδείξεις ότι η Μέρκελ έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη


Τι μεταδίδουν τα σκοπιανα μέσα για την συνάντηση Σουλτς – Μερκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ. Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοί βιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.

Süddeutsche Zeitung: "Ο Γ.Βαρουφάκης 'τελείωσε' και τον Γ.Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup"

ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ


Ο Γ.Βαρουφάκης δεν τελείωσε μόνο την μισητή τρόικα αλλά και τον Γερούν Ντάισεμπλουμ καθώς τα γερμανικά ΜΜΕ τον περνούν από 

Guardian: Για να δραπετεύσει από την οικονομική «κόλαση» η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει με GrexitImageHandler GUARDIAN ALEXIS TSIPRASΓια να ξεφύγει από την οικονομική «κόλαση» ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να μείνει αμετακίνητος στις θέσεις του, ακόμα και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ, για να κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι εταίροι του, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της την Κυριακή.
Στη στήλη Business Leader, όπου οι οικονομικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας σχολιάζουν τα γεγονότα της εβδομάδας, προβάλλει το θέμα της Ελλάδας και οι τακτικές που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Καταστροφή ή επανίδρυση της Ευρώπης; – Frankfurter Allgemeine / Der Spiegel / Die Zeit


assets_LARGE_t_420_54459810_type12713
Ακρως προβληματισμένος εμφανίζεται ο διεθνής Τύπος και κυρίως ο γερμανικός, για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.
Ενδιαφέρον έχει, πάντως, ότι από τη μεριά του Βερολίνου ακούγονται φωνές που πιστεύουν ότι η παρούσα συγκυρία δεν είναι απαραίτητα μια κρίση που θα οδηγήσει στην καταστροφή, αλλά στην επανεκκίνηση της Ευρώπης. Ακόμη, από τη Γερμανία, και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», προέρχεται η είδηση ότι η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

"Καμπάνα" 145.000 ευρώ στον ΟΤΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε πρόστιμο ύψους 145.000 ευρώ σε βάρος του ΟΤΕ, που είχε επιβληθεί από την Αρχή Προστασίας Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας με...  αφορμή τρία (παλαιότερα) κρούσματα υποκλοπών.
Η ποινή είχε επιβληθεί καθώς η ΑΔΑΕ είχε κρίνει πως δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας (στα ΚΑΦΑΟ) για την αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και για μη έγκαιρη ενημέρωση της Αρχής για τρία συμβάντα υποκλοπών.

Τα "παιχνίδια με τη ... φωτιά" του Αλέξη!

Θεωρώντας ότι τα μνημόνια λιτότητας αποδοκιμάστηκαν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να «σκοτώσει την τρόικα» μη αναγνωρίζοντάς την θεσμικά και απαιτεί να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη σε πολιτικό επίπεδο. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι μια συμβιβαστική συμφωνία με την Ευρώπη, στην οποία θα περιλαμβάνονται από τη μία πλευρά φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη γενναία πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου αλλά και ιδιωτικοποιήσεις - στο πρότυπο των γερμανικών απαιτήσεων - και από την άλλη πλευρά πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανάπτυξης με τη χρήση μέρους των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού.

Τα σχόλια στο Facebook «έκαψαν» τον τομεάρχη Υγείας του Ποταμιού

Την παραίτησή του υπέβαλε ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια που έκανε στο Facebook σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Λιαρόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Γερούν... γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά! Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον ντζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες. Και όμως!!».

Στη συνέχεια και μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ σχολίασε: «Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Έλλην νόμιζε ότι με bullshit και χαμογελάκια θα κέρδιζε την πατρίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει όταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από το Διαφωτισμό με όπλο σου τη φουστανέλα. Ευτυχώς ο Ολλανδός δε μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup».

Τα δύο αυτά σχόλια προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λυκούργος Λιαρόπουλος να κατεβάσει τις αναρτήσεις και να ανακοινώσει μέσω Facebook την παραίτησή του.

Ούτε το ασανσέρ δεν τον θέλει...

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ της Βουλής για 20 λεπτά. Υπάλληλοι της Βουλής ξεναγούσαν τον κ. Θεοδωράκη στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, προκειμένου να δει ποιο γραφείο θα πάρει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Χρειάστηκε να ανεβεί στον δεύτερο όροφο, για να δει το γραφείο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τη ΔΗΜΑΡ. Όμως το ασανσέρ χάλασε και ο κ. Θεοδωράκης, μαζί με ακόμη δύο άτομα που τον συνόδευαν, αναγκάστηκε να μείνει για περίπου 20 λεπτά μέσα στον ανελκυστήρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι τεχνικοί οι οποίοι και απεγκλώβισαν τον επικεφαλής του Ποταμιού. Τελικά το γραφείο του κ. Θεοδωράκη θα είναι στο ισόγειο της Βουλής.

Σκόπια: Σοκ στην Γερμανία > Τσίπρας – Έχουμε αποδείξεις ότι η Μέρκελ έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη

Τι μεταδίδουν τα σκοπιανα μέσα για την συνάντηση Σουλτς –Μερκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοίβιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Τέλος ο δανεισμός στις Ελληνικές τράπεζες αν δεν συμφωνήσετε


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει τον δανεισμό προς τις ελληνικές τράπεζες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία που θα κρατήσει εν ισχύ το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει ο Erkki Liikanen, στέλεχος της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας.
Παράλληλα με το πρόγραμμα διάσωσης, η ΕΚΤ έχει κατ΄ εξαίρεση επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση στην ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν υποβαθμισμένα στην κατηγορία «junk», καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργικότητα του τραπεζικού της συστήματος.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της να αναιρέσει έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων- από αποκρατικοποιήσεις, ως τις περικοπές του κατώτατου μισθού- τις οποίες ανέλαβε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για το (κυρίως) ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της- οδηγούμενοι από την ΕΕ- πλέον βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αναφορικά με το τρέχον πρόγραμμα το οποίο λήγει τον Φεβρουάριο.
Αυτή η διένεξη, «πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο, διαφορετικά δεν θα έχουμε την δυνατότητα να παρατείνουμε την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες», δήλωσε ο Erkki Liikanen, ο Φινλαδός κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος παράλληλα είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
πηγή


Bild: Το 62% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα στο ευρώ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/bild-%cf%84%ce%bf-62-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf.html#ixzz3QaOQpluP


Bild: Το 62% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα στο ευρώ
Την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμεί η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild.
Ειδικότερα, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ τάσσεται το 62%,  ενώ μόνο το 26% επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.
Παράλληλα , το 68% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ μόλις το 21% λέει «ναι» σε περαιτέρω απομείωση του χρέους.
πηγή

“Οι σκληροί του ευρώ ετοίμαζαν επίθεση στην Ελλάδα”

Επέμβαση ΗΠΑ και Γαλλίας

Στην αποκάλυψη ότι κράτη του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης είχαν ετοιμάσει οικονομική επίθεση στην Ελλάδα την οποία απέτρεψαν ΗΠΑ και Γαλλία, προχώρησαν οι γάλλοι στη χθεσινή επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΜΕΓΚΑ στην γαλλική πρωτεύουσα Μαρία Δεναξά.  

GS2C0085
Μέσα σέ κλίμα βαθιᾶς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Μαντινείας καί Κυνουρίας, τό πρωί τῆς Κυριακῆς 1ης Φεβρουαρίου 2015 στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἀπελευθερωτοῦ τῆς Ἑλλάδος Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο Δημ. Αβραμόπουλος ….το 1981!….στο Μαξίμου, στο διπλωματικό γραφείο του Α. Παπανδρέου !»Πλανόδιος» της διπλωματίας !
Κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι από το 1981, που ο νεαρός τότε ακόλουθος του διπλωματικού σώματος Δημήτρης Αβραμόπουλος πρωτοανέβηκε στα σκαλιά του Μαξίμου για να εργασθεί στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου και κάμποσα χρόνια αργότερα για να τα ξανανέβει ως διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ως δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον κ. Σημίτη για την Ολυμπιάδα του 2004, για τον εορτασμό της χιλιετίας, θέματα που απασχολούν την Αθήνα – και ποιος ξέρει τι άλλο «ειδικότερου» ενδιαφέροντος….
ΦΩΤΟ – Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 24-11-1999
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]
πηγή

Το βαρύ «ιστορικό φορτίο» του γεφυριού της Πλάκας που κατέρρευσε

«Σήμερα πενθούμε», «χάσαμε ένα ιερό μνημείο», «κατέρρευσε το σημείο αναφοράς του τόπου μας». Η ιστορία του μνημείου που χάθηκε..
στο έλεος της κακοκαιρίας.

Σκουρλέτης: Επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751,39 ευρώ


skourleths
Παρότι το μνημόνιο δεν επιτρέπει διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751,39 ευρώ χωρίς εξαιρέσεις για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Πανελλήνιο σοκ με το νεαρό αθλητή που πέθανε κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν γύρισε η γλώσσα του πηγή:


basket
Η Ελλάδα θρηνεί για το νεαρό αθλητή που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αγώνα της ΕΣΚΑΝΑ στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Δασκαλάκης», καθώς γίνεται λόγος για τραγική αργοπορία του ΕΚΑΒ.

ΔΕΙΤΕ πόσο τελικά κοστίζουν στον Ελληνικό λαό οι βουλευτές;; ΟΛΑ τα ποσά αναλυτικά…

lefta-vouli

Πολλές οι συζητήσεις για τις αμοιβές και τα λοιπά προνόμια-παροχές των Βουλευτών, που… κατά το παρελθόν, έχουν αποτελέσει “πεδίο” αντιπαράθεσης μεταξύ Κομμάτων, αλλά και των ίδιων των Βουλευτών.
Ποιο είναι όμως, αλήθεια, συνολικά αυτό το ποσό…; 
Σύμφωνα με υπολογισμούς, φτάνει στα 15.051 ευρώ, ανά μήνα, δηλαδή 180.612 ευρώ το χρόνο, επί 300 που είναι οι Bουλευτές, 54.183.600 ευρώ!
Στο παραπάνω σύνολο περιλαμβάνονται οι μισθοί των δύο επιστημονικών συνεργατών, ανά Bουλευτή, που δικαιούνται από το νόμο, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε Eπιτροπές, στα Θερινά Τμήματα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της Βουλής, καθώς και τα ποσά για πρόσωπα και μέσα που αφορούν την ασφάλεια τους (αστυνομική φύλαξη ή συνοδεία).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού που προκαλεί δέος και ανατριχίλα! “Το χρέος της Ελλάδος θα…”

1

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά!
Διαβάστε παρακάτω το αυθεντικό κείμενο:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Ο Βαρoυφάκης πέρασε τις εξετάσεις του εβραϊκού λόμπι…με άριστα”!!

varoufakis-yannis

Καταγγελία αναγνώστη: Καλημέρα Στέφανε…. Κάνε κλικ στο βίντεο, θα σε παει απευθειας στο σημειο που ο μπαρουφακης δινει εξετασεις στο εβραικο λομπυ και περναει με αριστα (12’38”) .Η ερωτηση που εκανε η δημοσιογραφος λιγο πολυ φωτογραφιζει τον καμμενο που ειναι στην συγκυβερνηση και καποτε ειχε δηλωσει οτι οι εβραιοι πληρωνουνε λιγοτερους φορους και ο μπαρουφακης το κανει α βα βα με την πλαστιγγα να γερνει φυσικα προς τους εβραιους.
Στην κριση σου το αφηνω για δημοσιοποίηση.
Αναγνώστης
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

Τα «συγχρηματοδοτούμενα» έργα, είναι τελικά χρέος ή όχι;


<div class="mbs fwn fcg" data-ft="{"tn":"C"}"> <div class="_5pcn fwb" data-ft="{"tn":";"}"><a href="https://olympiada.files.wordpress.com/2015/02/boulntozes.jpg"><img class="alignleft  wp-image-448354" src="https://olympiada.files.wordpress.com/2015/02/boulntozes.jpg" alt="BOULNTOZES" width="239" height="179" /></a><a href="https://www.facebook.com/archaeos.pteryx/posts/760161384066043?fref=nf">Archaeos Pteryx</a></div> </div> <div class="mtm _5pco" data-ft="{"tn":"K"}"> <div id="id_54cfb73ad10008f09381815" class="text_exposed_root text_exposed"> <h3>Μπήκα σε κουβέντα για το εάν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα είναι ή δεν είναι χρέος. Τυπικά, δεν είναι. Ουσιαστικά είναι, παραείναι, και είναι και φαρμακερό.</h3> <hr class=

Να αρχίσω ανάποδα. Τα συγχρηματοδτούμενα, όπως και τα sale-leaseback (πχ το κτίριο της ΓΑΔΑ) είναι off-balance sheet debt για τα golden boys που τα στήνουν. DEBT, που δεν είναι στα βιβλία.

Παράδειγμα 1: Το κτίριο της ΓΑΔΑ. Φτιάχτηκε με φόρους και στεγάζει την αστυνομία (που δεν πληρώνει νοικι εξ αυτού). Το πουλάει το κράτος σε μένα, δίνω λεφτά, βγάζω το κεφάλαιο και τους τόκους από το νοικι που θα μου πληρώνει η αστυνομία. Απο εκεί που δεν πλήρωναν νοικι, θα πληρώνουν. Βγαίνει από νέους άμεσους φόρους. Νέο χρέος

Παράδειγμα 2: Οι αυτoκiνητόδρομοι. Φτιάχτηκαν με συγρηματοδότηση (project finance). Χρηματοδοτήθηκαν από δάνεια του ιδιώτη, αποπληρωτέα από διόδια και δεν χρειάστηκε τότε δημόσιο χρήμα. Πλγην όμως τα διόδια βγαίνουν από εμάς, τους χρήστες. Ο "φορολογούμενος" είναι ο χρήστης, αλλά τα 10 ή 100 ευρώ το μήνα βγαίνουν από το πορτοφόλι του και μειώνουν το περίσσευμα που έχει για άλλα πράγματα. Ήδη μοιάζει με φόρο. Και γίνεται χειρότερο: Εάν δεν βγαίνει ο ιδιώτης από διόδια, του δίνει το Κράτος αύξηση. Φόρος! Και γίνεται πολύ χειρότερο: Eάν εξακολουθεί να μην βγαίνει και κινδυνεύει το ιδιωτικό χρέος του, τότε υπάρχει στα ψηλά γράμματα "εγγύηση του Δημοσίου". Αμιγώς φόρος. Και το κερασάκι: Επειδή ο ιδιώτης χρωστάει σε ευρώ, και εάν κάνει default του παίρνουν ίσως τα πάντα, δεν τον συμφέρει καθόλου να βγούμε από το ευρώ, αφού θα πάθει την ίδια ζημιά που έπαθαν όσοι δανείστηκαν σε ελβετικά φράγκα.

Πάμε στη “δραχμή”;

Photo illustration of a drachma coin on display in Athens

Τι λέει σε απλά ελληνικά ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα; 
editorial
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...