Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Τι ΣΚΙΣΙΜΟ ήταν αυτό Μαντάμ; ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ μέσα στη Βουλή! (φωτο)

tzakri_0.jpgpoia

Τα βλέμματα όλων αλλά και τα φλας των φωτογράφων κατάφερε να τραβήξει σήμερα κατά την εκλογή προέδρου της Βουλής η….

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΣΟΚ: NEKΡΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ- ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ. ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΙΖΩΘΗΚΑΝ-ΣΤΟ ΚΑΡΝΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ή ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ; (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

1233

Ηταν ο άνθρωπος που γνώριζε ποιοι Έλληνες Πολιτικοί πήραν μίζες εκατομμυρίων από το σκάνδαλο Siemens και είχε στα κατάστιχα του  καταστάσεις με ονόματα και διευθύνσεις.
Ηταν μία από τις “ιερές αγελάδες” της Siemens όπως ο Von Pierer, o Κleildmayer (που είχε καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της Siemens ).
Μια ημέρα μετά τη μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ερώτηση βόμβα στον Σοιμπλε για Siemens Χριστοφοράκο!

5456
Μια ημέρα μετά την μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ!
Ο 62χρονος Νόιμπέργκερ βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο, ενώ πρόσφατα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο 10 ημερών - ΥΠΟΙΚ: Δεν υπογράφουμε, θα πέσουμε


Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο 10 ημερών - ΥΠΟΙΚ: Δεν υπογράφουμε, θα πέσουμε

Κύκλοι υπουργείου Οικονομικών: «Θέλουν να συμφωνήσουμε για παράταση στις 11/2 και να το ανακοινώσουμε στις 16/2» - Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως, λένε συνομιλητές του Γ.Βαρουφάκη. Τελεσίγραφο για συμφωνία «εδώ και τώρα», μέχρι το Eurorgoup της 16ης Φεβρουαρίου έστειλαν οι ευρωπαίοι εταίροι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του  Euroworking group.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ > Στροφή προς την πλευρά των δανειστών κάνουν και οι ΗΠΑ


Ο Ομπάμα αδειάζει τον Τσίπρα: Συνεχίστε με την Τρόικα κάντε μεταρρυθμίσεις
Στροφή προς την πλευρά των δανειστών κάνουν και οι ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει ότι «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να παραμείνει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης».

Oι συνεργάτες του Μπερίσα επιτίθενται ξανά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο


αναστασιοσ
Η Εφημερίδα του Fahri Balliu, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Μπερίσα και αποτυχημένο προπαγανδιστικό εργαλείο του, βρήκε την ευκαιρία, και πάλη, να συκοφαντήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία (ως ορκισμένος εχθρός της) , τον Αρχιεπίσκοπο και φυσικά όλους του ορθοδόξους μ’ ένα ειρωνικό άρθρο γεμάτο δηλητήριο. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε να πλησιάσουν στο ελάχιστο τον Αρχιεπίσκοπο.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝΕ


The bondholder..Το 2008 ξέσπασε ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. (Lehman). Όταν αυτός ο πόλεμος έφτασε στην Ελλάδα μας, το 2009, δεν είχαμε όπλα να πολεμήσουμε (άδεια ταμεία και χρεωμένοι)… κάποιοι τα πήραν αλλά και εμείς είχαμε ανταλλάξει τα όπλα για φαί...για να μην πεινάσουμε ...
Ενώ είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία να αντισταθούμε και να γίνουμε το φως της ανθρωπότητας (αν δηλώναμε η μας χαρίζετε το χρέος η χρεοκοπούμε το 2010)
παραδίδουμε την πατρίδα μας για να μην πεινάσουμε. Μας δίνουν φαί και πεινάσαμε λίγο ( 4000 πέθαναν από αυτοκτονίες) και κάναμε την νεολαία μας γενίτσαρους
(400.000 ελληνόπουλα μετανάστευσαν).


Τέλειωσαν τα φαγητά (2015), και κλέφτες και αμαρτωλοί λέμε ως εδώ θέλουμε την λευτεριά μας
ΑΛΛΑ
Ενώ λέμε ότι πολεμάμε για την λευτεριά, για μην πεινάσουμε, την ίδια στιγμή γονατιστοί παρακαλάμε τον κατακτητή ( και δεν είναι μόνο η Γερμανία) να μας δώσει να φάμε και επειδή λέει όχι,
θα παραμείνετε δούλοι, έχουμε το θράσος και τον βρίζουμε !!!!!!!! Γιατί δεν μας τάισε !!!!!!!!.

Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.
Οι σπαρτιάτες ,οι σουλιώτες οι φαντάροι του 1940 και οι όλοι οι άλλοι που πείνασαν και που πέθαναν γι’ αυτά τα χώματα, μας βλέπουν από επάνω και κλαίνε.

olympia

Τα «έσπασε» και η Κύπρος με την Τρόικα – Δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση


κυπρος
Το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου θα παραμείνει στον «πάγο» μετά τις αδιέξοδες συνομιλία με την Τρόικα. Αιτία, η απόφαση της Λευκωσίας να παρατείνει την αναστολή του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς. Με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λευκωσία τεχνικών ομάδων της Τρόικας, από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις
6 Φεβρουαρίου, υπήρξε κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία αναφέρει.

«Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος. Τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο. Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης».
Τα κλιμάκια προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη, τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

olympia

Ο συμβολισμός του Δικέφαλου Αετού


Ἀρχαιότατο σύμβολο ὁ μονοκέφαλος ἀετός εἶναι γνωστός ὡς αὐτοκρατορικό σύμβολο ἰσχύος, ζωτικότητας καί ἀναγέννησης. Ἀπαντᾶται σέ ὅλη τή μακραίωνη ἱστορία τῶν δύο ρωμαϊκῶν αὐτοκρατοριῶν, ἀλλά καί στίς προγενέστερες ἑλληνικές πόλεις, ὅπως καί σέ ἀναρίθμητες ἄλλες συμβολικές χρήσεις συνοδεύοντας θεούς καί ἥρωες.
Ὡστόσο, ἡ παραλλαγή τοῦ δικέφαλου ἀετοῦ ὑπῆρξε σύμβολο ὑπέρτατης δύναμης γιά τούς Μυκηναίους, τούς Βαβυλώνιους καί τούς Χιττῖτες, ἀπό τούς ὁποίους εἶναι πιθανό νά τόν υἱοθέτησαν οἱ Τουρκομάνοι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καί οἱ Σελτζοῦκοι τοῦ Ρούμ, γιά νά τόν δανειστοῦν οἱ Σταυροφόροι καί νά τόν μεταφέρουν στήν Εὐρώπη, ὅπου ἔγινε γνωστός ὡς αὐτοκρατορικό σύμβολο τῆς Ρωσίας τῶν Τσάρων καί τῆς Αὐστρίας τῶν Ἀψβούργων.
Τά δύο κεφάλια τοῦ ἀετοῦ ἑρμηνεύονται συνήθως ὡς ἔκφραση τῆς διπλῆς φύσης ἤ τῆς δυσυπόστατης ἰσχύος αὐτῶν πού τόν χρησιμοποιοῦν, ἀλλά καί ὡς μιά ὑπέρτατη ἔκφραση κυριαρχίας καί δύναμης.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΛΑΦΟΣ: ΤΟ 72% ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΕΛ Ή ΣΥΡΙΖΑ!
Τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκει σύμφωνη η σκληρή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έναντι των πιστωτών της χώρας.
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με τους εταίρους της η ελληνική κυβέρνηση, έναντι 22,5% που διαφωνούν.

Την ίδια ώρα, το 75% των πολιτών, που πήραν μέρος στην έρευνα, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης και πολιτών που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.


olympia

Αδωνις Γεωργιάδης: γιατί δεν έφυγα από τη χώρα @AdonisGeorgiadi


adonis_psyxaris_103904512
Τους λόγους για τους οποίους δεν έφυγε από τη χώρα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε δηλώσει προεκλογικά, εξήγησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε στο Βήμα fm η επίμαχη δήλωσή του ήταν «στο πλαίσιο μιας χιουμοριστικής εκπομπής και ενώ κάναμε πλάκα».

«Αν οι κρυόκωλοι αντιμνημονιακοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το χιούμορ από την πραγματικότητα δεν είναι δικό μου πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ντάισελμπλουμ και Μέρκελ..δεν δίνουν δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα..αλλά έδωσαν στους Νεοναζί της Ουκρανίας..

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup
Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


ΑΘΗΝΑ 7-2-2015.

Πριν λίγες ημέρες ήταν να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της μήνυσης του σωματείου εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά «Τρίαινα» κατά της εταιρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων από 18 Απριλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Deutsche Welle: «Πλησιάζει το τέλος της τρόικας;» @DeutscheWelle


Η νέα ελληνική κυβέρνηση έδειξε την έξοδο στους ελεγκτές της τρόικας. Την ίδια ώρα και η Κομισιόν επιθυμεί μία δημοκρατικότερη μορφή επιτήρησης. Το τέλος της τρόικας διαφαίνεται, ωστόσο όχι άμεσα.

«Η Ελλάδα πετά έξω την τρόικα», σημείωναν σε τίτλους τους πολλά μέσα ενημέρωσης στον απόηχο της συνάντησης του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Ωστόσο, σε δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στο BBC μετά το πέρας της συνάντησης, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε σαφή διάκριση ανάμεσα στους θεσμικούς εταίρους της Ελλάδας -με τους οποίους η κυβέρνηση είναι απολύτως πρόθυμη να συζητήσει, όπως διευκρίνισε- και στην τριμερή επιτροπή ελεγκτών, που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα την Ελλάδα για να ελέγξουν την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Όπως τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει φέρει επωφελή αποτελέσματα στα πέντε χρόνια εφαρμογής του.Το έργο και οι μέθοδοι της τρόικας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν αμφισβητούνται όμως μόνο από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όπως επισημαίνει ο Σβεν Γκίγκολντ, ευρωβουλευτής των γερμανών Πρασίνων, «η ανεργία αυξήθηκε παντού, η ανάπτυξη μειώθηκε, τα χρέη είναι υψηλότερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Στη βάση των κριτηρίων που η ίδια θέτει, η τρόικα δεν έκανε πουθενά καλή δουλειά».

«Η τρόικα έχει κάνει τον κύκλο της»
Γνωμοδότηση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Δικαίου στη Βρέμη, που δημοσιεύθηκε το 2014, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η τρόικα συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οδήγησαν σε σημαντική περιστολή των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών στις χώρες που πλήττονται από την κρίση.Την άποψη αυτή δεν συμμερίζεται ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων. Όπως υπογράμμισε, «η ιδέα πίσω από την τρόικα είναι να επιβλέπει αν οι χώρες της κρίσης τηρούν τις συμφωνίες τους. Αυτό λειτούργησε σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Ως εκ τούτου, θεωρώ λάθος να εγκαταλείψουμε αυτήν την ιδέα στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση και να χρειάζεται βοήθεια». Η συνεργασία της τρόικας με τις ελληνικές κυβερνήσεις έφερε την Ελλάδα σε καλό δρόμο, θεωρεί ο Άνσγκαρ Μπέλκε, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Ντούισμπουργκ-Έσεν. Ωστόσο, όπως εκτιμά ο ίδιος, «η τρόικα έχει κάνει τον κύκλο της. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα είναι πλέον απαραίτητη για νέα προγράμματα βοήθειας».
Είναι γεγονός ότι έχουν διατυπωθεί πολλά επιχειρήματα κατά του σχήματος που συνθέτουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει πέρυσι ότι η τρόικα έχει ελλιπή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι επιτροπές των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών που επέβαλαν όρους σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις προκαλούσαν συχνά αγανάκτηση στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η συνεργασία μεταξύ των τριών θεσμών δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ιδανική. Για παράδειγμα, το ΔΝΤ επέρριψε το 2013 στην Κομισιόν ότι δεν είναι σε θέση να συμβάλει αρκετά στον εντοπισμό μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης, επειδή «έδινε μεγαλύτερη αξία στην τήρηση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών παρά στην ανάπτυξη». Πάντως, την ίδια χρονιά το ΔΝΤ έπρεπε να παραδεχθεί ότι είχε υποτιμήσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στην ελληνική οικονομία.
Υπάρχουν εναλλακτικές στην τρόικα
Βεβαίως, το γεγονός ότι επιστρατεύθηκε το ΔΝΤ στα προγράμματα που εφαρμόστηκαν έως τώρα οφείλεται και στις πιέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία είχε εκτιμήσει ότι η Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί μόνη της την κρίση, υπενθυμίζει ο Άνσγκαρ Μπέλκε. Ο γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι σαφώς υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές αντί της τρόικας. Ως παράδειγμα αναφέρει την ανάληψη των σχετικών καθηκόντων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Με τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου ο ESM θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, τονίζει ο κ. Μπέλκε, καθώς προϋποθέτει αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, που θα πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.Το πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άνσγκαρ Μπέλκε, είναι ένα είδος συμβιβασμού. Όπως εξηγεί, «αν ο Τσίπρας αναγνωρίσει ότι δεν έχει διαφορετικές επιλογές από τον Σαμαρά και επέλθει τελικά συμφωνία για παράταση του προγράμματος με ηπιότερους όρους, μπορεί να περιοριστεί λίγο η επιρροή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η τρόικα θα συνεχίσει να εργάζεται στην Ελλάδα για τους επόμενους μήνες ή για λίγα χρόνια, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για άλλες χώρες σε πρόγραμμα». Andreas Becker / Άρης Καλτιριμτζής
Πηγή: Deutsche Welle

Είναι γεγονός! Η δεύτερη κατά σειρά γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής στην ιστορία της Ελλάδας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Με κάλπη έγινε η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την ψήφο να είναι μυστική και να υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επί 298 ψηφισάντων, πήρε:
* 235 υπέρ
* 61 λευκά
* 2 άκυρα

Ο Αλέξης και το χαμόγελο της Colgate...

«Ο Αλέξης Τσίπρας γελάει στη μισή Ευρώπη», σχολιάζει ειρωνικά στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild, την ώρα που η πατρίδα του ... είναι χρεοκοπημένη.
«Θα καταφέρει να ελαφρύνει το χρέος ο Έλληνας πρωθυπουργός;», αναρωτιέται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

H Παναγιωταρέα έχει τα άντερα !Πως χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη;

Στο στόχαστρο της Άννας Παναγιωταρέα βρέθηκε για άλλη μια φορά ο συνδημότης μας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης…
Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Άννα Παναγιωταρέα άσκησε κριτική στις αναφορές του υπουργού Οικονομικών στους Γερμανούς φιλοσόφους κατά τη συνάντηση του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γράφοντας:
«Ο κ. Βαρουφάκης θυμήθηκε τον Γκαίτε, τον Χέγκελ και τον Καντ ως έμπνευση για τους Ελληνες! Ξεχασε ότι όλη η ελληνική γραμματεία, με πρώτο τον Αριστοτέλη, ενέπνευσε τους Γερμανούς, ότι όλη η αρχιτεκτονική του Μονάχου είναι εμπνευσμένη από την ελληνική. Μα τι απαίδευτος είναι ο άνθρωπος…»Έπειτα από αντιδράσεις, πρόσθεσε ένα ερωτηματικό στο απαίδευτος για να… κατευνάσει τα πνεύματα:«Ο κ. Βαρουφάκης θυμήθηκε τον Γκαίτε, τον Χέγκελ και τον Καντ ως έμπνευση για τους Ελληνες! Ξεχασε ότι όλη η ελληνική γραμματεία , με πρώτο τον Αριστοτέλη, ενέπνευσε τους Γερμανούς, ότι όλη η αρχιτεκτονική του Μονάχου είναι εμπνευσμένη από την ελληνική. Μα, απαίδευτος είναι ο άνθρωπος;» έγραψε.https://www.facebook.com/annapanagiotarea


Έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής
«Όσα δεν φέρνει η στιγμή τα φέρνει ο χρόνος». Κάπως έτσι φαίνεται πως, επιτέλους, συμβαίνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πλέον ευαίσθητη κρατική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας ο εθνικός ρόλος, ο σκοπός, οι στόχοι αλλά και αξιολογότατα στελέχη της, διασύρθηκαν αλλά και στοχοποιήθηκαν (επειδή προέτασσαν το εθνικό συμφέρον και δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας) μετ’ επιτάσεως από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (με ένα πογκρόμ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων στις οποίες αθωώθηκαν όλα τα στοχοθετημένα στελέχη της ΕΥΠ), στην διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε διαρροή απόρρητων στοιχείων της συγκεκριμένης υπηρεσίας ακόμη και από τις ίδιες τις πολιτικές και φυσικές της ηγεσίες των τελευταίων ετών (2009 – 2014), κατά παράβαση των άρθρων 14 και 17 του Νόμου 3649/2008, αλλά και των άρθρων 146 και 148 του Ποινικού Κώδικα τόσο σε ΦΕΚ, στη Διαύγεια αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας.

Παναγιώταρος: «Να σταματήσει αυτό το τσίρκο»


panagiotaros
«Ο ελληνικός λαός ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή σε τρίτο» κόμμα, ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων τόνισε πως η νέα κυβέρνηση άγει και φέρει τους βουλευτές της Χ.Α. με χειροπέδες, την ώρα που – όπως είπε- η εισήγηση του  Συμβουλίου Εφετών, είναι αντίθετη με την πρόταση για την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.
«Είναι ώρα να σταματήσει αυτό το τσίρκο», είπε επίσης.
crashonline.gr
πηγή

Σοκ σε σχολείο της Αθήνας: Παιδί είχε να φάει δύο ημέρες!!


Εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική» και σημείωσαν ότι καλούνται «να διδάξουν σε..
παιδιά που πεινάνε»

Την πρόσληψη των συζύγων των δύο νεκρών πιλότων στην Ισπανία αποφάσισε το ΓΕΑ


Ο Αρχηγός Αντιπτέραρχος (Ι) Ευ.Τουρνάς εισηγήθηκε και ο Π.Καμμένος την αποδέχτηκε

Την πρόσληψη ως πολιτικών υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας των συζύγων των δύο πιλότων της ΠΑ, των Σμηναγών (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, οι οποίοι στις 26 Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στη διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής αποστολής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία…
αποφάσισε το ΓΕΑ, μετά από σχετική πρόταση του Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.
Για την ενέργεια αυτή, που προβλέπεται από το ισχύον νομικό καθεστώς για τις χήρες στελεχών της ΠΑ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ενημερώθηκε σχετικώς και ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος και την ενέκρινε αμέσως.
Επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει και οι σχετικές γραφειοκρατικές μεν, αλλά απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση και απόδοση στους δικαιούχους των συντάξεων και του μερίσματος που δικαιούνται.
Ας σημειωθεί ότι καμία από τις συζύγους δεν εργάζεται ενώ και οι δύο οικογένειες έχουν συνολικώς τρία ανήλικα παιδάκια, από τα οποία το μικρότερο είναι μόλις 50 ημερών!
Λ.Σ.Μ.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
kranosgr.blogspot.com

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Ζήσιμος Λορεντζάτος

Ζήσιμος Λορεντζάτος
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του σημαντικού Έλληνα σημαντικού συγγραφέα Ζήσιμου Λορεντζάτου. Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουνίου 1915 και απεβίωσε πριν έντεκα χρόνια, τέτοιες ημέρες, στις 3 Φεβρουαρίου 2004. Η μνήμη του όχι μόνο διατηρείται ζωντανή μεταξύ των ανθρώπων που έχουν διαβάσει και εκτιμούν τα έργα του, αλλά ολοένα επεκτείνεται και σε  νέους αναγνώστες. Αυτό είναι σύνηθες στην ιστορία της λογοτεχνίας.  Ο σοβαρός λογοτέχνης  μιλάει στην ψυχή του αναγνώστη. Είναι σαν την πηγή πούχει συνέχεια νερό και ξεδιψάει διαχρονικά όποιον πίνει από αυτήν.

ΝΕΑ "βουτιά" στο κενό σε ελληνικό νοσοκομείο – Μητέρα μωρού πήδηξε από τον 6ο όροφο


Λίγες μόλις ημέρες μετά την αυτοκτονία του νεαρού αστυνομικού στο… νοσοκομείο 401, ένα ακόμη περιστατικό αυτοχειρίας εκτυλίχθηκε τις μεσημεριανές ώρες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Δραματική «πρωταγωνίστρια» μια νεαρή μητέρα νοσηλευόμενου μωρού, η οποία «βούτηξε» στο κενό από τον 6ο όροφο του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση αμέσως στο «Λαϊκό» όπου και νοσηλεύεται, είχε προσέλθει χθες, Τετάρτη, στο παιδιατρικό νοσοκομείο με τον συζυγό της και το λίγων μηνών μωρό τους. Οι γιατροί έκριναν ότι το μωρό πρέπει να νοσηλευτεί διότι είχε συμπτώματα ίωσης που χρειάζονταν περαιτέρω διερεύνηση. Οι γονείς του έμειναν μαζί του και όπως είχαν πει στους άλλους συγκατοίκους του θαλάμου περίμεναν και τους γονείς του άνδρα από την Επίδαυρο.
Η ένταση και η ανησυχία της νεαρής μητέρας δεν ξένισε κανέναν ιδιαίτερα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι γονείς είναι σε υπερένταση όταν το παιδί τους νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν άλλη, σκληρή – η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα που ο σύζυγός της δεν έκρινε αναγκαίο – ή δεν πρόλαβε- να μοιραστεί με το προσωπικό της κλινικής. Όπως αποκάλυψε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της γυναίκας, εκείνη είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις το τελευταίο διάστημα.
Ούτε ο ίδιος προφανώς δεν φανταζόταν πως θα «ξέφευγε» της προσοχής του η γυναίκα του: προφασίστηκε ότι θα πάει στην τουαλέτα. Εκείνος δεν ανησύχησε διότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει μόνο ένα μικρό παράθυρο και αρκετά ψηλά από το πάτωμα. Η νεαρή γυναίκα βρήκε τον τρόπο να το ανοίξει και να επιχειρήσει την δική της «απόδραση».


Σάλος από δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου: "Στηρίζει" τους γονείς πoυ δέρνουν τα παιδιά τoυς!


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί μία δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «στηρίζει» τους γονείς που δέρνουν τα παιδιά τους, δίχως όμως να τους στερούν την αξιοπρέπεια…

Bloomberg: «Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία»


Bloomberg
To Bloomberg, παραφράζοντας το στίχο του γνωστού τραγουδιού «All We Are Saying Is Give Peace a Chance»,τιτλοφορεί άρθρο του,

Σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ο Έβρος – Εκκενώνονται κατοικημένες περιοχές…

evros

Συναγερμός έχει σημάνει στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου…και συγκεκριμένα στο χωριό Πόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και ζητούσαν από τους ενοίκους να τα εγκαταλείψουν, ώστε να μην κινδυνεύσουν.
Τα νερά του ποταμού που είχαν εισρεύσει τις προηγούμενες μέρες από τη Βουλγαρία απειλούν να περάσουν πάνω από το ανάχωμα και να πλημμυρίσουν το χωριό.

ΑΙΣΧΟΣ!! Δείτε πόσοι αστυνομικοί φύλαγαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!!!

PASOK Ippokratous grafeia

Μια πρώτη έρευνα που έγινε από την νέα Κυβέρνηση για τον αριθμό των αστυνομικών που…
υπηρετούν στα πολιτικά κόμματα, προσοχή όχι σε πολιτικά πρόσωπα αλλά στα κόμματα, έφερε και πάλι νικητή και τροπαιοφόρο το ΠΑΣΟΚ!
Όπως γράφει γνωστή εφημερίδα, συνολικά είναι αποσπασμένοι σε αυτό 50 αστυνομικοί, στην Νέα Δημοκρατία 40 και στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15.
Απ’ ό,τι λέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αυξήσει τους δικούς του τώρα που έγινε Κυβέρνηση, αλλά προσπαθεί να δει τι έκαναν 50 αστυνομικοί στο ΠΑΣΟΚ, όταν τόσους δεν είχε ούτε η Νέα Δημοκρατία που ήταν Κυβέρνηση και είχε δεχθεί και μια τρομοκρατική επίθεση!

Αγεφύρωτο το ΧΑΣΜΑ Αθήνας – Βερολίνου! Έκτακτο Eurogroup…

soimple-varoufakis

Το χάσμα μοιάζει αγεφύρωτο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μοιάζουν να μην θέλουν να μπουν σε διάλογο…
Μετά τις συναντήσεις σε Παρίση, Ρώμη, Λονδίνο και Φρανκφουρτη ήρθε η συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε να αποδείξει ότι ενώ όλοι οι υπόλοιποι περίμεναν μια κάποια αλλαγή στάσης της Γερμανίας, το Βερολίνο επέλεξε να επαναλάβει τα δεδομένα.

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα!

tsipras

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...